5. kolo - sezóna 2006 / 2007

Zpět

Slavkovice - V. Bitýška 2:4

Podrobnosti nehlášeny ...

Řečice - Velká Bíteš "B" 6:10 (2:3, 4:4, 0:3)

za Velkou Bíteš:
branky: Pohl 5x, Žák 2x, Benda 1x, Coufal 1x, Trnka 1x
asistence: Pohl 2x, Coufal 2x, Holík 1x

Utkání bylo odehráno v neděli 3.12 na ZS ve Žďáře nad Sázavou se začátkem již v 7:45. Domácí Řečice se sešli v malém počtu, oproti soupeřovým 20 hráčům. První branku hosté střelili z hole Pohla, který byl "katem" pro domácí celek. Domácí hráči často ohrozili brankáře HC častými rychlými průniky přes střední pásmo a obránce Velké Bíteše. Po první třetině, kterou hosté vydřeli jednobrankovým vedením se druhá třetina nesla ve velkých osobních chybách, které byly nekompromosně trestány útočníky obou mužstev. I když hosté již vedli 4:7, do kabin se odcházelo za stavu 6:7. Třetí třetinu byly domácí hráči často vylučováni a hosté potrestali Řečice třemi brankami. Bohužel domácí dohrávali pouze s 8 hráči na střídačce.

TJ Jiskra Měřín - SK Mostiště 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)

Hosté si vytvořili mírnou převahu. Po pěti minutách se před měřínským brakářem objevil zcela sám Rössl a jelikož už nebylo, komu by ještě nahrál, rozhodl se zakončit akci sám. Jeho umístěná střela přinesla mostišťským vedení. Jinak ovšem hosté předváděli svou letošní klasiku. Váhavá koncovka, neustálé, často nesmyslné "vylepšování" střelecké pozice a nedostatek důrazu před soupeřovým brankovištěm. Přestože se hrálo většinou v měrínském obranném pásmu, moc střel na domácí branku nezamířilo. K tomu se přidal další letošní evergreen - továrna na chyby v obranné činnosti. Téměř každá ztráta puku vedla k ohrožení mostišťské branky a vše vyvrcholilo ve dvacáté minutě, kdy se měřínští při vlastním oslabení během dvaceti vteřin dvakrát ocitli ve vyložené šanci. Ani toto varování hostům nestačilo, a tak přišel trest. Lajdáctví v úvodu druhé části potrestal po třinácti vteřinách Karel Láznička vyrovnávací brankou. Krátce před polovinou utkání se Měřín dokonce dostal do vedení, ale za chvilku po pěkné individuální akci Lukáš Toman vyrovnal. V pětatřicáté minutě tentýž hráč zaznamenal v přesilovce třetí branku SK Mostiště. O dvě minuty později však hráli v početní výhodě zase domácí a Hlavnička měl dostatek času na srovnání stavu.

Závěrečnou třetinu zahájili hosté náporem. Dlouhé minuty svírali soupeře před jeho brankou, ovšem s nulovým efektem. Nakonec si v sedmačtyřicáté minutě po další chybě museli proti měřínským vypomoci faulem a domácí zase začali volněji dýchat. Rozhodnutí přišlo v začínající čtyřiapadesáté minutě z celkem nenápadné akce. Při hře čtyř proti čtyřem se vpravo u mantinelu uvolnil Syrový a po ledě poslal puk počtvrté do měřínské branky. Ve zbylém čase mostišťský celek promarnil několik dobrých příležitostí ke zvýšení vedení, ale poté, co se z další nedůslednosti zrodila velká šance Měřína, už se jeho hráči soustředili jen na uhájení vydřeného těsného vítězství.

Branky TJ Jiskra Měřín: Karel Láznička (Strnad), Bartušek (Invald), Hlavnička (Radek Navrátil)
Branky SK Mostiště: Rössl, Lukáš Toman (Freibauer), Lukáš Toman (Rössl), Syrový (Vojta Krejčí)
Vyloučení: 11:8, navíc Karel Láznička (Měřín) 10 minut osobní trest
Využití: 1:1
Rozhodčí: Rosický a Toman

Polná - Vatín 3:9 (1:2, 1:5, 1:2)

góly za Polnou: Píštěk, Šustr, Šerý
góly za Vatín: Imramovský 2x, Říčan, Majtner, Hušek, Zídek, Lisa, Žák, Řehoř

rozhodčí: Fiksa a Velín
vyloučení: 7:3

Utkání se hrálo na ZS ve Velké Bíteši. Od začátku se hrál velice slušný hokej. Vedení se ujala Polná a měla i další šance , které ale nevyužila. Zkušenější hosté do konce třetiny výsledek otočili. O výsledku zápasu rozhodla 2. třetina , kde Vatín dával góly z přesilovek.

Křižanov - Netín 4:7

Podrobnosti nehlášeny ...