14. kolo - sezóna 2006 / 2007

Zpět

Veverská Bitýška - HC Slavkovice 7:3 (2:0, 3:3, 2:0)

Ukání OP mužů mezi HC Veverská Bitýška a HC Slavkovice bylo odehráno na ZS ve Velké Bíteši v neděli 11.2.07 v 15:45.

Branky domácí: Brychta 2x, Živný 2x, Vacek, Kučera, Zavřel.
Branky hosté: Zdražil (Dvořák M.), Dvořák M. (Polívka M.), Ptáček.

Vyloučení: 1:4
Využití: 2:0
Rozhodčí: Kabela, Žaloudek

Ze začátku utkání si hosté vytvořili několik brankových příležitostí, ale gól se jim vstřelit nepodařilo.Dokonce brankou neskončil v 7 min. nájezd Dvořáka , kterého vyslal Činčera.
Tak se vedení ujali ve 13 min. domácí po štěstné brance Brychty, který nastřelil brusle bránícího Dvořáka P.V čase 19:17 vystřelil Brychta. K odraženému puku měl nejblíže Živný, který ho ale nemohl zasáhnout holí a tak ho do branky kopl. Ke smůle hostů byl nejblíže rozhodčí v útočném pásmu a ten placírku asi neviděl.
Druhá třetina nezačala pro slavkovické hráče šťastně, když v 20:40 zvýšil vedení na 3:0 Vacek.
V 22:35 byl po údajném faulu za brankou vyloučen hostující hráč. Zajímavé na celé situaci bylo, že ji odpískal rozhodčí na modré a rozhodčí, který stál 2m od incidentu chtěl pokračovat ve hře.
Oslabení hostů ukončil v 23:54 Brychta. V 25:37 o sobě dali vědět hosté, konkrétně Zdražil po přihrávce Dvořáka M. 4:1. Bohužel hosté obdrželi v 30:11 pátou branku a zdálo se, že je již rozhodnuto. V čase 33:48 vybídl Polívka M. k reparátu Dvořáka a ten svůj druhý nájezd proměnil v gól. V čase 35:12 zalehl domácí hráč puk v brankovišti, ale rozhodčí trestné střílení nenařídil.
35:51 skóroval Ptáček, 5:3. Do konce druhé třetiny se již nic neudálo.
Třetí třetinu začli hosté tlakem, ale ke vstřelení gólu jim chyběla lepší muška. A tak sobě dali vědět opět domácí a to v 56:05 Živný a v 58:37 Zavřel.
Musím se zmínit o podivných verdiktech pánů v černobílém jako třeba na otázku: "Jak to mohl být ofside?" odpověděl rozhodčí, že hráč nebyl oběma nohama 10 cm od modré čáry. To se snad pískalo před 50-ti lety.Nebo když hráč hostů přejel celé střední pásmo a vezl sebou zaháknutého soupeře, je prý to na hranici pravidel. Dále při odpálení puku hostujícím obráncem odpískali zakázané uvolnění, prestože se brankář proti tomuto puku rozjel. Dotyčný arbitři by si zřejmě měli oživit pravidla moderního hokeje.

Spartak Velká Bíteš B - TJ Řečice 4:7 (1:3, 3:3, 0:1)

Branky Velká Bíteš: 9. Dvořák T. (Staněk), 30. Pohl (Coufal), 32. Dačev (Pohl), 35. Trnka (Coufal)
Branky Řečice: 10. Kuchař, 14. Šustáček, 20. Kuchař, 22. Bruha, 34. Bruha, 37. Šustáček, 51. Kuchař

Vyloučení: 9:7
Rozhodčí: Maloušek, Toman

SK Mostiště - TJ Jiskra Měřín 9:6 (6:1, 1:2, 2:3)

O utkání ledacos naznačily už neučesané úvodní minuty. Na vedoucí branku Kováře hosté rychle odpověděli Lázničkou. Nerozhodný stav pak vydržel do desáté minuty, kdy v oslabení mostišťským vrátil vedení Freibauer. Hosté ještě nějaký čas vzdorovali narůstající převaze soupeře, ale v závěru úvodní části jejich defenziva zcela zkolabovala. Domácí v rychlém sledu zaznamenali další čtyři zásahy a jejich střelecké manévry ukončila až siréna.
Brzy po přestávce se opět začaly projevovat problémy s morálkou, které mostišťský celek v posledních zápasech provázejí. V pětadvacáté minutě ještě domácí při přesilovce pěti proti třem zvýšili vedení, ale vzápětí dovolili měřínským v oslabení snížit. Netrvalo dlouho a hosté se v přesilovce radovali potřetí. Přibylo potyček a kromě několika ostřejších zákroků už toho ve druhé třetině moc k vidění nebylo.
V úvodu třetí části přidali domácí osmou branku, pak se při sérii vyloučení celé dvě minuty úspěšně bránili ve třech a čas se pomalu vlekl ke konci. Ve třiapadesáté minutě vstřelil Měřín čtvrtou branku, ale po chvilce si zase domácí připsali další přesilovkový zásah, když se popáté trefil Freibauer. Mostišťský celek ve značně improvizované sestavě už jen dohrával zápas a za nesoustředěný výkon s řadou nedůsledností jej soupěř ještě v poslední minutě potrestal dalšími dvěma brankami.

Branky SK Mostiště: Kovář (Václav Krejčí ml.), Freibauer (Václav Krejčí ml.), Freibauer, Syrový (Josef Svoboda), Vojtěch Krejčí (Kovář, Václav Krejčí ml.), Freibauer (Solař), Václav Krejčí ml. (Václav Krejčí st.), Freibauer (Toman), Freibauer (Syrový)
Branky TJ Jiskra Měřín: Láznička, Šmejkal (Seknička), Strnad (Michal Navrátil), Letmajer (Šmejkal), Michal Navrátil (Láznička), Šmejkal (Seknička)

Vyloučení: 10:8, navíc Strnad (Měřín) 10 minut osobní trest
Využití: 4:1
V oslabení: 1:1
Rozhodčí: Rosický a Sysel

HC Vatín - Slavoj Polná 13:2

Podrobnosti nehlášeny ...

SK Netín - HC Sokol Křižanov 9:3

Podrobnosti nehlášeny ...