9. kolo OP a 8. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš "B" - HC Sokol Křižanov 5:3 (2:2,2:0,1:1)

Branky za domácí Staněk 2, Jiří Holík, Rouš Tuček, asistence Rouš 2, Žák Káňa, Tuček, za hosty Krátký, Klement, Doležal, asistence Škrob, Musil, vyloučení 12:13, z toho Roman Coufal (Bíteš) 10 min. OT, Aleš Komínek 10 min. OT, David Komínek 20 min. OK, Lukáš Musil 5+20 min. OK a Martin Veselý (všichni Křižanov) dostal trest ve hře (25 min.TH) s následným disciplinární řízením, využití 2:2, rozhodčí Fiksa, Hájek, 10 diváků, hráno na ZS ve V. Bíteši.
Již při rozbruslení bylo vidět, že se oba celky vyzbrojily dostatkem hráčů, což se nedalo říci o časomíře, která byla po celou dobu zápasu vypnutá a zápas se odehrál na ruční stopky časoměřičů. To však nevadilo hostujícímu Krátkému, který využil nahrávky a otevřel skóre zápasu. Na odpověď si domácí počkali až do přesilovky a srovnali. Do konce první třetiny zbývaly cca 3 minuty a v nich oba celky stačily ještě skórovat. Ve druhé třetině se obě družstva střídavě dostávala do šancí. Křižanovští z povedených brejků nedokázali překonat domácího gólmana, ale domácí celek naopak využil kombinační hry a vedení navýšil o dvě branky. Poslední část se hrála ve střídavém oslabení obou celků, když rozhodčí udělili řadu trestů.
Rozhodčí: Fiksa, Hájek

 

SK Mostiště - TJ Náměšť nad Oslavou 4:6 (2:1,2:2,0:3)

Branky za domácí Josef Svoboda 2, Toman, Kousal, asistence Solař, Jiří Svoboda, Syrový, Vojtěch Krejčí za hosty Michal Sázavský 3, Nabytý 2, Staněk, asistence Michal Sázavský 2, Staněk 2, Svoboda, Vidomec, vyloučení 5:5, navíc Krátký (TJ Náměšť) 5 minut + osobní trest do konce utkání, Aleš Sázavský (TJ Náměšť) 10 minut osobní trest a Michal Sázavský (TJ Náměšť) 10 minut osobní trest a¨osobní trest do konce utkání, využití 1:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Toman a Todorov, 70 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Po opatrném začátku našla v osmé minutě Solařova dlouhá přihrávka na útočné modré Tomana a ten poslal Mostiště do vedení. Od jedenácté minuty hráli domácí po nebezpečném faulu pět minut v početní výhodě a už po dvaceti vteřinách přidal Pepa Svoboda druhý gól. Pak jako když utne. Hosté už ve zbytku dlouhého oslabení soupeře k ničemu nepustili, v jeho závěru se před mostišťskou branku protáhl důrazný Michal Sázavský a snížil na 2:1. Povzbuzená Náměšť pokračovala v útočných aktivitách, vyrovnání se však nedočkala ani při čtyřminutové přesilovce, kterou na rozhraní první a druhé třetiny hrála. Domácí se v této fázi dostávali k zakončení jen zřídka, jejich útoky však byly o to nebezpečnější. Chvíli po přestávce zazvonila střela Pepy Svobody na tyčku a když v pětadvacáté minutě vyslal Kousal na branku druhou mostišťskou střelu druhé třetiny, zvýšil vedení na 3:1. Ani tato trefa však klid na mostišťské hokejky nepřinesla a po necelých dvou minutách už to bylo zase jen o gól. Hosté se dál tlačili dopředu, ale místo vyrovnání opět inkasovali, když Pepa Svoboda v nájezdu místo očekávané přihrávky sám přesně zakončil. Potřetí domácí vedli o dva góly a potřetí svůj náskok rychle ztratili. O necelé dvě minuty později potrestal jejich nedůslednost na obranné modré čáře Nabytý. Oběma mužstvům došlo, že bez zajištěné obrany to prostě nepůjde a třetina se dohrála bez dalších gólových záznamů.
Úvod třetí části patřil domácím, ale pak přišla ledová sprcha. V pětačtyřicáté minutě srazil jeden z bránících hráčů polovysokou náměšťskou střelu mezi betony vlastního brankáře a bylo vyrovnáno. Než se domácí rozkoukali, museli se bránit přesilovce soupeře a po pěkné kombinaci zaznamenal Michal Sázavský vedoucí gól hostů. A aby toho nebylo málo, tak za další minutu se od brusle mostišťského obránce odrazila Staňkova přihrávka tak nešťastně, že puk skončil v domácí brance pošesté. Domácí to ještě nevzdali, ale Náměšť už dobře věděla, co je třeba hrát a závěrečný mostišťský nápor bez úhony přečkala.

HC Veverská Bítýška - TJ Řečice 7:5 (1:2,4:0,2:3)

Branky a : Živný P. 2, Klíma , Zavřel, Holčák ,Hofírek, Živný V. asistence Živný P. 2, Klíma, Rumplík, Haman,Skalník, za hosty Bruha M.,Hájek, Šustáček, Bruha J., Kuchař, asistence Trejbal 2, Šustáček ,Bruha M., rozhodčí Coufal, Hort.
Další podrobnosti nehlášeny.

HC Vatín - HC Slavkovice 4:7 (2:4,1:3,1:0)

Branky za domácí Zvolánek 2, Holoubek, Novotný, asistence Novák, Müller, Sochor, Žák, za hosty Nedělka 3, 2, Chvála, Lhota, P. Dvořák, asistence Ptáček 3, Dvořák, Mach, Chvála, vyloučení 6:3, rozhodčí Fiksa, Koželuh
Utkání se od začátku lépe vyvíjelo pro Slavkovické hokejisty. Zápas začal náporem hostů ze Slavkovic a přinesl čtyř brankový náskok hostů. Již ve druhé minutě se podařilo Chválovi po přihrávce Ptáčka prostřelit vatínského brankáře. O minutu později se povedlo hostujícímu Nedělkovi zvýšit na 2:0 pro Slavkovice. Tento gól padl v přesilovce a asistenci si připsal brankář Mach. Poté se tempo uklidnilo a i Vatín si vytvořil několik šancí.V desáté min. o sobě dal opět vědět slavkovický Nedělka po přihrávce P. Dvořáka - 0:3. O minutu později byl za vysokou hůl vyloučen hostující Polívka M. Domácí nabízenou příležitost nevyužili a navíc v ní inkasovali z hole Lhoty, který z brankové čáry trefil brusle domácího brankáře a od nich směřoval puk do branky. Domácí se probudili až v 15. minutě, kdy začali z brejků ohrožovat soupeře a Zvolánek poslal puk za záda hostujícího brankaře.
Do konce třetiny se podařilo domácím přidat jednu branku Do konce třetiny ho ještě napodobil Novotný,kterému asistoval Řehoř - 2:4 Hned po přestávce se opět prosadil slavkovický Nedělka a tímto zásahem zkompletoval hattrick. Domácí nesložili zbraně a tak se v čase 24:48 opět,po přihrávce Sochora, prosadil Novotný 3:5.V 34 min našel hostující Chvála před vatínskou brankou osamoceného Lhotu a ten zvýšil na 6:3. V 37. min si domácí nepohlídali hostujícího Dvořáka P., který se vracel z výkonu trestu, ten po přihrávce Ptáčka střelou mezi nohy brankáře Vatína Mokrého zaznamenal sedmý gól slavkovických hokejistů. Ve třetí třetině už nebyl k vidění moc pohledný hokej.Sice si obě mužstva vytvořila několik příležitostí, ale s těmi si poradili brankáři a tak se měnilo skóre už jen jednou. Po přihrávce Krále skóroval Zvolánek a snížil na konečných 4:7. Bylo to slušně hrané utkání, o čemž svědčí počet vyloučených 6:3

Utkání 8. kola OP LH HC Sokol Křižanov - HC Slavkovice bylo z rozhodnutí STK pro neoprávněný start hráče na cizí registrační průkaz v družstvu Křižanova kontumováno 0:5 ve prospěch HC Slavkovice. Tento výsledk už je zahrnut v tabulce OP LH po 9. kole


TJ Slavoj Polná - TJ Jiskra Měřín 4:1 (2:0;2:1;0:0)

Branky za domácí Šustr 2, Horák 2, asistence Kölbl, Horák, Šustr, Matuška, za hosty Michal Letmajer, asistence Strnad, vyloučení 3:5, rozhodčí Maloušek, Toman, hráno na ZS ve V. Meziříčí
Do utkání vstoupili aktivněji hráči Měřína, ale vedení se ujala ve 4. minutě Polná gólem Martina Horáka. Snahu o vyrovnání ze strany Měřína eliminovala Polná zajištěnou obranou a jednoduchými přihrávkami na rychlá křídla, která se dostávala do brejků. Takto zvýšil do konce třetiny i Šustr na 2:0. Na začátku druhé třetiny přišel očekávaný tlak Měřína. Polná tlak přežila i díky dobrému výkonu brankáře Vomely a navíc po úniku zvýšil Horák na 3:0 pro Polnou. V polovině utkání se podařilo Měřínu vstřelit kontaktní gól a snížil na 3:1. Měřín se snažil dál útočit, ale gól dala opět Polná a to po nejhezčí akci zápasu, když při nájezdu dva na jednoho zvýšil Šustr po nezištné přihrávce od Horáka do prázdné branky na 4:1.
V závěrečné třetině Měřín zbytečně přitvrdil hru, a při hře v oslabení jejich aktiva zákonitě upadla. Nejlepšími hráči Polné byli Martin Vomela a Martin Horák.