2. kolo play-off (semifinále), 16. 3. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - BK Zubři Bystřice n. P. 6:1 (3:0;1:1;2:0)

Branky Jiří Krčál 2, Miroslav Bednář, Kejda, Michal Sázavský, Lainka, asistence Miroslav Bednář 2, Lainka 2, Ošmera, Doležal, Jiří Krčál – Peňáz, asistence Kintr, vyloučení 5:8, navíc hosté 10 minut OT a 20 minut + OK, rozhodčí Kotlík, Kotrba, Mezlík, 150 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou

Hosté přijeli se pokusit ještě zvrátit stav z předchozího utkání a překvapit domácí zlepšenou hrou, to se jim však nepodařilo. Domácí měli od počátku utkání hru pod kontrolou. Třemi brankami v první třetině navázali na svůj výkon z poslední třetiny v Bystřici a v dalším průběhu hry nedovolili hostům téměř nic. Sporadické útoky likvidoval brankář Máj, který potvrdil svoji dobrou formu. Domácí mužstvo zaslouženě postoupilo do finále a splnilo očekávání všech fanoušků, kteří je přišli povzbudit.

HC Zastávka  - HHK Velké Meziříčí B 2:3 (0:0;1:3;1:0)

Branky Barák, Šedý, asistence Lesonický, Vyhnalík – Štěpánek, Chlubna, Bradáč, asistence Kudláček, Šoukal, Pokorný, vyloučení 7:11, navíc Mikule (Z) 10 minut OT, přesilové hry bez využití, rozhodčí Kubát, Fixa, Stehlík, 52 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Od první minuty utkání vyvinuli domácí tlak, ale hostující brankář Štourač, mimochodem nejlepší hráč utkání, jim vše pochytal. Hosté se ale taky neprosadili a tak byl stav po první třetině 0:0. Ve druhé třetině domácí pokračovali ve své převaze, ale žádnou ze svých šancí neproměnili. Hosté se naopak ve 27. minutě prosadili Štěpánkem po asistencích Kudláčka a Šoukala a ujali se vedení 0:1. V půlce zápasu zvýšil po přihrávce od Pokorného na 0:2 Chlubna. Domácí snížili po příhře Lesonického Barákem, hosté ale za minutu přidali Bradáčem svoji třetí branku a vyhráli třetinu 1:3. Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako ty předešlé. Domácí vyvíjeli obrovský tlak a podařilo se jim snížit po nahrávce od Vyhnalíka Šedým. Víc díky skvělému Štouračovi v brance hostů nedokázali. Hosté vyhráli i druhý semifinálový zápas a postoupili do finále. Domácím se to ani na třetí pokus nepodařilo.