2. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

HHK Velké Meziříčí B -  TJ Řečice  4:4 (3:0; 0:2; 1:2)

Branky: M. Kudláček, J. Kudláčekl, Šoukal, Šlapal, asistence J. Kudláček 2, Šlapal, Malec - Drdla, Novotný, Kuchař, Klement, asistence Diviš, Drdla, Klíma, vyloučení 9:13, navíc Trejbal (H) 10 min. OT, trestné střílení, využití 1:1, rozhodčí Maloušek, Kavina, počet diváků 37, hráno 25.10.2008 na ZS Velké Meziříčí.

Když v 18 min. první třetiny zvyšoval Zdeněk Šlapal na 3:0 pro domácí, nikoho by v té chvíli nenapadlo, jaké bude z pohodového zápasu drama. Hráči HHK byli sice po celý zápas aktivnější, ale herně se jim moc nedařilo. V první třetině to ovšem stačilo na třígólové vedení, když hosté, hrající pouze na dvě "pětky", se nikam nehrnuli a snažili se pouze uhlídat své obranné pásmo.
Druhá třetina začala stejně, tlakem domácích, ale v sedmé minutě si gólman doimácích vybral slabší chvilku a zasunul si nevinné nahození do vlastní branky. Na meziříčské hokejky sedla nervozita a když k tomu připočítáme marnost při pěti přesilovkách, nedivme se, že místo zvýšení skóre dala Řečice druhý, kontaktní gól.
Kolem poloviny třetí třetiny hosté dvěma góly otočili skóre. Naštěstí o minutu později Jiří Kudláček vyrovnal. Ten samý hráč měl na hokejce rozhodující gól, ovšem trestné střílení v 58 minutě neproměnil. Závěrečný nápor domácího týmu už nic nepřinesl.

SK Mostiště - TJ Šerkovice 10:3 (5:0, 2:1, 3:2)

Branky: Pokorný 4, Novák 2, Freibauer 2, Novák, Solař, asistence Solař 3, Novák 2, Pokorný, Smejkal, Slavík, Jiří Svoboda, vyloučení 11:8, navíc V. Pokorný (Šerkovice) 10 minut OT, Vojtěch Krejčí (Mostiště) a Prudký (Šerkovice) oba 5 minut plus OK, využití 1:0, v oslabení 4:0, rozhodčí Kavina a Toman, hráno 24.10.2008 na ZS Velké Meziříčí.

Utkání se rozhodlo hned v úvodu. Domácí začali náporem, ve druhé minutě vedli o dvě branky a už v první třetině si vytvořili dostatečný náskok.

HC Sokol Křižanov - HC Spartak V. Bíteš 4:6 (0:1,3:3,1:2)

Branky: Malý 2, Aleš Komínek, Hudec, asistence Hrnčiřík, David Komínek 2, Aleš Komínek, Jan Musil, Lukáš Musil - Pohl 2 , Tomáš Petr 2, Petr Holík, Vlček, asistence Petr Holík 2, Tuček 2, Tomáš Petr, Hora, další podrobnosti nehlášeny

HC Nedvědice B - TJ Náměšť 2:2 (0:0,2:0,0:2)

Branky: Prudký, Štarha, asistence Pospíšil, Hrbáč - Kohout, Čada, asistence Strnad, Staněk, vyloučení 3:4 bez využití, rozhodčí I. Štětina, 30 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

Utkání neslo znaky posledního utkání základní části přeboru, domácí už měli jisté poslední místo, hosté naopak nemohli být na prvním místě dostiženi nebo dokonce předstiženi. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé se domácí překvapivě ujali vedení 2:0 a tak favorizovaní hosté až v poslední třetině zachraňovali nerozhodný výsledek, který však v každém případě byl překvapením.