10. kolo - sezóna 2006 / 2007

Zpět

Veverská Bitýška - SK Mostiště 2:5 (0:0, 0:3, 2:2)

Domácí byli v úvodu výrazně lepším mužstvem. Lépe se pohybovali a v krátkém sledu se objevili v několika vyložených šancích. Hosté, kteří tentokrát neslepili ani tři kompletní pětky, se z tohoto sevření vymanili až při přesilovce, kterou od desáté minuty hráli. Bezbrankový stav nakonec vydržel až do přestávky, i když o střelecké příležitosti na obou stranách nebyla nouze.

Ani po přestávce Bitýška neustoupila ze svých pozic, ale hosté už zlobili mnohem víc. Ve čtyřiadvacáté minutě z nenápadné akce Syrový přesnou střelou poprvé rozjásal čtyřicítku přítomných mostišťských fandů. Domácí se dál tlačili před soupeřovu branku a sváděli zoufalý boj s jejím strážcem, ale Prchal měl zkrátka zavřeno. Hosté se ubránili i v oslabení a postupně přebírali aktivitu. V šestatřicáté minutě si našlápl Kousal, protáhl se za domácího obránce, "vykoupal" brankáře a zvýšil na 0:2. Třetí hřebík do domácí rakve zatloukl Syrový, když půl minuty před druhou pauzou uklidil vyraženou Tomanovu střelu.

Hráči Veverské Bitýšky se sešikovali k mohutné ofenzívě a brzy bylo jasné, že ani dvojice rozhodčích je nenechá na holičkách. První oslabení ještě hosté přečkali, ale pak se více než minutu a půl museli bránit jen ve třech a ve chvíli, kdy už první vyloučený skákal na led, poslal osamocený Rumplík první puk do odkryté mostišťské klece. Nápor domácích gradoval, kolem padesáté minuty byl opravdu drtivý ale hosté dřeli a s famózním Prchalem za zády se i z této patálie vyhrabali. V pětapadesáté minutě obránce Solař popustil uzdu svým útočným choutkám, nacpal se mezi dva bitýšské zadáky a z těžkého úhlu zvýšil na 1:4. Domácí ještě nesložili zbraně, o dvě minuty později se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Přemysl Živný a snížil opět na rozdíl dvou gólů. Zkušení sudí dál odváděli procenta domácím. Nájezdy Tomana a Vojty Krejčího beztrestně končily v medvědím objetí domácích obránců a jejich posledním "číslem" bylo dvě minuty před koncem vyloučení Syrového. Jenže mostišťské srdíčko bilo na nevalném rosickém ledě silněji. Hosté v oslabení ubránili i závěrečnou soupeřovu hru bez brankáře a dvě vteřiny před koncem se Solař přes celé kluziště trefil do opuštěné domácí branky popáté.

Branky HC Veverská Bitýška: Rumplík (Hofírek, Kučera), Živný Přemysl (Živný Václav)
Branky SK Mostiště: Syrový (Solař), Kousal (Václav Krejčí st.), Syrový (Toman), Solař (Smejkal), Solař

Vyloučení: 5:9
Využití: 1:0
V oslabení: 0:1
Rozhodčí: Žaloudek a Kabela

HC Vatín - Spartak Velká Bíteš B 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Utkání číslo 147 bylo odehráno na ZS Velká Bíteš dne 12.1.2007 se začátkem v 19:00.

První třetina přinesla spíše oddechové tempo, kdy oba soupeři vyčkávali na chybu druhého a neproměňovali řadu vyložených šancí.
Podruhé třetiny vstoupili lépe domácí a otevřeli brankový účet pátečního utkání. Hosté ihned kontrovali dorážkou před brankou a do konce druhé třetiny vstřelili ještě dvě uklidňující branky.
Třetí dějství si hosté pokrývali nebezpečné útočníky a nepustili je do vážnější šance. Domácí HC Vatín měl zakleté hole a vůbec jim nepřálo štěstí. Také je nutné podotknout, že jim v závěru docházely síly, což se projevilo hlavně v závěru druhé třetiny.

Branky (asistence):
HC Vatín: 25. Kalců, 55. Novák
Velká Bíteš: 26. Káňa Z. (Pohl), 34. Žák, 39. Pohl (Káňa Z.), 41. Pohl (Holík)

Vyloučení: 6:6 Počet diváků: 45 Rozhodčí: Fiksa, Velín

SK Netín - HC Slavkovice 2:10

Podrobnosti nehlášeny ...

HC Sokol Křižanov - TJ Řečice 4:4

Podrobnosti nehlášeny ...

Slavoj Polná - TJ Jiskra Měřín 4:3 (0:2, 4:1, 0:0)

Zápas 10. kola OP LH ZR byl odehrán na ZS ve Velké Bíteši. Měřín začal aktivněji a hned v 1. minutě se ujal vedení. Polná se rozehrávala velice pomalu a výsledkem byl druhý gól Měřína. Polná začala hrát aktivněji až ve druhé třetině, vytvářela si více šancí a během 2 minut skóre srovnala. Měřín odpověděl brankou na 2:3, ale na konci druhé třetiny byla aktivnější opět Polná a stav utkání otočila na 4:3. Třetí třetina už na skóre nic nezměnila , protože hráčům Měřína rychle ubývaly síly a Polná měla v brance bezchybného Vomelu. Nejlepší hráči - u Polné Matuška a Daniel, u Měřína Strnad.

góly za Polnou: Matuška 2x (Horák, Pečenka), Klíma (Daniel), Čermák (Jakoubek)
góly za Měřín: Láznička, Strnad a Navrátil

rozhodčí: Fiksa a Brázda
vyloučení: 9:6