4. kolo KSM-V, 25.- 27. 10. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Spartak Polička - HC Spartak Velká Bíteš B 6:2 (1:0;4:1;1:1)

Branky Vařejčko 2, Cihlář 2, Holec, Hnát, asistence Augustin, Vondra, Holec, Hnát, Nunvář, Štefka – Škoda, Komínek, asistence Zelinka, Odvářka, Poledna, vyloučení 9:14, navíc Komínek (Bíteš) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Petr Pošvář - Pavel Adámek, Jaromír Říha, 155 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Dobře chytající gólman Bíteše pustil za svá záda v první třetině pouze jen jeden puk, za to vše nejpodstatnější se odehrálo ve druhé třetině utkání. Po sólovém úniku v 8. minutě mohla Bíteš vyrovnat, nepovedlo se a naopak z protiútoku inkasovala. Od 9. minuty se skóre měnilo hned čtyřikrát. Nejdříve soupeř snížil na 2:1, ale hned v další minutě dvakrát inkasoval a v 16. minutě druhé části to bylo už 5:1 a vlastně bylo po zápase. V závěrečném dějství pak padla na každé straně jen jedna jediná branka. Nejdříve skóroval domácí Spartak, šestý gól byl následně okořeněn pěstní bitkou, kde nebyl znám vítěz, ale lavice „hanby“ v podobě dvou trestných minut čekala na oba bijce. Velká Bíteš pak šest minut před koncem svoji druhou brankou stanovila konečné skóre na 6:2.

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. Pernštejnem 4:5 SN (3:2;1:1;0:1; 0:1 SN)

Branky Šedý 3, Stromecký, asistence Lučivňák 2, Svoboda, Lesonický, Fišer, Bednář - Dudák 2, Musil 2 (SN), Čejka, asistence Mach, Mráz, Ludvík, Škorpil, Tomášek, Bednář, vyloučení 8:4, využití 0:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Michal Suchý - Gabriel Havelka, Gabriela Šťastná, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

HC Zastávka na svém ledě tentokrát přivítala soupeře z Bystřice nad Perštejnem. Domácí jsou zatím bez bodu a doufali, že si v domácím utkání napraví reputaci. Jenomže to byli hosté, kteří hned v úvodu první třetiny jako první skórovali. Hra byla vyrovnaná, domácím se však po dvou vydařených akcích podařilo vyrovnat a následně strhnout  vedení na svou stranu. Dvě minuty před koncem třetiny přidala domácí HC další branku a na časomíře svítilo 3:1 ve prospěch domácích. Minutu před koncem třetiny hráli hosté přesilovou hru, kterou bleskově proměnili a upravili stav na 3:2. Za tohoto stavu se šlo do kabin. V úvodu druhé třetiny byli Zubři potrestáni dvojitým menším trestem za nebezpečnou hru vysokou holí a domácí měli výhodu přesilové hry. Soupeř si však všechny šance domácích pohlídal a HC vyšla z přesilovky naprázdno. Hra pokračovala ve slušném tempu a snaha HC byla odměněna další brankou tentokrát na 4:2. Domácí však dvoubrankové vedení neudrželi, protože hosté využili přesilovou hru a snížili na 4:3. Tento stav vydržel do konce třetiny.

Úvod třetí třetiny domácím opět nevyšel a soupeřům se podařilo vyrovnat na 4:4. Třetí třetina byla ve znamení faulů ze strany HC, hrála ji z velké části v oslabení a s výsledkem už se jí nepodařilo nic udělat. V základní hrací době byl tedy výsledek 4:4 a následovalo prodloužení. To také nerozhodlo a utkání dospělo do samostatných nájezdů. Oba gólmani byli skvěle připraveni a odmítali za svá záda pustit jediný puk. Šťastnější v dovednostní soutěži byli nakonec hosté, kterým se podařilo jeden nájezd proměnit a zajistit si tak bonusový bod navíc z utkání.

TJ Náměšť nad Oslavou - HHK Velké Meziříčí B 4:5 SN (1:0;3:3;0:1; 0:1 SN)

Branky Vysloužil 2, Toth, Kejda, asistence Bauer 3, Miroslav Bednář, Špaček, Sázavský - Vrána, Štěpánek, Dundálek, Malec, asistence Štěpánek 2, Hubl, Smejkal, vyloučení 5:5, navíc Miroslav Bednář (Náměšť) 10 minut OT a poté 20 minut OK za nesportovní chování, rozhodčí Tomáš Sibera – Jiří Erat, Tomáš Mejzlík, 91 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

V první třetině se domácí snažili o vstřelení branky, což se jim po mnoha marných pokusech podařilo, kdy po souhře prvního útoku ranou z první skóroval Toth. Další šance zůstaly nevyužity, tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Za zmínku stojí snad jen nepochopitelný zkrat hráče domácích Miroslava Bednáře, kdy po opakovaném slovním napadení hlavního rozhodčího dostal trest do konce utkání. Ve druhé třetině se nejprve prosadili domácí po asistenci Bauera, když pálil skrytou střelou Kejda.

Domácí se dlouho neradovali, hned při dalším střídání inkasovali po špatné rozehrávce v obranném pásmu, za hosty trestal Vrána. Tento gól jakoby hosty polil živou vodou. Narušovali rozehrávku domácích a trestali jejich hrubé chyby. V čase 24:23 srovnal stav skóre hostující Štěpánek, to ale nebylo od tohoto hráče všechno, za další dvě minuty asistoval při brance Dundálka. Domácí dostali šanci srovnat stav v přesilové hře, kterou využili po střele Špačka, kterou od modré čáry tečoval do brány Vysloužil. Do konce třetiny padla ještě jedna branka a to do branky hostí, krásnou fintou se prosadil domácí Radek Vysloužil a zvrátil tak stav ve prospěch domácích 4:3. Ve třetí třetině se oba týmy snažily o vstřelení branky, podařilo se to hostům z Vel. Meziříčí v čase 42:45, kdy skóroval Malec. Po marných pokusech domácích rozhodnout výsledek došlo k vyloučení hostí za podražení, domácí tak měli možnost rozhodnout, ale znovu se se jim to nepodařilo, takže zbytek trestu si hostující hráč Chlubna přenesl do prodloužení. V přesilové hře v prodloužení se domácím nepodařilo ukončit utkání, stejnou možnost naopak dostali hosté, kdy po odpískaném držení si šel sednout na trestnou lavici domácí Špaček, ale hosté nabídnutou možnost nevyužili. Nakonec v nájezdech prokázali větší šikovnost hosté a celkově si hosté trpělivou hrou zaslouženě odváží dva body. Domácí pokud budou chtít v této soutěži vyhrávat, budou muset změnit styl hry a zlepšit přístup k zápasům.

SK Telč - volno