18. kolo - sezóna 2006 / 2007

Zpět

Veverská Bitýška - TJ Jiskra Měřín 10:4

Podrobnosti nehlášeny ...

TJ Řečice - Slavoj Polná 5:0 kont.

Podrobnosti nehlášeny ...

HC Slavkovice - HC Sokol Křižanov 12:2 (6:1, 2:0, 4:1)

Utkání začali lépe hosté, když v 0:29 se ve dvou řítili na osamoceného brankáře Macha. Ten však jejich pokus zlikvidoval. V 4:39 vyslal pumelici domácí Ála Ptáček, kterou pohotovou dorážkou doklepl za záda bezmocného golmana hostí Lhota. V 8:59 se situace opakovala. Jen se pozměnili protagonisté. Střílel Činčera a dorážel Hájek, 2:0. V 11:30 projel kluziště Kabelka, položil si brankáře a aby vyšperkoval akci, přihrál ještě najíždějícímu Mrkosovi. Ten se nemílil a střelou pod víko nedal brankáři hostí šanci. V 13:01 o sobě dal vědět slavkovický kapitán, když tečoval střelu Dvořáka P. V patnácté minutě viděl rozhodčí údajný faul domácího Malce, který prohodil větu "to snad ne" a k dvouminutovému trestu mu přibyla ještě desítka. V 17:29 přihrál Lhota Polívkovi Z., ten mu to chtěl vrátit. Ale jaké bylo jeho překvapení, když si brankář srazil puk do vlastní klece. Ještě v téže minutě se povedlo Polívkovi Z. prostřelit gološe hostí podruhé. Přihrávajícími byli Chvála a Lhota. V 18:48 o sobě dali vědět hosté. Konkrétně Svoboda který nikým nerušený doklepl střelu Štěpánka. Za stavu 6:1 se šlo na přestávku.

V úvodu 2. třetiny měli několik dobrých šancí hosté. K jejich smůle měli domácí v brance skvěle chytajícího Macha, který jejich pokusy kryl. A tak se skore měnilo opět na druhé straně. Podruhé se v tomto zápase prosadil Zdražil, když využil přesilovku. Na této brance se podíleli Činčera F. a Hájek. V 31:44 se parádně uvolnil Činčera Z. a svojí přesnou přihrávkou vybídl Mrkose ke skorování. Ten nabídku přijal a svým druhým gólem zvýšil slavkovické vedení na 8:1. Do konce třetiny čarovali brankáři a tak už žádný gól nepadl.

Hned po přestávce v čase 40:28 se prosadil domácí Činčera F., kterému přihrával Dvořák M.. O 5 min. na to se opět projevila nemohoucnost slavkovických útočníků vstřelit gól ze samostatného nájezdu. Neuspěli Činčera F. ani Polívka Z.. V 46:12 vypustil mordu po zemi domácí Malec. Jeho střelu tečoval Hájek přesně do křižanovské branky a tím zvýšil na 10:1. V 50:02 se podařilo hostům překonat Macha. Autorem branky byl Král, který nekompromisní střelou pod víko snížil na 10:2. O chvíli později to zkoušel ještě jednou, ale Mach byl již připravený. V 51:05 se z otočky trefil Dvořák P. a ke konci utkání ještě Ptáček. Ač to tak nevypadá bylo to pohledné a rychlé utkání. Hosty musím pochválit, že i přes nepříznivý stav nesložili zbraně.

Branky Slavkovice: Lhota (Ptáček), Hájek (Činčera F.), Mrkos (Kabelka), Zdražil (Dvořák P.) Polívka Z. (Lhota), Polívka Z. (Chvála, Lhota), Zdražil (Činčera F., Hájek), Mrkos (Činčera Z.), Činčera F. (Dvořák M.), Hájek (Malec), Dvořák P. (Polívka Z.), Ptáček (Dvořák M., Zdražil)
Branky Polná: Svoboda (Štěpánek, Veselý), Král (Foltýn)
Vyloučení: 8:7 navíc Malec (Slavkovice), Král (Křižanov) 10 min. osobní trest a Kabelka (Slavkovice), Krátký (Křižanov) 5+OK.
Využití: 1:0

Spartak Velká Bíteš B - SK Netín 10:2

Podrobnosti nehlášeny ...

SK Mostiště - HC Vatín 6:2 (4:1, 2:1, 0:0)

Hosté se ze šaten trousili na led se zpožděním a než se diváci dočkali úvodního vhazování, protáhlo se mostišťské rozbruslení na půl hodiny. Domácí už sice znali výsledky svých konkurentů z popředí tabulky, ale k utkání přesto přistoupili zodpovědně. Od začátku byli aktivnější a po dvou minutách zazvonila Tomanova střela na tyčku vatínské branky. První přesilovka se sice mostišťským ještě moc nevydařila a dvě velké šance si v oslabení vypracovali hosté, ale v sedmé minutě už po Solařově akci šli domácí do vedení. Další ovoce sklízel v desáté minutě po přihrávce Vojty Krejčího zcela volný Kovář. Hosté byli pod tlakem, ale to neznamená, že by v útoku nebyli nebezpeční. V končící jedenácté minutě jim stačilo devět vteřin početní výhody a Imramovský snížil. Úvodní třetina však patřila i nadále jednoznačně domácím. Ve čtrnácté minutě Toman v oslabení zvýšil jejich vedení a krátce po návratu z trestné lavice přidal Syrový čtvrtou branku.

Po přestávce se do hry postupně zapojovali další hráči z plné mostišťské střídačky. Souhra tím sice trochu utrpěla, ale žádné zásadní komplikace nenastaly a po jednašedesáti vteřinách se opět v oslabení trefil Toman. Po druhém zásahu Imramovského se hra vyrovnala, hosté hráli bez úspěchu další přesilovku a ve dvaatřicáté minutě zakončil Kousal vydařenou kombinaci celého útoku šestou brankou ve vatínské síti. Domácí už jen kontrolovali vývoj utkání a trošku polevili v aktivitě. To se jim mohlo vymstít, ale když bylo nejhůř, tak je především v závěrečné třetině několika těžkými zákroky podržel spolehlivý Prchal. Na druhé straně byli stejně jaloví i domácí střelci, a tak přestože šancí bylo dost a rozhodně se bylo na co koukat, skóre už se neměnilo.

Branky SK Mostiště: Solař (Syrový), Kovář (Vojtěch Krejčí), Toman (Freibauer, Radek Novák), Syrový (Josef Svoboda), Toman (Freibauer, Prchal), Kousal (Vojtěch Krejčí, Kovář)
Branky HC Vatín: Imramovský (Zvolánek, Kalců), Imramovský (Zvolánek)

Vyloučení: 5:3, navíc Toman (Mostiště) 10 minut osobní trest
Využití: 1:0
V oslabení: 2:0
Rozhodčí: Maloušek a Toman