4. kolo KSM-V, 26.- 28. 10. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n. P. 4:3 (3:1;0:1;1:1)

Branky: Jiří Kudláček, Pokorný, Malec, Štěpánek, asistence Tomáš Střecha 2, Frühauf 2, Libor Střecha, Šoukal, Jiří Kudláček – Svoboda 2, Ludvík, asistence Musil, Čejka, Ludvík, Peňáz, vyloučení 4:2, využití 0:2, v oslabení 1:0, střely na branku 45:40, rozhodčí Fiksa, Dvořák, Balcar, 44 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Úvodní třetina vyrovnaného utkání byla na góly nejplodnější a začalo se zostra. Na začátku třetí minuty využil nabídnutou početní výhodu Ludvík, a tak po přihrávce Musila šli Zubři do vedení. Na konci téže minuty už bylo ale vyrovnáno, Jiří Kudláček zužitkoval nahrávky Frühaufa a Šoukala a začínalo se znovu. Další změna skóre však na sebe nedala dlouho čekat. V 8. minutě zakončil pěknou kombinaci Frühaufa a Tomáše Střechy Pokorný a domácí šli poprvé do vedení. To se jim ještě podařilo navýšit v minutě 17. minutě, když nahození Libora Střechy přes celé kluziště dojel jeho bratr Tomáš, ten našel před bránou volného Malce a bylo to 3 : 1. Ve druhé části pokračoval vyrovnaný souboj, kdy se hra plynule přelévala mezi oběma brankami. Oba týmy zaměstnávaly gólmany častou střelbou, ale ti jim úspěšně odolávali. Když už se zdálo, že v této třetině diváci žádnou trefu neuvidí, tak poslední minuta to přece jen změnila. Po nahrávkách Ludvíka a Čejky využil Svoboda třetí přesilovku hostí. Už po 41 vteřinách závěrečné části stejný hráč s asistencí Peňáze vyrovnal a zadělal tím na dramatický zbytek zápasu. Hokejisté z Bystřice poté víceméně kontrolovali průběh hry a jejich útoky byly nebezpečnější. Na domácí hráče jakoby dolehla nervozita z vývoje utkání a sami sebe dostávali pod tlak. Když necelou minutu před koncem šel znovu hráč HHK na trestnou, nevypadalo to s nimi vůbec dobře. Zubři však svoji šanci totálně pokazili. Po špatné rozehrávce v útočném pásmu jim ujeli Jiří Kudláček se Štěpánkem a druhý jmenovaný šťastnou tečí rozhodl zápas ve prospěch HHK.

HC Zastávka - TJ Náměšť nad Oslavou 2:8 (1:3;1:3;0:2)

Branky: Lesonický, Bednář, asistence Burian - Doležal 2, Krčál 2, Bednář, Sázavský, Vysloužil, Pálka, asistence Bednář 2, Ošmera, Doležal, Němec, Sklenář, Kejda, Vysloužil, vyloučení 6:2, využití 0:1, rozhodčí Sibera, Erat, 70 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Ve vyrovnané první třetině proměnili hosté své šance a vedli 0:3. Až v závěru třetiny domácí snížili a tak skončila první třetina 1:3. Na začátku druhé třetiny domácí Bednář dal kontaktní branku na 2:3. Poté domácí hráči neproměnili své šance a hosté trestali. Do konce třetiny hosté přidali další tři branky a osudu utkání bylo rozhodnuto. Domácí se snažili, vystřídali i brankáře, ale hosté si své vítězství pohlídali a ještě dvěma brankami ve třetí třetině stav utkání navýšili. Pro domácí to bylo poněkud kruté, horší určitě nebyli, ale rozhodující bylo proměňování šancí, a v tom byli lepší hosté.

HC Spartak Velká Bíteš B – volno