9. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

TJ Šerkovice - HC Nedvědice B 7:3 (3:0,1:3,3:0)

Branky M. Fligl 3, J. Pospíšil, E. Fligl, Z. Prudký, V. Pokorný, Topolov 3, Dufek 2, E. Fligl 2, M. Fligl, J. Pospíšil - Tálský, Burýšek, asistence P. Prudký, P. Dinga, M. Darkwah, vyloučení 10:12, využití 2:0, oslabení 1:0, rozhodčí I. Štětina, Opatřil, 235 diváků, hráno na ZS v Nedvědici

V Nedvědici se hrálo derby se vším všudy. Vždyť téměř všichni hráči, kteří se objevili na ledě, pocházejí z Nedvědice. Utkání bylo navíc okořeněno soubojem dvou bratrských dvojic, v brankách proti sobě stáli dokonce otec a syn. Také by se to dalo nazvat utkáním ?starých? (Šerkovice) proti "mladým" (Nedvědice "B"). Na tento duel se přišlo podívat 235 diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru.

Úvod ovládli domácí. Hlavně první útok si na hřišti dělal, co chtěli, a výsledkem bylo tříbrankové vedení. Nebýt skvělého Dingy v brance hostů, bylo by rozhodnuto již po první třetině. Do druhé části hry nastoupily Šerkovice poněkud lehkovážně, čehož snaživí hosté využili ke snížení až na rozdíl jediné branky. Hra byla vyrovnaná, útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a diváci, kteří fandili ?mladým?, o sobě také dávali vědět. Do šaten se šlo za stavu 4:3. O přestávce zřejmě došlo u domácích k ?mytí hlav?, protože do závěrečné třetiny nastoupili v pozměněné sestavě a díky soustředěnému náporu rozhodli utkání ve svůj prospěch. Stalo se tak v polovině poslední třetiny, kdy v rozmezí tří minut třikrát rozvlnili síť za zády hostujícího gólmana, a bylo rozhodnuto.

TJ Náměšť - HC Veverská Bitýška 2:4 (0:2,0:1,2:1)

Branky Sázavský, Bauer - Klíma, Živný, Zavřel, Hofírek, další podrobnosti nehlášeny

SK Mostiště - HC Spartak V. Bíteš B 8:1 (5:0,1:0,2:1)

Branky Freibauer 4, Toman 3, Jiří Svoboda, asistence Solař 2, Freibauer 2, Smejkal 2, Syrový, Solař, Toman, Slavík, Václav Krejčí st. - Pohl, asistence Rozmahel, vyloučení: 3:5, bez využití, rozhodčí hlavní Babák, na čarách Maloušek a Toman, 80 diváků, hráno v pátek 12. prosince 2008 na ZS ve Velkém Meziříčí.

Domácí od začátku dávali najevo, že nedají soupeři nic zadarmo. Ve druhé minutě jim sice ještě trochu zatrnulo při první bítešské šanci, ale pak už jako by bylo na ledě jen jedno mužstvo. Téměř deset minut odolával Šeba v bítešské brance mostišťskému náporu, za tu dobu si připsat devět vesměs dost těžkých zákroků, ale pak jej překonal dobře mířenou střelou Freibauer a tím utrhl gólovou lavinu. O minutu a půl později měl Toman dost času uklidit puk do odkryté bítešské klece, v šestnácté minutě tentýž střelec úspěšně zakončoval svoji souhru se Syrovým. O necelou minutu později Freibauer ukázkově zkrotil dalekonosnou Smejkalovu přihrávku a svůj brejk zakončil úspěšným blafákem a účet první části uzavřel necelé dvě minuty před jejím koncem svojí třetí brankou Toman.

O přestávce hosté asi přehodnotili svou defenzivní činnost a druhá třetina už přinesla vyrovnanější průběh. Domácí tolik netlačili na pilu a nějaký čas byl zaměstnanějším z obou brankářů mostišťský Uhlíř. Změnu skóre nepřinesly ani první přesilovky, až pět minut před druhou pauzou našla Solařova přihrávka u levé tyčky bítešské branky Freibauera a ten nadvakrát zvýšil mostišťské vedení. Poslední třetina pokračovala v duchu té předchozí. Přes pozorně bránící hosty se už domácí moc do šancí nedostávali a v pětapadesáté minutě inkasovali z hole Pohla první branku. Ztracené čisté konto je hodně mrzelo, a tak odpověděli zvýšenou aktivitou. V končící sedmapadesáté minutě připravil Toman dobrou pozici pro Jiřího Svobodu, který měl po své kličce dost času na pohodlné zakončení. O chvilku později pak vypracoval Slavík šanci Freibauerovi a ten jistým zásahem uzavřel mostišťské galapředstavení.

HC Sokol Křižanov - HHK Velké Meziříčí 1:11 (0:6,1:1,0:4)

Branky Aleš Komínek - Krča 4, Šlapal, Kudláček, Navrátil, Chatrný, Urban, Pelíšek, Vrána, další podrobnosti nehlášeny