3. kolo OP a 2. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Vatín - HC Sokol Křižanov 8:2 (2:1,5:1,1:0)

Branky domácích Novotný 2, Dundáček 2, Holoubek, Zídek, Bednář, Novák, asistence Juda 2, Dundáček 2, Pospíchal D., Bednář, Novotný, Pospíchal L., za hosty Navrátil, Komínek, asistence Hudec, Musil, vyloučení 10:8 + Nekvapil (Křižanov) OT, využití 1:1, rozhodčí Mahel, Štěpánek, ve Žďáru n.S.
Od začátku se hrál útočný hokej,ale první úspěch vytěžili hosté až v 9 minutě. Na 1:1 vyrovnával domácí Zídek. Ve 20 minutě zvýšil náskok domácích Novotný. Do druhé třetiny nastoupili hosté z Křižanova s odhodláním vyrovnat, což  otevřelo jejich obranou hru a Vatínští střelci se ujali své šance. kterou nepustili. Do poslední části nastupovali domácí již s pětibrankovým náskokem s odhodláním svůj náskok udržet. V poslední části se domácím podařilo svůj náskok zvýšit střelou Bednáře a tak si z domácího kluziště odnesli cenné dva body. Mladí rozhodčí Mahel se Štěpánkem udrželi napjaté utkání bez větších konfliktů.  

HC Veverská Bítýška - HC Slavkovice 3:5 (0:0,3:3,0:2).

Branky domácích Jurek, Živný Václav, Holčák, asistence Hofírek, Živný Přemysl, Živný Václav, za hosty Kabelka 2, Ptáček 2, Zdražil, asistence Mrkos 2, Dvořák 2, Chvala, Lhota, rozhodčí Žaloudek, Kondziolka, další podrobnosti nehlášeny.

SK Mostiště - TJ Řečice 7:4 (4:1, 0:2, 3:1)

V oboustranně útočném utkání se jako první trefil řečický Brůha. Než však časomíra stačila ukrojit z utkání další minutu, bylo to po brankách Vojty Krejčího a Tomana 2:1 pro Mostiště. Vzápětí mohla Řečice při první přesilovce skóre zase srovnat, domácí se však ubránili a když už byli v plném počtu, přidali Novák s Tomanem další dva góly. Pak se mostišťský brankostroj zasekl. Ve zbytku první části a po celou druhou třetinu se domácí při řadě šancí potýkali především s vlastní vychýlenou muškou, a tak jediný puk, který v této době dopravili do branky, skončil za zády jejich vlastního brankáře. Hosté postupně převzali aktivitu a i když ani jim se v koncovce nedařilo, nakonec se přece jen dočkali, když pouhé čtyři vteřiny před druhou přestávkou zaznamenal Hájek jejich kontaktní gól.
Domácí se v šatně z obdržené rány vzpamatovali a úvod třetí části probíhal zase v jejich režii. Na gól Solaře sice ještě za hosty rychle odpověděl Drdla, ale pak už Toman s Pepou Svobodou svými zásahy definitivně rozhodli.

Branky SK Mostiště: Vojta Krejčí (Josef Svoboda), Toman (Syrový), Novák (Toman), Toman, Solař, Toman (Novák), Josef Svoboda
Branky TJ Řečice: Brůha (Kuchař), Diviš, Hájek (Kuchař), Drdla (Vrbka)
Vyloučení: 7:8, navíc Stanislav Šustáček (Řečice) 5 minut plus osobní trest do konce utkání a Ondřej Šustáček (Řečice) 10 minut osobní trest
Využití: 1:0
Rozhodčí: Toman a Maloušek
100 diváků

HC Spartak Velká Bíteš ? TJ Náměšť n.Osl. 4:5

Branky domácích Koukola, Petr Holík, Trnka, Tuček, asistence Trnka, Tuček, za hosty Kohůt, Staněk, Sázavský, Sviřík, Gothart, asistence Sviřík, Čada, Vidomec, Jaroslav Krupička, vyloučení 9:19, z toho Náměšť Krumpholz OT, Čada OK, Kohút OK, využití 0:1, rozhodčí Fiksa, Hájek, hráno na ZS ve V. Bíteši, další podrobnosti nehlášeny.


TJ Slavoj Polná - Jiskra Měřín  8:10 (2:4, 2:2, 2:4)

Branky domácích Kölbl 2, Šustr 2, Šerý 2, Čermák , Pečenka, za hosty Strnad 2, Seknička 2, Invalid, Navrátil M., Kožený, Necid, Láznička K., Láznička J., vyloučení 8:12, rozhodčí Rosický, Meloušek, diváků 30, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Vedení se ujala Polná hned ve druhé minutě. Měřín vyrovnal až v polovině první třetiny v přesilovce a v dalších přesilovkách si vytvořil až tříbrankový náskok. Obě mužstva myslela během zápasu více na útok než na obranu. Polná, která nastoupila s minimálním počtem hráčů, několikrát během zápasu snížila až na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat se jí nepodařilo.