12. kolo OP a 11. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Sokol Křižanov - HC Veverská Bítýška 3:8 (0:3,3:3,0:2)

Branky za domácí Lukáš Musil, Navrátil, Aleš Komínek, asistence Aleš Komínek, David Komínek, za hosty Václav Živný 3, Haman 2, Přemysl Živný, Vacek, Pilný, vyloučení 3:5.
Vyrovnané utkání probíhalo v poklidu, vše se odehrávalo v pohodě, hosté ale byli v tomto souboji lepším celkem a zaslouženě zvítězili.

HC Vatín - SK Mostiště 2:11 (0:3,1:4,1:4)

Branky za domácí Novák, Holoubek, asistence Dundáček, Řehoř, za hosty Solař 2x, J. Svoboda 2, Novák 2, Voj. Krejčí, Syrový, Toman, Slavík, Freibauer, asistence: Fribauer 2, Novák, Toman, Slavík, Smejkal, Václav Krejčí ml., Václav Krejčí st., vyloučení 8:6, využití 0:2, rozhodčí Fiksa, Koželuh, hráno na ZS ve Žďáru n. S.

Hosté měli od začátku výraznou převahu a brzy se také dostali do vedení. Vatín se dlouho jen bránil ale s přibývajícími minutami mostišťský celek polevil v ostražitosti a přizpůsobil svou hru nevýraznému soupeři. Domácí se ke střele dostali až po devíti minutách a hned to byla obrovská šance, kterou však nadvakrát zlikvidoval mostišťský brankář. Třetina se dohrávala v ospalém tempu a nic na tom nezměnil ani třetí mostišťský gól.
Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hráči Vatína. Zlepšili pohyb, snažili se častěji střílet a ve třicáté minutě v přesilovce snížili na 1:3. To už však na nich začínala být patrná únava. Hosté, kteří po celý zápas točili kompletní tři pětky, postupně zcela ovládli kluziště a ještě před druhou sirénou zatížili vatínské konto dalšími čtyřmi zásahy.
Třetí část přinesla řadu vyloučených a fůru práce oběma gólmanům. Hosté měli stále navrch a jejich střelecký účet se v této sezóně poprvé přehoupl přes desítku. Pod dojmem výrazného náskoku si ovšem nedělali moc těžkou hlavu s obrannými činnostmi, takže dostatek prostoru dostávali i domácí útočníci.

HC Slavkovice - HC Spartak Velká Bíteš "B" 2:6 (1:1,1:3,0:2)

Branky za domácí Mrkos, Nedělka, asistence Kabelka, za hosty Tuček 2, J. Holík, Trnka, Marek, Petr, asistence P. Holík 2, Pohl, Marek, Staněk, Žák, vyloučení 11:12, z toho Kabelka 2x10 min OT, Ptáček 5+20 do konce utkání (oba Slavkovice), rozhodčí Rosický, Maloušek, hráno na ZS ve V. Bíteši.  
První třetina se musela líbit všem přihlížejícím divákům, kterých bylo asi dvacet. Hrál se docela rychlý hokej a nebyl ještě tolik ovlivněn výkonem rozhodčích. Zato ve druhé třetině začalo - jasné fauly hráčů Bíteše často zůstaly bez povšimnutí, dokonce po nich dali dvě branky a Slavkovice byly trestány za sebemenší kontakt. Bohužel i neodpískaných faulů a pochybných rozhodnutí učinili tito rozhodčí ne zrovna málo. Třetí třetina byla tímto značně ovlivněna a tak se nehrál příliš pěkný hokej. Místo hokeje bylo na ledě k vidění mnoho osobních soubojů a několik šarvátek. Bohužel to někteří Slavkovičtí hráči už nedokázali přehlížet a proto ty vysoké tresty.

TJ Řečice - TJ Náměšť nad Oslavou 7:5 (3:1,1:2,3:2)

Branky za domácí Brůha 3, Oldřich Šustáček 3, Kuchař, asistence Březina, Drdla, Chrást, za hosty Michal Sázavský 2, Petr Staněk, Hradil, Vildomec, asistence Hodil, Krupička, Franěk, Mička, vyloučení 11:7, využití 1:2, oslabení 1:0, rozhodčí Fiksa, 40 diváků, hráno na ZS ve Žďáru nad Sáz.
Průběh utkání, které bylo po předchozí vzájemné dohodě obou klubů odloženo, byl jako na houpačce. Domácí nejprve vedli 3:0, pak 4:1, poté se soupeři podařilo stav otočit na 4:5, nakonec však Řečice zvítězila rozdílem dvou branek 7:5.


TJ Jiskra Měřín - TJ Slavoj Polná 4:7 (1:3,0:4,3:0)

Branky za domácí Láznička, Sýkora, Navrátil, Strnad, asistence Láznička 2, za hosty Daniel, Pištěk, Vašek, Šerý. Šustr, Kliment, Vlček, asistence Daniel, Kliment, Šustr, Pištěk, Horák, 35 diváků, rozhodčí Maloušek, Hubl, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Utkání bylo hráno ve vysokém tempu se šancemi na obou stranách, obě mužstva v pohledném a slušném utkání podala solidní výkon. Polná byla lepší a především díky brankovému náskoku po prvních dvou třetinách zaslouženě zvítězila.