11. kolo OP a 10. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Sokol Křižanov 3:4 (0:2,2:1,1:1)

Branky za domácí Rouš 2, Staněk, za hosty Musil 2, D. Komínek, A. Komínek, Doležal, 95 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Další podrobnosti nehlášeny.

HC Spartak Velká Bíteš "B" - TJ Řečice 10:5 (1:2,3:1,6:2)

Branky za domácí Couval 2, Marek 2, Staněk 2, Pohl, Dačev, P. Holík, Urbánek, asistence Pohl 3, P. Holík 2, Žák, Káňa, Urbánek, Dvořák, za hosty O. Šustáček 2, Vrbka, Hájek, Kuchař, asistence Kuchař 2, Brůha, O. Šustáček, Diviš, vyloučení 5:6, využití 2:1, rozhodčí Babák, Kavina, 20 diváků, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Domácí celek nastoupil do utkání s kompletními třemi útoky, oproti hostujícím, kteří nastoupili v deseti. Již v druhé minutě domácí inkasovali z hole Vrbky, a když se v sedmé minutě trefil O. Šustáček, vypadalo to na další prohru domácího celku na vlastním kluzišti. Do konce první třetiny odpověděli domácí jen jednou brankou z hole Pohla.
Do druhé třetiny vlétli domácí velice dobře a během prvních pěti minut otočili skóre ve svůj prospěch a bylo vidět, že na hosty začíná doléhat únava. Opět ale překvapovali krásnými nahrávkami za zadáky Spartaku, ale gólman ustál několik nájezdů a tím dal svému kolektivu naději na výhru.
Začátek třetí třetiny se zdál být přestřelkou obou celků, kdy během sedmi minut padlo šest branek. Poté, co ustala střelba, a na tabuli byl výsledek 8:5, se hosté smířili s tím, že si z Bíteše neodvezou body. Bítešáci do konce hrací doby stačili do zcela odkryté obrany zasadit dva údery a vrátit tak soupeři prohru ze Žďáru.

SK Mostiště - HC Slavkovice 7:4 (4:2,2:1,1:1)

Branky za domácí Toman 2, Syrový 2, Freibauer, Václav Krejčí st., Slavík, asistence Solař, Toman, Freibauer, Homola, Slavík, za hosty Zdražil 2, Kabelka, Lhota, asistence Kabelka 2, Zdražil, Martin Dvořák, Petr Dvořák, vyloučení 7:4, rozhodčí Toman, Sysel. Hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Ve čtvrté minutě domácí propadli na vlastní modré, slavkovický Kabelka byl u vyraženého puku nejdřív a do odkryté branky snadno skóroval. Po pár vteřínách přišel první slavkovický faul a početní výhodu rychle využil k vyrovnání Toman. V desáté minutě hráli první přesilovku hosté a chytrou přihrávku zpoza branky poslal do mostišťské sítě Zdražil. Domácí ale tentokrát hráli úplně jinak než předchozích kolech. Snažili se častěji střílet a nečekaně otevřený útočný hokej jim vyhovoval. Už za minutu bylo zase vyrovnáno, když se z pravého kruhu trefil Freibauer. Ve třinácté minutě domácí uspěli při napadání slavkovické rozehrávky, před modrou čárou se k puku dostal Syrový a získal mostišťským vedení. V končící čtrnácté minutě se v útočném pásmu uvolnil Toman a zvýšil na 4:2. Hosté si vzali oddechový čas a vrátili se k osvědčené hře, která jim v této sezóně pravidelně přinášela úspěchy. Okýnek ve slavkovické obraně ubylo a i když domácí měli i nadále převahu, skóre už nenarůstalo.
Ve stejném duchu začala i druhá třetina. Domácí byli aktivnější, pohyblivější, častěji drželi puk, ale přes zodpovědnou slavkovickou obranu se jen těžko prokousávali k zakončení. Výjimkou byla šestadvacátá minuta, kdy hráli domácí druhou přesilovku a už po devíti vteřinách Václav Krejčí střelou od modré čáry zvýšil vedení. Jinak slavkovičtí trpělivě bránili a když v závěru druhé části začali domácí bruslaři vadnout, zasypali Uhlířovu branku sprškou střel a v sedmatřicáté minutě opět při přesilovce Lhota snížil. Při tomto útočném vzepětí však přece jen víc pootevřeli zadní vrátka a necelé dvě minuty před druhou přestávkou je za to potrestal šestým gólem Slavík.
Teď měli hosté posledních dvacet minut na to, aby s výsledkem něco udělali. Od začátku třetí třetiny pokračovali v útočných aktivitách a ve čtyřiačtyřicáté minutě Zdražil snížil. Brzy poté nastřelili tyčku mostišťské branky a chvíli nato se domácí po zmateném střídání museli jen ve třech hráčích bránit slavkovické přesilovce. Kontaktní branky se však Slavkovičtí nedočkali ani v následujících dlouhých minutách, kdy se neúspěšně potýkali s koncentrovanou mostišťskou obranou. Zřejmě poslední šanci ke zdramatizování zápasu propásli po zmatené domácí rozehrávce v šestapadesáté minutě. Tři minuty před koncem mohl domácí definitivně uklidnit Freibauer, ale jeho střela se odrazila od tyčky. Hosté to zkusili ještě jednou a v končící devětapadesáté minutě odvolali brankáře, domácí je však vytlačili ze svého obranného pásma a půl minuty před koncem Syrový do prázdné branky pečetil jejich vítězství.

HC Veverská Bítýška - HC Vatín 10:3 (3:0,3:1,4:2)

Branky za domácí Vacek 2, V. Živný 2, Hofírek 2, Zavřel, Holčák, P. Živný, Skalník, asistence Jurek 2, Klíma, Rumplík, Holčák, V. Živný, Gejdoš, Pilný, Skalník, za hosty M. Bednář, Holoubek, P. Dundáček, asistence L. Pospíchal, M. Bednář, rozhodčí Žaloudek, Kabela, Král.
Další podrobnosti nehlášeny.


TJ Šerkovice - TJ Jiskra Měřín 5:1 (2:1,3:0, po druhé třetině ukončeno z důvodu neregulérnosti hrací plochy)

Branky za domácí J. Darkwah, R. Prokeš, M J. Pospíšil, M. Fligl, E. Fligl, asistence Pokorný, Kožený, Prudký, Kytner, E. Flígl, J. Flígl, Dufek, za hosty Navrátil, asistence L. Kožený, vyloučení 4:3, využití 3:1, rozhodčí I. Štětina, Kabela, 80 diváků.
Pro silný déšť rozhodčí ukončili utkání po druhé třetině, oba soupeři se dohodli a souhlasí s konečným výsledkem, dosaženým na hřišti. Na potvrzení musí počkat na rozhodnutí STK.