1. kolo OP - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Slavkovice - HC Sokol Křižanov 4:4 (2:1,1:3,1:0)

Branky domácích Dvořák M. 2, Zdražil, Polívka Z, asistence Činčera 2, Malec, Dvořák P.,
branky za hosty Klement 2, Škrob, Navrátil, asistence Škrob. Vyloučení 4:8, navíc Křižanov 1xOK a 1x TH, bez využití, rozhodčí Hájek, Lisa, hráno v neděli 4.11.2007 na ZS ve Žďáru n.S.
Oba soupeři se po vyrovnaném průběhu rozešli s nerozhodným výsledkem, utkání bylo poznamenáno zbytečnými diskuzemi s rozhodčími ze strany hostů.

HC Vatín - TJ Řečice 7:7 (3:0,2:3,2:4)

Branky domácích Zvolánek 2, Novotný 2, Dundáček, Švoma, Zídek, asistence Zídek 2, Dundáček 2, Švoma, Mokrý, za hosty Kuchař 4, Drdla 2, Hájek 1, asistence Hájek 2, Březina 2, Trejbal, Brůha. Vyloučení 16:11, rozhodčí Kopeček, Fiksa, hráno  v sobotu 3.11.2007 na ZS ve Žďáru n.S.
Utkání začalo v rychlém tempu, a již v 6 minutě domácí Zídek zajistil jednobrankové vedení. Toto vedení se domácím podařilo do konce třetiny zvýšit až na 3:0. V úvodu druhé třetiny domácí zvýšili své vedení na 4:0 a vypadalo to že zápas je rozhodnutý. Hostům se ale podařilo stáhnou rozdíl na jedinou branku. Klid na domácí střidačku přinesl ?gól do šatny? hráče Dundáčka ve 40 minutě. V úvodu poslední části se hosté svojí kombinační hrou a díky častému vylučování domácích ujali vedení, které v zápětí zvýšili na dvě branky. Domácím se podařilo vyrovnat až před koncem zápasu, takže si oba soupeři odnesli z prvního kola jen po bodu a to zaslouženě.

HC Veverská Bítýška - TJ Náměšť n.O. 7:0 (4:0,1:0,2:0)

Branky domácích Hofírek 2, Holčák 2, Vacek, Slanina, Gajdoš, asistence Obrdlík 2, Vacek 2, Kučera, Gajdoš, Skalník, rozhodčí Žaloudek, Kabela, hráno  v sobotu 3.11.2007 na ZS ve V. Bíteši.
Nováček soutěže nestačil na lídra minulého ročníku, který už v úvodní třetině získal dostatečný náskok a pak jen v poklidu kontroloval další vývoj utkání, aby splnil roli favorita.

SK Mostiště - Spartak Velká Bíteš B 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Domácím vyšel vstup do zápasu, když už po 36 vteřinách využil Pepa Svoboda zmatku při bítešském střídání ke vstřelení úvodního gólu sezóny. Za půl minutky mohlo být vyrovnáno, ale hosté trefili jen tyčku opuštěné mostišťské branky. Celá úvodní třetina se odehrála ve vražedném tempu, domácí mohli svoje vedení několikrát zvýšit, hlavně akce Feibauera a Syrového volaly po gólu, jenže ani Bíteš nezůstávala nic dlužná a když se domácí zadáci před přestávkou několikrát zapomněli v útoku, byli nakonec rádi, že do kabin odcházeli s těsným vedením.
Ve druhé třetině se hra začala více kouskovat, přibylo nervozity a taky vyloučených hráčů. V sedmadvacáté minutě se před mostišťskou brankou prosadil bítešský Benda a vyrovnal. O minutu později Vojta Krejčí s Kousalem vybojovali na útočné modré čáře puk a celou akci mazácky dohráli - 2:1 pro Mostiště. Po necelých dvou minutách bylo opět vyrovnáno, když se v přesilovce důraz na mostišťském brankovišti vyplatil Staňkovi. Ani tentokrát však nerozhodný stav dlouho nevydržel. Vzápětí totiž hráli přesilovku zase domácí a i když ji nehráli vůbec dobře, v jejím závěru se přece jen dostali před bítešskou branku a tam se ve skrumáži nejlépe zorientoval Toman. To už emoce, o které není ve vzájemných zápasech těchto soupeřů nikdy nouze, v hráčích bublaly naplno. Domácí bez úhony přečkali další dvě oslabení a pak na přelomu druhé a třetí třetiny hráli pět minut v početní výhodě, minutu dokonce proti třem. Jenže jejich útočení bylo jalové a moc střeleckých příležitostí si nevytvořili. Poslední a největší příležitost k obratu měli hosté od pětačtyřicáté minuty, kdy domácí "vyfasovali" postupně čtyři dvojminutové tresty. S aktivní obrannou hrou, trochou štěstí a debutujícím Markem Uhlířem v brance se mostišťský celek i z této patálie vyhrabal. V posledních pěti minutách už domácí nervózního soupeře k ničemu nepustili a 28 vteřin před koncem podtrhl účet zápasu čtvrtou mostišťskou brankou Toman.

Branky SK Mostiště: Josef Svoboda (Novák), Vojta Krejčí (Kousal), Toman (Freibauer, Novák), Toman
Branky Spartak Velká Bíteš B: Benda (Dačev), Staněk (Tuček)

Vyloučení: 10:9, navíc Marek a Petr Holík (oba Spartak Velká Bíteš B) 10 minut osobní trest a Koukola (Spartak Velká Bíteš B) 10 minut osobní trest a osobní trest do konce utkání
Využití: 1:1
Rozhodčí: Sysel a Toman
80 diváků