5. kolo OP a 4. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Sokol Křižanov 12:0 (3:0, 2:0, 7:0)

Branky za domácí Skalník 2, Kučera 2, Jurek 2, Živný V., Živný P., Vacek, Gejdoš, Zavřel a Pilný, asistence Zavřel 2, Vacek 2, Živný P. 2, Jurek, Živný V., Gejdoš, Kučera a Skalník, vyloučení 10:9, bez vyšších trestů, rozhodčí Kondziolka, Žaloudek.
Utkání bylo jednoznačnou záležitostí domácích, poslední třetina už byla jejich exhibicí.

SK Mostiště - HC Vatín 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Vatín se rychle dostal do vedení a dlouho držel soupeře v šachu. Domácí museli dvakrát dotahovat, ale dvěma slepenými góly v polovině utkání hosty zlomili a pak už si vítězství pohlídali.

Branky SK Mostiště: Syrový (Solař), Solař (Václav Krejčí st.), Radek Novák (Syrový), Freibauer (Solař), Syrový (Solař), Vojta Krejčí (Kousal)
Branky HC Vatín: Novák (Dundáček), Novotný, Sochor (Bednář)
Vyloučení: 7:11, navíc Dundáček (Vatín) 10 minut osobní trest a Švoma (Vatín) 10 minut osobní trest a osobní trest do konce utkání
Využití: 3:1
V oslabení: 0:1
Rozhodčí: Maloušek a Hubl

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Slavkovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Domácí jak už je jejich zvykem vletěli na hosty od úvodního vhazování. Hosté se však nezalekli a dobrým pohybem po kluzišti jejich snahu eliminovali a tak první vážnější akcí byla střela hostujícího Lhoty v šesté minutě.Domácí brankář se nenechal ošálit a skryl puk v lapačce.V 7 min dostali Slavkovice možnost početní výhody,ale nedokázali ji využít.V 11 minutě se domácím naskytla obrovská příležitost, po chybě hostujícího obránce, se řítili dva bíteští na osamoceného brankáře.Ten jim však radost překazil.Nejprve si bravurně poradil se střelou a vzápětí zneškodnil i dorážku.A tak se skóre poprvé měnilo až v 14 min kdy před brankou osamoceného Hájka našel přesným pasem Nedělka a ten střelou nad beton nedal brankáři šanci.V šestnácté minutě ještě ujel slavkovický Dvořák M., kterého vysokým lobem za obranu vybídl Zdražil,ale neměl dostatek sil na lepší zakončení.

Druhá třetina pro Bíteš nezačala zrovna nejlíp.Nejprve byl její hráč vyloučen za sekání.Na trestné si,ale moc neodpočal.Po přihrávce Kabelky Zdražilovi za branku Bíteše se tento hráč neuvěřitelným způsobem uvolnil a střelou k tyči zvýšil vedení na 0:2.V 27 min na trestnou usedl opět domácí hráč za vysokou hůl.O minutu později se k němu připojil ještě jeden. Hosté nabízenou výhodu dvou mužů v poli nedokázali zužitkovat.Jen co se počet hráčů na ledě vyrovnal začal velký tlak domácího celku.Jejich šance likvidoval slavkovický brankář Hájek a také obránce Malec který několikrát vložil do střely svoje tělo.Tlak domácích pokračoval,ale k jejich smůle se jim nepodařilo překonat v domácího brankáře. Když už byl překonán zastoupil ho nějaký z hráčů.I když byli ve druhé třetině domácí lepším celkem šlo se do kabin za stavu 0:2.

Třetí třetina začala stejně jek skončila ta druhá,tlak domácích.Hostům se ho dařilo likvidovat za cenu faulů.Nejprve Malec a po jeho návratu Činčera.Domácím se podařilo nastřelit tyč. Za zmínku stojí i únik slavkovického Nedělky v oslabení.Poté následovalo několik vyloučení na obou stranách.V čase 51:47 našel Činčera Dvořáka M a ten střelou při zemi zvýšil vedení na 0:3.Ke konci zápasu si domácí vytvořili několik dobrých příležitostí,ale opět jim v tom zabránil hostující brankář,který v brance doslova čaroval.A když v závěru,jako už poněkolikáté v tomto utkání,neobstál tváří v tvář domácímu brankáři Činčera skončilo utkání 0:3. Oba celky zaslouží pochvalu za předvedený výkon.Bylo to rychlé utkání s mnoha šancemi na obou stranách a diváci museli být spokojeni.

branky Velká Bíteš: -
branky Slavkovice: 14.min: Hájek (Nedělka), 23.min: Zdražil (Kabelka), 52.min: Dvořák (Činčera)
vyloučení: 8:7
využití: 0:1 počet diváků: 20
rozhodčí: Kopeček, Koželuh

TJ Náměšť n.Osl. - TJ Řečice TJ 4:6 (1:0, 3:2, 1:4)

Branky za domácí Kohút, Vildomec, za hosty Kuchař 3, Diviš, Brůha, Šustáček, další podrobnosti nehlášeny


Šerkovice - Měřín  8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Branky za domácí M. Fligl 2, J. Darkwah 2, E. Fligl 2, Z. Prudký, J. Pospíšil, asistence
J. Pospíšil 2, Prokeš 2, E. Fligl 2, S. Pokorný, V. Pokorný, M. Fligl, za hosty  Láznička, asistence Strnad, vyloučení 8:11, využití 4:1, oslabení 1:0, rozhodčí I.Štětina, R.Štětina, 70 diváků.
Utkání bylo hráno za stálé převahy domácích.