12. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

TJ Slavoj Polná - TJ Šerkovice 4:5 (1:3,2:1,1:1)

Branky za domácí Šerý 2, Pištěk, Šustr, asistence Šustr, Pištěk, za hosty Martin Flígl 2, Darkwah, Císař, Petr Pokorný ml., asistence Erik Flígl 3, Petr Pokorný ml., Pospíšil, Dufek, vyloučení 9:9, z toho Pokorný 2 x 10 minut OT + do konce utkání (OK) a Erik Flígl 5 minut + OK (oba Šerkovice), rozhodčí Rosický, Kavina, poslední utkání okresní soutěže se hrálo na ZS ve Velkém Meziříčí.

Začátek zápasu vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení. Domácí, hrající s minimálním počtem hráčů, přidali až v druhé polovině úvodní třetiny, kdy snižoval Šerý na 1:3. Ve druhé třetině byli lepší domácí a brankami Pištěka a Šustra srovnali skóre na 3:3, jednobrankové vedení na konci druhé třetiny si zajistili hosté při přesilovce. Přestože ve třetí třetině zvýšili hosté na 3:5, tak byla Polná iniciativnější. Šerý snížil střelou od červené čáry na 4:5 a další dva brejky domácích skončily na  tyči braky hostů. Šerkovice tradičně bránily
svůj náskok tvrdostí zákroků, často za hranicí pravidel. Svědčí o tom i zákrok útočníka Šerkovic, který 10 vteřin před koncem utkání zbytečně po vhazování způsobil holí domácímu hráči tržnou ránu v obličeji.