1. kolo play-off (semifinále), první utkání 9. 3. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

BK Zubři Bystřice n. P. - TJ Náměšť nad Oslavou 3:6 (1:0;2:1;0:5)

Branky: Peňáz, Jan, Ludvík, asistence Bednář, Marek Svoboda, Šimon, Hejtmánek – Bednář, Ošmera, Bauer, Krčál, Doležal, Kejda, asistence Lainka, Bulička, Doležal, Strnad, Bednář, Kejda, Krčál, vyloučení 4:4, rozhodčí Mejzlík, Jeletz, Jančí, 150 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři vstoupili do semifinálového utkání velice koncentrovaně a odhodláni zvítězit. Hned ve 4. minutě šli Zubři do vedení brankou z hole Peňáze. Hosté jakoby byli zaskočeni aktivitou Zubrů a prakticky se k ničemu nedostali. Zubři další šance neproměnili, tak se šlo do šaten za stavu 1:0. Ve druhé třetině Zubři hráli opět velice zodpovědně a nepouštěli hostující tým k mnoha šancím, naopak si jich spoustu vypracovali, ale všechny pochytal dobře chytající brankář Máj. Až ve 30. minutě šli Zubři v přesilové hře do vedení 2:0 po dělové ráně od modré z hole Jana. Hostům se podařilo ve 34. minutě snížit na 1:2 střelou po buly z hole Bednáře. Poté Zubři měli mnoho příležitostí zvýšit brankový rozdíl, ale bohužel neproměnili. V čase 39:38 dali Zubři na 3:1 po samostatné akci Ludvíka a šlo se do šaten s dvoubrankovým vedením a zdálo se, že hosté už nemají šanci zvítězit. Ve třetí třetině byla hra nahoru, dolu. Hosté začali hrát lépe a ve 43. minutě snížili na 3:2. V 50. minutě hráli hosté přesilovou hru, kterou bohužel využili a srovnali stav utkání na 3:3. Poté měli Zubři šanci otočit stav utkání na svoji stranu, ale bohužel neproměnili. Pak přišla smolná 53. minuta pro Zubry, ve které hosté dali dvě branky a odskočili na 3:5. Tři minuty před koncem ještě hosté zvýšili na konečných 3:6 a vytvořili si lepší pozici do odvety o postup do finále.

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka  4:3 (2:1;1:2;1:0)

Branky: Rašner 2, Štěpánek, Peterka, asistence Jiří Kudláček 2, Rašner, Chlubna, Smejkal, Šoukal, Štěpánek, Pokorný - Mikule 2, Fišer, asistence Stromecký, Jelínek, Lesonický, Mikule, Soběský, vyloučení 5:6, navíc proti HHK nařízeno TS za hákování a proti Zastávce rovněž TS za sekání, obě neproměněna, využití1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Krásný, Štětina, poměr střel 29:38, 34 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

V úvodní části měli více ze hry hostující hráči a také svého soupeře přestříleli. Na skóre ji však vyhráli ti domácí. Snad z první kloudné akce HHK dal jejich úvodní gól Štěpánek, v šesté minutě mu nahrávali Jiří Kudláček a Rašner. Ve 13. minutě využili domácí hokejisté přesilovku 5:3 zásluhou Peterky, asistovali mu Smejkal a Chlubna. Při této pokračující početní výhodě si však nechali ujet hráče Zastávky a po faulu na něj měli hosté výhodu trestného střílení. Jeho exekutorovi však při pokusu o zakončení sjel kotouč z hole. V 16. minutě byl už střelec Zastávky přesnější. Po přihrávkách Jelínka se Stromeckým snížil na 2:1 Mikule. Přesně opačný průběh měla prostřední třetina. Lepším týmem byli ti z Meziříčí, kteří se častěji dostávali před Vybíralovu branku, ale výsledný efekt z toho nebyl žádný. A tak přišel zákonitý trest. Ve 34. minutě, kdy se podařilo hostům na delší čas zatlačit domácí do vlastního pásma, dvěma slepenými brankami srovnali stav zápasu. Úspěšnými střelci byli Fišer a Mikule, přihrávali Lesonický s Mikulem a Soběský. V poslední části se pak hrál vyrovnaný hokej, kdy se už oba týmy více věnovaly obranné činnosti, ale vyložených brankových příležitostí ubývalo. Každý ze soupeřů však jednu vynikající šanci přeci jenom získal. Nejprve meziříčští dostali ve 48. minutě možnost trestného střílení, ale naložili s ní stejně špatně jako hosté. Ještě lepší možnost k rozhodnutí zápasu měla Zastávka. Od poloviny 57. minuty hrála 90 vteřin přesilovku 5:3, ale domácí se zuby nehty ubránili. Vyrovnané utkání tak spělo k vyrovnanému konci, 8,5 vteřiny před závěrem však vyhráli hokejisté HHK v útočném pásmu vhazování, puk se od Pokorného přes Štěpánka dostal k Adamu Rašnerovi, který v poslední vteřině šťastnou střelou zavěsil.