11. kolo - sezóna 2006 / 2007

Zpět

Slavoj Polná - Veverská Bitýška 1:12 (0:4, 0:3, 1:5)

Utkání 11. kola OP LH ZR bylo odehráno na ZS ve Velké Bíteši. K vidění byl jen průměrný hokej.

góly Polné: Daniel (Matuška)
góly V. Bitýšky: Hofírek 3x, Živný P. 2x, Skalník, Živný V., Unčovský, Slanina, Gejdoš, Vacek, Hajný

rozhodčí: Maloušek, Toman
vyloučení: 3:4

TJ Jiskra Měřín - HC Sokol Křižanov 3:7

Podrobnosti nehlášeny ...

TJ Řečice - SK Netín 8:6 (2:1, 3:1, 3:4)

Domácí splnili roli favorita, od začátku utkání přehrávali soupeře a vytvořili si vedení 5:1. V závěrečné třetině však domácí polevili a vlastními chybami v obraně dovolili hostům upravit výsledek na konečných 8:6.

Branky D: Kříž P. 2x, Kuchař 2x, Drdla M. 2x, Šustáček O., Brůha
Branky H: Kutílek 4x, Hrad, Mejzlík
Vyloučení: 9:4, z toho domácí 2x 2+10
Rozhodčí: Nedělka, Velín

HC Slavkovice - HC Vatín 6:4 (3:2, 3:0, 0:2)

Slavkovice byli i přes několik výpadků lepším mužstvem a rozhodli o výsledku ve druhé třetině, ve které se jim podařilo vsítit 3 branky.

Branky D: Kabelka Martin 2x, Dvořák Martin 2x, Zdražil Marek, Mrkos Martin
Asistence D: Malec, Zdražil, Kabelka, Činčera, Dvořák P.
Branky H: Zvolánek P., Ríčan L., Janda T. ,Rehoř Z.

Vyloučení: 4:7
Využití: 2:0

Spartak Velká Bíteš B - SK Mostiště 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Mostišťský celek, sužován zraněními a nemocemi, přijel na led vedoucího Spartaku opět se značně prořídlou sestavou. Příliš optimismu nevzbuzovala ani skutečnost, že k řízení utkání se dostavil jejich "starý známý" rozhodčí Brázda, s nímž se hosté "utkali" už před dvěma týdny ve Žďáře. Jak se ukázalo, obavy byly oprávněné.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Domácí mladíci byli rychlejší a vypracovali si několik dobrých střeleckých příležitostí. Soupeř nezůstával nic dlužen, a tak se oba brankáři měli co ohánět. Skóre se však neměnilo ani při třech bítešských přesilovkách, ani při té jedné mostišťské. Nejdramatičtější chvíle přišly těsně před přestávkou. Půl minuty před pauzou nastřelili domácí ve vyložené šanci tyčku. Z následujícího protiútoku byli blízko úspěchu hosté, ani oni však svůj nájezd s následným závarem před brankou soupeře nezúročili. Ale do přestávky chyběly ještě tři vteřiny a ty stačily na to, aby Syrový vyhrál vhazování pro Pokorného, který střelou po ledě otevřel brankový účet zápasu.

Od druhé třetiny už to moc ke koukání nebylo. Hra se hodně kouskovala a pruhovaní arbitři v podstatě vyhnali hokej z ledu. V pětadvacáté minutě hosté nešťastným téměř vlastním gólem pomohli soupeři k vyrovnání. Hned po vhazování skončil gólem i mostišťský útok, ale rozhodčí údajně puk v bítešské brance neviděli, a tak se hosté radovali zbytečně. Zajímavá situace nastala za chvíli, kdy domácí v rozpětí deseti vteřin dvakrát vyhodili z vlastního obranného pásma puk do hlediště, za což museli být podle nových pravidel potrestáni. Po půlminutě byl sice oceněn komický jelení skok domácího hráče dvěma minutami pro Mostiště, ale hosté přesto vzácnou přesilovku využili a v sedmadvacáté minutě opět vedli. Nervozita se stupňovala, trestná lavice nevychladla, permanentně oslabené hosty několikrát zachránil brankář a nakonec se domácí přece jen dočkali vyrovnání.

Před třetí třetinou nebyly mostišťské vyhlídky dobré. Předčasně musel do sprch zamířit Smejkal a jeho kolega z obrany seděl na trestné lavici s osobním trestem. Hosté přijeli jen se čtyřmi zadáky a nepochybovali o tom, že i v závěrečné části se budou muset několikrát bránit v oslabení. V padesáté minutě při už několikáté přesilovce pěti proti třem dostal Pohl bítešské do vedení. Hosté to ještě nezabalili a přestože i většinu závěrečné desetiminutovky odehráli v oslabení, byli několikrát blízko vyrovnání. Po střele Syrového se s nimi radovali i diváci u bítešské branky, ale ať už to gól byl nebo ne, na ukazateli stavu se trojka nerozsvítila. Nakonec se v osmapadesáté minutě prosadil domácí Pospíšil a čtvrtou brankou pojistil vítězství. Na nějaký zásadní obrat už hosté pomýšlet nemohli, zvláště když se poslední dvě minuty museli bránit další přesilovce soupeře.

Branky Spartak Velká Bíteš B: Pohl (Marek), Benda (Žák), Pohl (Žák), Pospíšil (Rozmahel)
Branky SK Mostiště: Pokorný (Syrový), Pokorný (Syrový)

Vyloučení: 9:18, navíc Solař (Mostiště) 10 minut osobní trest a Smejkal (Mostiště) 10 minut osobní trest a osobní trest do konce utkání
Rozhodčí: Brázda a Fiksa

Podíváme-li se na bilanci trestů, tak z devíti vyloučení domácích jsou tři za technické přestupky (2x zdržování a jednou příliš mnoho hráčů na ledě) a v dalších třech případech šlo o oboustranná vyloučení. Domácí se tedy jen třikrát oslabili faulem. Na mostišťské straně bylo jedno ze tří oboustranných vyloučení za nesportovní chování (filmování), ve všech zbylých sedmnácti případech šlo o nedovolené zákroky. Hosté byli tedy po faulu oslabeni patnáctkrát. Vzhledem ke zmíněným okolnostem považuji za veliký úspěch, že se nakonec utkání bez nějakého většího incidentu vůbec dohrálo.