1. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

Letos se znovu zahajuje soutěž o Přeborníka Okresu v ledním hokeji. Letošního ročníku se zúčastní nakonec devět hokejových klubů, kdyžještě těsně před losování nové soutěže odstoupil HC Vatín. Ten se přiřadil k dnes už delší řadě klubů, kteří především z ekonomických důvodů se rozhodli v soutěži OP už nepokračovat - Jiskra Vír, Jiskra Měřín, HC Slavkovice,TJ Polná a další, naopak do našeho okresu směřují účastníci z okresů sousedních - HC V. Bitýška, HC Náměšť, TJ Šerkovice, HC Nedvědice a především díky jim se daří udržet hokejovou úroveň této regionální soutěže na solidním stupni.

Letošní ročník se hraje tedy v jedné skupině dvoukolově systémem každý s každým, nástavbová část (play-off) 1-4, 2-3 dvoukolově, vítězové se utkají o titul Přeborníka okresu.

HHK V. Meziříčí B - HC Nedvědice B 6:1 (2:0,2:1,2:0)

branky: Láznička 2, Troščák, Šmejkal, Plhák, Invald, asistence Krča 3, Plhák 2, Hrnčíř 2, Pohár - Loukota, asistence Kintr, vyloučení 6:3, navíc Chatrný (V. M.) 10 min OT, využití 0:0, v oslabení 1:0, počet diváků 35, rozhodčí: Patrik Todorov, Filip Musil, hráno v pátek 18. 10. 2008  na ZS V. Meziříčí

Od začátku utkání se domácí do svého soupeře pustili s vervou a přitlačili jej do vlastní třetiny. Ovšem z mnoha šancí využili pouze dvě. I tak se s tímto stavem po přestávce zřejmě uspokojili, protože první desetiminutovka druhé třetiny měla s hokejem málo společného. Hosté zjistili, že by se dalo hrát i na druhé straně kluziště a výsledkem bylo snížení skóre. Hráčům HHK jedno varování stačilo. Opět zapnuli na vyšší obrátky a do konce druhé části přidali další dvě branky. Třetí třetina byla přesným obrazem té první, kdy měli domácí hru pevně v moci a už nepřipustili žádné drama.

TJ Řečice - HC Sokol Křižanov 8:5 (0:1,2:3,6:1)

branky: Ptáček Ondřej 3, Trejbal Petr 2, Trejbal Roman, Brůha - za hosty nehlášeno, vyloučení 12:11, z toho domácí 1x OT, hosté 1x OT, 1x OK, rozhodčí Fiksa, Štěpánek, hráno  v neděli 19.10.200 na ZS ve Žďáru n.S.

Utkání bylo poznamenáno typickými znaky začínající sezóny - mužstvům zatím chybí souhra, herní projevy jsou rozpačité a výsledek je ovlivněn počáteční nervozitou. Domácí začali velice vlažně a po dvou třetinách prohrávali o dvě branky. Teprve v poslední třetině dokázali mobilizovat všechny síly a zcela otočit výsledek utkání ve svůj prospěch.

HC Veverská Bítýška - SK Mostiště 3:6 (2:2,0:2,1:2)

branky: Kadlec 3, asistence Živný V., Jurek a Klíma - Freibauer 2 Röss, Toman, Svoboda, Slavík, asistence Slavík 3, Smejkal, Freibauer, vyloučení 16:10 navíc Skalník 5+OK, využití 3:4, rozhodčí Maloušek, diváků 50, další podrobnosti nehlášeny

TJ Šerkovice - TJ Náměšť n.O. - po dohodě obou klubů bylo utkání odloženo