9. kolo KSM-V, 30. 11. - 2. 12. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

BK Zubři Bystřice n. P. – HHK Velké Meziříčí B 6:7 v prodloužení (2:3;1:1;3:2; prodl. 0:1)

Branky Jan 3, Peňáz 2, Škorpík, asistence Peňáz, Škorpík, Kintr, Ludvík, Šimon - Štěpánek 2, Barák, Vrána, Pokorný, Štěpánek, Libor Střecha, asistence Libor Střecha 3, Kudláček 2, Šoukal 2, Pokorný, Vrána, Štěpánek, vyloučení 5:2, rozhodčí Fiksa, Štětina, Balcar, 60 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí do utkání nevstoupili dobře. Hned v 53. vteřině dali hosté branku a dostali se do vedení 0:1. Zubři v 10. minutě sice srovnali po brance Jana, ale hosté následně odskočili zase o jednu branku. Domácí Zubři hned po minutě srovnali po brance Škorpíka, dvě minuty před koncem třetiny však hosté vstřelili další branku, a tak skončila první třetina 2:3. Zubři do druhé třetiny vlétli naplno a vytvořili si celou řadu šancí, z nichž se jim podařilo proměnit pouze jednu z hole Jana, a srovnali na 3:3. Hosté znovu těsně před koncem druhé třetiny dali branku a odskočili na 3:4. Ve třetí třetině byla hra nahoru, dolů, bohužel hosté dali opět celkem lacino branku a zvýšili své vedení na 3:5. Zubři zabrali a Jan vstřelil svůj první hattrick v kariéře Zubrů a snížil stav na 4:5. Za minutu hosté zvýšili své vedení na 4:6 a zdálo se, že je po zápase! V 54. minutě však Zubři snížili po brance Peňáze a přidali do obrátek. V čase 59:40 si Zubři vzali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. To se jim vyplatilo a v čase 59:47 dotlačili puk za soupeřovu brankovou čáru a srovnali na 6:6 a šlo se do prodloužení. V něm bohužel Zubři dostali spornou branku, v prodloužení prohráli a tím prohráli celé utkání.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Zastávka 3:4 (2:0;0:1;2:2)

Branky Michal Sázavský, Jirák, Jiří Krčál, asistence Tomáš Strnad, Ošmera - Jambor2, Gejdoš, Vyhnalík, asistence Lesonický, Švestka, Provaz, Stromecký, vyloučení 2:8, rozhodčí Sibera, Tichý, Kotrba, 60 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Od začátků utkání nasadila obě mužstva tempo a nic si nedarovala. Svižná hra pokračovala celou třetinu. V 10. minutě se domácím podařilo skórovat, další branku vsítili v 18. minutě a zdálo se, že režii utkání má domácí mužstvo pod kontrolou. Do druhé třetiny jakoby z pohledu domácích nastoupilo jiné mužstvo. Nic se nedařilo. Vázla kombinace, hra se stávala chaotickou a vytrácela se celková pohoda za hry. Domácí předvedli, jak si zkomplikovat hru nepřesností a zbytečnou hrou v rozích, která nepřinášela nic pozitivního. Hostující brankář veškeré snahy domácích mařil a u domácích narůstala nervozita. Ve 26. minutě nechali úplně volného hráče hostí Gajdoše před brankou a ten se nemýlil. Ve 49. minutě obrana domácích nechala za sebou hostujícího Jambora a ten v nájezdu srovnal stav utkání, v 50. minutě opět po chybě domácí obrany zvýšil hráč hostí Vyhnalík. Domácí dostali šanci na vyrovnání, když rozhodčí v 54. minutě nařídili po předchozím nedovoleném zákroku proti hostům trestné střílení, které domácí hráč Jiří Krčál s přehledem proměnil. Už to vypadalo, že se bude prodlužovat, v 59. minutě však hostující Jambor rozhodl opět po chybě domácích, když vstřelil rozhodující branku.