2. kolo OP a 1. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Sokol Křižanov - HC Sp. V. Bíteš B 4:8

Branky domácích Komínek, Cechmajster, Falta, Klement, asistence KLement, Cechmajster, Smítek, za hosty Benda 2, Coufal 2, Tuček 2, Žák, asistence Tuček 3, Benda, Staněk, Coufal. hráno na ZS ve V. Bíteši, další podrobnosti nehlášeny.

TJ Náměšť nad Oslavou - SK Mostiště 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

K utkání se nedostavili rozhodčí, protože kvůli váznoucí komunikaci domácích s řídicím orgánem nebyli ani žádní delegováni. Než se situace vyřešila a mužstva nastoupila s náhradními arbitry, uplynula téměř hodina a mezitím drobný déšť se sněhem udělaly z částečně upraveného kluziště ledové struhadlo.
Hned od začátku bylo jasné, že v Náměšti se z prvního kola dostatečně poučili a k domácímu zápasu už nastoupili v patřičné síle. První obrovskou šanci sice ještě zužitkovat nedokázali, ale v sedmé minutě už se po nenápadné střele Staňka dostali do vedení. Hostům v sobotu nevycházelo vůbec nic. V deváté minutě je před druhou pohromou zachránila tyčka, pak zcela bezzubě odehráli první přesilovku a až v závěru první části dokázali dostat náměšťské pod jakýsi tlak, bohužel bez brankového vyjádření.
Úvod druhé části patřil zase domácím, kteří taky ve dvaadvacáté minutě zvýšili své vedení. Pak postupně převzal iniciativu zase soupeř. Dlouhou dobu se hrálo převážně před náměšťskou brankou, jenže kýženého kontaktního gólu se hosté nedočkali ani při třech početních výhodách. Buď propásli správný okamžik k zakončení nebo z výhodné pozice nedokázali trefit branku. Konec jejich útočnému snažení odzvonila horní tyčka náměšťské klece, která v šestatřicáté minutě zastavila plachtící střelu Jirky Svobody. Pak si vzali slovo zase domácí. Hned z protiútoku už málem hořelo na druhé straně a o chvíli později taky Krupička zvýšil na 3:0.
Závěrečná část už jen potvrdila dosavadní vývoj. Domácí, kteří se po celý zápas lépe pohybovali, bez obtíží přečkali poslední oslabení a krátce před změnou stran zaznamenal při přesilovce Franěk jejich čtvrtý zásah. Zbytek utkání se nesl ve znamení trvalé převahy hostů, kteří těžko snášeli nulu na svém kontě a v sedmapadesáté minutě se konečně také dočkali alespoň malé náplasti, když se trefil Vojta Krejčí. Jenže k následujícímu vhazování si stoupli zcela nekoncentrovaní a po pouhých šesti vteřinách přidal domácí Gothard snadno pátý gól. Hosté alespoň dohráli ztracené utkání se vztyčenou hlavou, když v devětapadesáté minutě snížil Toman a další gól Vojty Krejčího náhradní rozhodčí neuznali.

Branky TJ Náměšť nad Oslavou: Staněk (Krátký), Krupička (Gothard), Krupička (Franěk), Franěk (Sázavský), Gothard (Špiřík)
Branky SK Mostiště: Vojta Krejčí (Jiří Svoboda), Toman (Novák)
Vyloučení: 5:2
Využití: 1:0

TJ Řečice - HC Veverská Bítýška 10:6 (2:1,5:0,3:5)

Branky domácích Hájek Petr 3, Trejbal Roman 2, Brůha 2, Vrbka, Hájek Jan, Kuchař,
za hosty Živný 2, Holčák 2, Slanina, Kučera, vyloučení 13:12, z toho hosté 5+OK, rozhodčí Kopeček, Fiksa, hráno  na ZS ve Žďáru n.S.
Po vyrovnané první třetině domácí v e druhé začali náporem a v krátkém časovém rozmezí vstřelili dalších pět branek. V polovině poslední třetiny už vedli domácí 10:2, pod dojmem vysokého vedení polevili, začali hrát spíše pro oko diváka a hostům se podařilo pro ně nepříznivý výsledek alespoň zkorigovat

HC Slavkovice - HC Vatín 4:3

Utkání začalo mírnou převahou domácích hráčů,která vyustila v faul hostujícího Huška.Tuto početní výhodu se nepodařilo zužitkovat.V 5:43 fauloval Dvořák P a nabídl tak hostům početní výhodu. Chvíli poté co se z výkonu trestu vrátil opět fauloval a šel opět sedět.Paradoxně to pomohlo domácímu celku, který po chybě vatínských hráčů ujížděl ve dvou na osamoceného golmana Vatína.Střelu Dvořáka M se mu ještě podařilo vyrazit,ale na dorážku Zdražila byl již krátký,1:0.Ve čtrnácté minutě si na trestnou šel opět sednout domácí Dvořák P a hostům se konečně podařilo v početní výhodě vystřelit na branku.Tato početní výhoda však trvala jen minutu.Na opačný konec lavice usedl hostující Hušek.V 19:00 se domácí pozapomněli vepředu a nabídli tak příležitost dvou vatínským hráčům.Přihrával Hušek a skoroval Holoubek,1:1. Do konce třetiny byl ještě vyloučen domácí Mrkos.
Hned po přestávce ho opět následoval Dvořák P a tím nabídl vatínským početní výhodu 5:3.Tento hráč na trestné lavici strávil víc času než na střídačce.Hostující Pospíchal po přihrávce Huška výhodu využil a ujal se vedení 2:1. O chvíli později měl početní výhodu dvou hráčů i domácí tým, nedokázal ji však využít. V 28:04 vyslal domácí Dvořák P. od modré projektil po zemi a radosti domácích prosvištěl okolo tyče do brány a bylo vyrovnáno.
V 30:00 min. vystřídal domácí celek brankáře. Poté následovalo několik vyloučení většinou na straně Slavkovic. Minutu před koncem rozhodčí neuznal domácímu Dvořáku M. regulerní gól. Tento hráč hned po následném vhazování a přihrávce Činčery opět zasunul puk do vatínské branky. Tento gól byl již uznán. Za tohoto stavu se šlo do kabin.
Chvíli po přestávce se domácím podařilo zvýšit náskok o dvě branky. Autorem gólu byl Chvála a asistovali mu Dvořák M. a Činčera. V 45 min. po údajném faulu domácího Ptáčka rozhodčí nařídil trestné střílení.Role vykonavatele se ujal Novotný.Tomu vzal úsměv ze rtů svým bravurním zákrokem domácí golman.V 50:34 dostal šanci na reparát ke kterému ho vybídl Dudáček.Tentokrát se mu šanci podařilo využít a tím snížit na rozdíl jediné branky.Poté opět zaůřadovali rozhodčí když si domácí Malec nenechal líbit sekeru přes ruce a vrhnul se na vatínskáho hráče. Vyfasoval za to 2+10.Trest za něj šel odpykat Lhota hned po návratu opět pomohl rozhodčí hráčům vatína tím,že ho poslal nazpět.I toto oslabení domácí přežili za velké podpory brankáře Hájka který chytil tutovku.Neradovali se však dlouho,v 56min šli domácí opět po údajném faulu do čtyř.Následný tlak domácí ustáli a tak se mohli radovat z první letošní výhry. Utkání bylo poznamenáno několika špatnými výroky rozhodčích, bohužel vždy v neprospěch domácích.

Branky Slavkovice: Dvořák M(Zdražil), Dvořák P, Dvořák M(Činčera), Chvála(Dvořák M,Činčera)
Branky Vatín: Holoubek(Hušek),Pospíchal(Hušek),Novotný(Dudáček)
Vyloučení: 10:5 z toho Malec(Slavkovice) 10 min OT
Využití: 0:1 v oslabení 0:1
Rozhodčí: Fixa, Mahel


Podle rozlosování mělo být o víkendu sehráno utkání Měřín - Šerkovice, hosté z důvodu sněhové kalamity nemohli přijet a tak bude utkání sehráno v náhradním termínu.