10. kolo OP a 9. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Sokol Křižanov - HC Vatín 0:1 po první třetině

Ve 27. minutě došlo na ledě k vzájemné potyčce, která vyvrcholila napadením domácího Štěpánka hostujícím Mahelem. Mahel byl potrestán TH ave složité situaci rozhodčí ukončili utkání. Další osud bude řešen ve spolupráci STK, DK a komise rozhodčích.

HC Slavkovice - HC Veverská Bítýška 5:5 (1:1,4:2,0:2)

Branky za domácí Mrkos 2, Činčera, Chvála, Zdražil, asistence Činčera, Chvála, Ptáček, P. Dvořák, za hosty V. Živný 3, P živný, Vacek, asistence Skalník, Jurek, Hofírek, Vacek, vyloučení 6:10, z toho Klíma (Bitýška) 10 min. OT, využití 1:1, rozhodčí Fixa, Štěpánek, hráno na ZS ve Žďáře nad Sázavou.

Zápas pro domácí nezačal zrovna nejlépe. Již ve 4. Min. se mezi nohy domácího brankáře trefil hostující Vacek, kterému přihrával Skalník. Domácí odpověděli v 8. min., skóroval Mrkos a přihrával Činčera. V 10. min. byl vyloučen domácí Kabelka, hosté si vytvořili dobrou brankovou příležitost, ale slavkovický brankář ji skvělým zákrokem zlikvidoval. Do konce třetiny bylo vyloučeno několik hráčů na obou stranách, ale ani jeden tým v této třetině už neskóroval. Ve 25. min po přihrávce Chvály vystřelil do chumlu Činčera a k jeho radosti se puk zatřepal v síti brankáře Bitýšky. Ve 33. min o sobě dal vědět poprvé a bohužel pro domácí ne naposled V. Živný, podíl na brance si připsal Jurek. Slavkovice odpověděly o minutu později. Přihrával Ptáček a Mrkos nekompromisně zavěsil pod víko - 3:2. Slavkovičtí se však z vedení dlouho neradovali. V čase 35:38 vystřelil V. Živný a P. Živný dotlačil puk i s brankářem za brankovou čáru a bylo zase vyrovnáno. V 38min si vzal puk domácí Chvála, vykličkoval dva hráče hostí přičemž byl faulován. Tuto sekeru ustál a pokračoval v tažení na brankáře, toho elegantně objel a zasunul puk za jeho záda - 4:3. O chvíli později byl vyloučen V. Živný. Hlasatel nestihl ani dopovědět sdělení a už šel zpátky. Dělovku P. Dvořáka tečoval těsně před brankářem Bitýšky slavkovický Zdražil a zvýšil vedení na 5:3.
Třetí třetina začala velkým náporem Bitýšky, který zakončil V. Živný po přihrávce Hofírka.
V 54. min byl vyloučen slavkovický Mrkos, o minutu a půl ho následoval Hájek za zdržování hry a tím nabídl hostům výhodu dvou mužů v poli. Tuto přesilovku domácí ještě ubránili. Po návratu Mrkose pokračovala klasická přesilovka a v ní se prosadil, kdo jiný, než V. Živný. Na této vyrovnávací brance nesl zásluhu Vacek. Ke konci zápasu byli vyloučeni dva hráči Bitýšky, ale domácím se nepodařilo přesně zakončit a tak utkání skončilo spravedlivou remízou.

TJ Řečice - SK Mostiště 6:5 (3:3,2:2,1:0)

Branky za domácí Kuchař 2, Ondřej Šustáček, Březina, Roman Trejbal, asistence 4Roman Trejbal, Klíma, Kuchař, za hosty Fribauer 2, Toman, Krejčí Homola, vyloučení 9:12, z toho D 2 x OT, hosté + x OT, 80 diváků, rozhodčí Fiksa, Klouda, hráno na ZS ve Žďáru n. S.

Hosté vůbec nezvládli začátek utkání. Už po čtyřiceti vteřinách získali domácí zadarmo puk v útočném pásmu a Kuchař otevřel střelecký účet. O pár vteřin později, po dalším kiksu v mostišťské defenzívě, zívala před domácími útočníky prázdná soupeřova branka, ale tentokrát hosty zachránila lapačka jejich ležícího brankáře. Mostišťský prapor pozvedl ve třetí minutě Freibauer, který po samostatné akci vyrovnal. Pak zamířili na trestnou lavici postupně tři hráči SK Mostiště a i když ve třech se hosté ještě dokázali ubránit, nakonec z hole Trejbala v oslabení inkasovali druhou branku. Po delší době se na ledě sešlo pět mostišťských hráčů a stačilo půl minuty a Freibauer podruhé vyrovnal. Ve třinácté minutě se před Řečickou branku protáhl Toman a zaznamenal vedoucí mostišťský gól, jenže ani hosté se z vedení dlouho neradovali. Za necelou minutu zachytil Kuchař mostišťskou riskantní křižnou rozehrávku a srovnal skóre. Pak hráli své první přesilovky zase hosté, ale proti dobře bruslícímu soupeři si prakticky žádnou šanci nevypracovali.
Po přestávce hosté zkvalitnili obrannou činnost, nadále jim však chyběla častější střelba. V tom byl taky zřejmě největší rozdíl mezi oběma soupeři. Zatímco mostišťské útoky končily často nadbytečnou přihrávkou a pro věčné vylepšování střeleckého postavení mnohdy nebyly vůbec zakončené, domácí měli jednodušší tah na bránu a pálili při každé příležitosti a ze všech pozic. V polovině zápasu začali opět proudit provinilci na trestnou lavici. Ve třiatřicáté minutě se hosté ve třech ubránili přesilovce soupeře a při hře čtyř proti čtyřem poslal Toman načasovanou Freibauerovu přihrávku do řečické sítě. Tím však domácí přesilovky nekončily a o necelé dvě minuty později vyrovnal v početní výhodě Trejbal. V osmatřicáté minutě, při dalším oslabení proklouzl za řečickou obranu Solař, ale jeho střela skončila na tyčce a z protiútoku vstřelil vedoucí přesilovkový gól Vrbka. Nedáš-dostaneš platilo i za minutu ale zase na druhé straně. Domácí v oslabení zazvonili na tyčku mostišťské branky a hned z protiútoku po Tomanově přihrávce Vojta Krejčí vyrovnal.
Třetí třetina začala náporem hostů. Dlouhé minuty se hrálo v obranném pásmu domácích, většina mostišťských střeleckých pokusů však přehuštěným prostorem k brance vůbec neprošla, a tak se Řečice i za cenu několika zakázaných uvolnění z tohoto sevření postupně vymanila. V končící sedmačtyřicáté minutě chybovali hosté na vlastní modré čáře a Březina je za to potrestal šestým gólem. V následujících minutách se hra začala kouskovat, opět se častěji vylučovalo a to vše hrálo do not domácím. Hosté sice měli i nadále mírnou optickou převahu, ale zaměstnanějším z obou brankářů byl stále mostišťský Uhlíř. Jejich poslední příležitostí mohla být přesilovka, kterou od sedmapadesáté minuty hráli. Tu si však faulem sami zkrátili a když za chvíli zamířil na trestnou lavici další jejich hráč, bylo rozhodnuto. Dvojité oslabení sice se štěstím ubránili, když jim opět pomohla tyčka, ale i když v samém závěru, stále ještě v oslabení, odvolali brankáře, vyrovnat se jim nepodařilo.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Velká Bíteš "B" 0:5 (0:1,0:2,0:2)

Branky za hosty Pohl 2, Káňa, Coufal, Tuček, rozhodčí Maloušek, Rosický, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. O.
Další podrobnosti nehlášeny.


TJ Šerkovice - TJ Slavoj Polná  3:7 (0:2,2:3,1:2)

Branky za domácí V. Pokorný, J. Pospíšil, E. Fligl, asistence J. Pospíšil, Z. Prudký, E. Flígl, J. Fligl, R. Prokeš, za hosty Matuška, Šerý, Daniel, Vlček, Horák, Kliment, Šustr, asistence    Matuška 2, Šerý, Pištěk, Horák, vyloučení 13:8, využití 1:2, oslabení 1:0, 120 diváků, rozhodčí I. Štětina, R. Štětina, hráno na ZS v Rosicích.
Hosté dokázali využít množství chyb domácích a zaslouženě zvítězili.