4. kolo OP a 3. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Sokol Křižanov - TJ Náměšť n.Osl. 0:10 (0:2, 0:4, 0:4)

Branky za hosty Kohút 5, Gothard 2, Vidomec 2, Spiřík, asistence Spiřík 4, Růžička, Vidomec, Čada, Krupička, Mička, Kohút, hráno na ZS ve V. Bíteši, další podrobnosti nehlášeny

TJ Řečice - HC Spartak Velká Bíteš 11:3 (2:3, 8:0, 1:0)

Branky za domácí Brůha 3, Trejbal Roman 3, Šustáček Ondřej 2, Drdla, Vrbka, Diviš, za hosty Koukola, Tuček, Roušek Luděk, vyloučení 10:1, využití 3:2, rozhodčí Fiksa, Kopeček, hráno na ZS ve Žďáru n.S.

Řečice se ujala velmi rychle vedení a v sedmé minutě už vyhrávala 2:0. Přestože domácí byli herně lepší, hosté přidali a třemi brankami do konce třetiny převážili výsledek na svou stranu. Do druhé třetiny nastoupili domácí s velkým odhodláním změnit výsledek, což se jim podařilo a třetinu vyhráli hladce 8:0. Poslední třetina se již dohrával v poklidu.

HC Slavkovice - SK Mostiště 2:6 (0:3, 0:2, 2:1)

V úvodu zápasu o sobě dávali vědět především domácí. Hrálo se převážně v mostišťském obranném pásmu, ale proti dobře bránícímu soupeři se slavkovičtí do vyložených šancí nedostávali. Hosté poprvé trefili branku až v deváté minutě a hned naznačili, jak nebezpečné jejich protiútoky budou. Tuto situaci ještě domácí se štěstím vyřešili, ale ve dvanácté minutě už Freibauerovo nahození zpoza branky dostalo mostišťské do sedla. O dvě minuty později Toman střelou nad lapačku domácího brankáře zvýšil vedení a v patnácté minutě Vojta Krejčí při signalizovaném vyloučení z dalšího protiútoku s obráncem na zádech poslal do domácí branky třetí puk. Hosté ovládli kluziště a před čtvrtou brankou zachránila Slavkovice chvíli před přestávkou tyčka.
Ve čtyřiadvacáté minutě se před slavkovickou brankou prosadil Pokorný a zaznamenal čtvrtý mostišťský uspěch. Následovala série vyloučení domácích hráčů, v dlouhé početní výhodě se však hosté prosadit nedokázali, přestože dvě minuty hráli pouze proti třem hráčům. Dočkali se až ve čtyřiatřicáté minutě, kdy Pokorný na modré vybojoval puk pro Freibauera, ten na závěr svého nájezdu rychle objel domácí branku a kolem tyčky do ní zasunul puk popáté.
Třetí třetina už se mostišťským tolik nevydařila. Slavkovické dráždila nula na jejich kontě, ale i když mostišťská defenziva už nebyla tak kvalitní jako v prvních dvou částech, dlouho se jim nedařilo s výsledkem nic udělat. Ve čtyřiapadesáté minutě navíc inkasovali šestý gól, když svůj brejk proměnil Radek Novák. O čisté konto připravil mostišťského brankáře tři minuty před koncem František Činčera, který se prosadil na mostišťském brankovišti. Hosté už se viděli ve sprchách a za ztrátu koncentrace je v samém závěru ještě jednou potrestal Petr Dvořák.

Branky HC Slavkovice: František Činčera (Zdražil), Petr Dvořák
Branky SK Mostiště: Freibauer, Toman (Jiří Svoboda), Vojta Krejčí (Kousal), Pokorný (Homola), Freibauer (Pokorný), Novák (Toman)
Vyloučení: 8:4, navíc Ptáček (Slavkovice) 10 minut osobní trest
Bez využití
Rozhodčí: Mahel a Štěpánek

HC Vatín - Veverská Bitýška - odloženo na 22.12.2007


Šerkovice - Polná 6:2 (3:0, 1:0, 2:2)

Branky za domácí: M.Fligl 3, J.Pospíšil, Prokeš, J.Darkwah, asistence E. Fligl 2, J. Pospíšil 2, V. Pokorný, Chmelíček, za hosty Čermák, Daniel, asistence Daniel, Matuška, vyloučení 6:9, využití 1:0, oslavení 2:0, rozhodčí I. Štětina, R. Štětina, 30 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

Domácí měli zápas od začátku pod kontrolou. Hosté korigovali výsledek až v posledních čtyřech minutách.