3. kolo play-off (1. finále a o 3. místo), 23. 3. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 0:4 (0:1;0:1;0:2)

Branky Lainka 2, Jirák, Miroslav Bednář, asistence Kohút 2, Jirák, Ošmera, Špaček, vyloučení 5:2, využití 0:2, v oslabení 0:0, střely na branku 34:38, rozhodčí Marek, Kotrba, Roupec, 88 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Úvodní dvě třetiny prvního finálového utkání se podobaly jako vejce vejci. Domácí hokejisté se neustále tlačili do útočného pásma a zasypávali bránu hostí spoustou střel, góly ovšem dávali hráči Náměště. Tím prvním využil v 18. minutě Lainka přesilovou hru, když mu přihrával Jirák. Tři minuty před koncem druhé části pak na 2 0 pro hosty upravil Jirák s asistencemi Ošmery a Špačka. Od začátku poslední třetiny už diktovali tempo zápasu favorité z Náměště. Pod heslem, že nejlepší obrana je útok, přidali na bruslení a důrazu a rázem byli lepším týmem. V polovině třetiny jim to přineslo třetí gól z hokejky Lainky po příhře Kohúta. Hráči HHK nedokázali na nátlakovou hru svých protivníků najít žádnou odpověď. Když se k tomu přidala i určitá frustrace z nepřekonatelného Václava Bednáře v soupeřově bráně, tak zápas spěl k jednoznačnému výsledku. Poslední tečku ve skóre pak udělali domácí sami nešťastným vlastním gólem v 58. minutě před koncem oslabení. Branka byla připsána iroslavu Bednářovi, jemuž nahrál Kohút.

1. utkání o 3. místo

BK Zubři Bystřice n. P. – HC Zastávka 8:5 (2:1;3:2;3:2)

Branky Ludvík 3, Musil 2, Zítka, Kintr, Jan, asistence Jan 2, Zítka 2, Jakeš, Mach, Musil, Kintr, Šimon, Ludvík – Provaz 2, Jelínek, Mikule, asistence Jelínek 3, Vyhnalík 2, Šedý, vyloučení 7:9, rozhodčí Marek, Folvarský, Balcar, 100 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři nevstoupili do úvodu utkání vůbec dobře a hned ve 4. minutě šli hosté do vedení. Poté se Zubři vzchopili a v 7. minutě po brance Zítky bylo srovnáno, od této chvíle byli Zubři lepším týmem. Prokázali to hned ve 12. minutě, když v přesilové hře vypálil dělovku Jan, kterou lehkou tečí zakončil Ludvík. Další šance Zubři neproměnili, tak se odcházelo do šaten za stavu 2:1. Ve 24. minutě po nahození Jana tečoval pěkně za záda Vybírala Kintr a Zubři odskočili na 3:1. Hned ve 25. minutě hosté snížili na 3:2 a v 29. minutě byl stav už zase nerozhodný - 3:3. Zubři však drama nedopustili a po pěkné střele od modré zvýšil Jan na 4:3. Ve 37. minutě po nahrávce Musila střílel z voleje Ludvík, který se nemýlil a zvýšil na 5:3. Další tlak Zubři nedokázali vyjádřit brankově a tak stav po druhé třetině byl 5:3. Hned v úvodu třetiny se hostům podařilo snížit na 5:4. Zubrům se hned ve 44. minutě podařilo opět odskočit o dvě branky po brance Musila. V 51. minutě hosté snížili na rozdíl jedné branky, na to Zubři zareagovali v následné přesilové hře, na 7:5 skóroval po pěkné souhře Musil. Na konečných 8:5 završil svůj hattrick do prázdné branky Ludvík. Zubři se tak mohou radovat z prvního vítězství v boji o 3. místo.