4. kolo play-off (2. finále a o 3. místo), 29.3. - 31.3. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

2. finálové utkání - 29. 3. 2019

TJ Náměšť nad Oslavou - HHK Velké Meziříčí B 7:4 (2:1;1:1;4:2)

Branky Jirák 3, Miropslav Bednář 2, Doležal, Kejda, asistence Lainka 3, Doležal, Němec, Kejda, Miroslav Bednář, Tomáš Strnad, Jiří Krčál - Střecha, Hubl, Kudláček, Štěpánek, asistence Barák, Dundálek, Smejkal, Karásek, Kudláček, Rašner, Šoukal, Štěpánek, vyloučení 5:3, rozhodčí Mejzlík, Mareček, Šťastná, 160 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Hosté přijeli do Náměště odčinit neúspěch z domácího utkání a také se jim to dařilo. ovšem první branka padla do jejich sítě už v 37. Vteřině, v 8. minutě druhou brankou domácí své vedení zvýšili a zdálo se, že utkání bude mít jednoznačný průběh. Hosté se však otřepali, a na konci první třetiny snížili na rozdíl jedné branky. Domácí v úvodu druhé třetiny opět odskočili a hosté vzápětí snížili, hra měla tempo a útoky se střídaly na obou stranách. Ve třetí třetině hned v úvodu hosté vyrovnali stav a domácí se začali bát o výsledek. Netrvalo to však dlouho, usilovným tlakem na branku hostů šli domácí znovu ve 43. minutě do vedení. Ve 46. minutě ještě zvýšili, ale hosté znovu snížili ve 47. minutě. Když však v 50. minutě domácí zvýšili na rozdíl dvou branek, už si konec zápasu pohlídali. Hosté dvě minuty před koncem utkání ještě odvolali brankáře, domácí toho ale využili ke vstřelení další branky do opušťěné klece. Domácí tak potřetí za sebou vybojovali titul. Potlesk tribuny, který následoval, byl odměnou za jejich předvedený výkon. Po předání poháru mistra kraje v soutěži mužů a medailí od vedení soutěže propukly oslavy vítězství na ledě i v kabině domácích.

2. utkání o 3. místo - 30. 3. 2019

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 3:2 v prodloužení (1:1;1:0;0:1, prodloužení 1:0)

Branky Šedý, Provaz, rozzhodující branka v prodloužení Stromecký, asistence Šedý, Lesonický, Mikule, Burian – Dudák, Jan, asistence Mach, vyloučení 4:3, navíc Fišer (Zastávka) 10 minut OT, využití 1:0, rozhodčí Marek, Mezlík, Kotrba, 55 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V první třetině byli domácí lepším mužstvem, měli spoustu šancí, ale Dinga v brance hostů se překonával. A tak z první náhodné šance se ujali Dudákem vedení 0:1 hosté. A nebýt chyby hostujícího Bednáře, který naservíroval puk jak na zlatém podnose před vlastní branku na hokejku Šedého, který srovnal na 1:1, vyhráli by první třetinu. Stav po dvaceti minutách byl nerozhodný 1:1. Ve druhé třetině pokračovali domácí v nátlakové hře a ve 30. minutě se ujali vedení, když využili přesilovku, autorem branky byl Provaz, asistence si připsali Šedý a Lesonický. Po druhé třetině šli tedy domácí do kabin s vedením 2:1. Ve třetí třetině se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách, ale oba brankáři kralovali. Hosté nevyužili čtyřminutovou přesilovku 5 na 4 a zdálo se, že domácí svůj náskok ubrání. Hosté v poslední minutě odvolali brankáře a zkusili hru v šesti. Ta se jim vyplatila a Jan dvacet vteřin před koncem po přihrávce od Macha vyrovnal na 2:2. A tak přišlo na řadu prodloužení. V něm jako první zahrozili hosté, ale domácí Ševčík šanci zlikvidoval a pak přišlo rozhodnutí. Stromecký po kombinaci s Mikulem a Burianem svou brankou ukončil tento duel a srovnal na 1:1 na zápasy.

3. utkání o 3. místo - 31. 3. 2019

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 7:5 (3:1;0:1;4:3)

Branky Provaz 2, Mikule 2, Stromecký, Lesonický, Jelínek, asistence Burian 3, Šedý 3, Stromecký 2, Jelínek 2, Fišer, Soběský – Ludvík 2, Čejka 2, Bednář, asistence Čejka 2, Ludvík, Bednář, Šimon, Musil, vyloučení 9:6, využití 3:2, v oslabení 2:0, rozhodčí Fiksa, Štětina, Balcar, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V první třetině rozhodujícího zápasu šli domácí do vedení už ve 4. minutě, kdy Provazem využili přesilovku, podíl na brance měli Šedý a Burian. V 7. minutě opět Provaz po spolupráci s Šedým a Fišerem zvýšil na 2:0 a hosté střídali brankáře. V 15. minutě se dokonce ve vlastním oslabení po přihrávce Jelínka prosadil Stromecký a dal už na 3:0. Hosté v poslední minutě první třetiny snížili ve skrumáži Bednářem po přihrávce Ludvíka na 3:1. A to byl taky stav po první třetině. Ve druhé třetině měli domácí převahu, ale branku vstřelili hosté, když si Čejkovu střelu srazil domácí Fišer do vlastní branky. Do konce třetiny už branka nepadla, a tak byl stav po dvou třetinách 3:2. Ve třetí třetině domácí odskočili po brankách Jelínka a Lesonického na 5:2. Hosté potom využili přesilovku 5 na 3 a za další tři minuty opět v přesilovce snížili na rozdíl jedné branky na 5:4. Autory byli Ludvík a Čejka. V 54. minutě dokonce vyrovnal po spolupráci s Čejkou Ludvík na 5:5. Domácí ale Mikulem šli opět do vedení na 6:5, minutu před koncem po kombinaci Jelínka s Stromeckým rozhodl znovu Mikule a uzavřel na konečných 7:5. Domácí tak obhájili loňské třetí místo.


Konečné pořadí KSM-V 2018/2019

1. TJ Náměšť nad Oslavou
2. HHK Velké Meziříčí B
3. HC Zastávka
4. BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem
5. HC Spartak Velká Bíteš B