8. kolo KSM-V, 23.- 25. 11. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 3:4 po prodloužení (2:0;0:1;1:2; prodloužení 0:1)

Branky Štěpánek 2, Frühauf, asistence Jiří Kudláček, Tichý, Martin Burian, Peterka – Kalhotka, Krčál, Doležal, Bauer, asistence Bauer, Kejda, Bulička, vyloučení 4:7, využití 1:2, v oslabení 0:1, střely na branku 33:37, rozhodčí Fiksa, Balcar, Zavadil, 77 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Podobný průběh, ale s opačným koncem jako před týdnem v Rosicích, zažilo béčko HHK v utkání s Náměští. Opět se dostalo poměrně rychle do dvoubrankového vedení. Nejprve v sedmé minutě zužitkoval nahrávku J. Kudláčka Štěpánek. Stejný hráč pak o dvě minuty později proměnil i kombinaci M. Buriana s Tichým a uzavřel tak stav po úvodní části.

Od začátku prostřední třetiny se hra podstatně vyostřila a přišla tak i vyloučení. První možnost početní výhody dostali domácí hokejisté. Zahráli ji však tak špatně, že místo zvýšení na 3:0 jim dal kontaktní gól Kalhotka. Do té doby ne moc výrazných hostů bylo najednou plné kluziště. V ještě větším tlaku je brzdily pouze vlastní fauly, když celkem čtyřikrát zahřívali trestnou lavici. Jejich soupeř z toho ovšem nic nevytěžil. Nejblíže gólu byl v početní výhodě 5 na 3 Libor Střecha, ale jeho střela orazítkovala pouze horní tyčku Bednářovy brány. A jak se později ukázalo, právě využívání přesilovek rozhodlo o výsledku utkání. Ve 42. minutě vyrovnal po samostatné akci na 2:2 Krčál, v 51. minutě pak obrátil stav zápasu Doležal, jenž zužitkoval přihrávky Kejdy a Bauera v početní výhodě dvou hráčů. Vzápětí dostali šanci na téměř tříminutovou dvojnásobnou přesilovku i hráči HHK. Urputně bránící hosté jim však dovolili pouze vyrovnat. Úspěšným střelcem byl Frühauf, který dorazil střelu Peterky od modré čáry. O svém vítězství pak rozhodla Náměšť opět v přesilové hře. Stalo se tak ve třetí minutě prodloužení, když Bauer úspěšně tečoval Buličkovu střelu.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice n. P. 5:4 (2:1;2:3;1:0)

Branky Nič, Michal Komínek, Odvářka, Rozmahel, Zelinka, asistence Odvářka, Škoda, Budín, Dočkal - Musil 2, Jakeš, Ludvík, asistence Jan 2, Mráz, Šimon, Jedlička, Škorpík, vyloučení 5:6, navíc Ludvík Bystřice 10 min OT, využití 4:2, rozhodčí Sobotka, Mezlík, Sibera, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Od začátku mělo utkání vysoké tempo a dlouho se hrálo bez přerušení. Domácí drželi se soupeřem krok a ve čtrnácté minutě se dokonce ujali vedení, když se z přesilové hry trefil Rozmahel. Poté hosté přidali a zatlačili domácí v jejich třetině, a přišlo zasloužené vyrovnání, kdy se rovněž z přesilové hry prosadil Musil. Už se zdálo, že první třetina skončí nerozhodně, když domácí Komínek vystihl přihrávku v obranné třetině hostů a nekompromisní střelou vrátil domácím vedení. Druhá třetina začala pro domácí jako z pohádky, během dvou minut odskočili na tříbrankové vedení a vcelku v poklidu už pomýšleli na tříbodový zisk z utkání. Ovšem hosté se nevzdali, výrazně přidali na bruslení a důrazu a vytvářeli si jednu brankovou příležitost za druhou. Postupně brankové manko snižovali a minutu před koncem druhé třetiny dokonce v přesilové hře vyrovnali. Nutno podotknout, že i za to mohli být domácí rádi, protože hosté měli místy až drtivou převahu. Třetí třetina už byla z obou stran opatrnější, nikdo nechtěl udělat chybu, která by patrně znamenala rozhodnutí. Šťastnější nakonec byli domácí, kterým se povedlo využít již čtvrtou přesilovou hru. Hosté se ještě pokusili odvolat brankáře, ale další jejich vyloučení veškeré naděje na vyrovnání zhatilo. Domácí tak nečekaně berou všechny tři body a poskakují na čtvrté místo v tabulce.

HC Zastávka – volno