10. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - HHK Velké Meziříčí B 5:10 (3:4;0:3;2:3)

Branky: M. Fligl 2, Dufek, Chmelíček, Pospíšil, asistence Prudký 2, E. Fligl, V. Pokorný, Císař - Šlapal 3, Navrátil, Malec, Kudláček, Šmejkal, Šoukal, Chlubna, Tůma, asistence Malec 2, Vondráček 2, Šlapal, Šoukal, Chlubna, vyloučení 1:7, využití  2:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Štětina - Jíra, 70 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

Než se diváci a hlavně domácí hráči pořádně rozkoukali, vedli hosté 1:0. Po rychlé kombinaci ještě v první minutě skóroval Šlapal. Do čtvrté minuty musel Dinga v bráně domácích řešit ještě dvě ošemetné situace. Poté se projevili také hráči Šerkovic. Jak se otáčí zápas, si už vyzkoušeli v minulém kole s Nedvědicí a teď na to navázali. Nejprve v polovině 8. minuty v přesilovce vyrovnal po hezké kombinaci M. Fligl, v 9. minutě ranou od modré poslal domácí do vedení Dufek a ještě neskončila desátá minuta a střelu V. Pokorného tečoval před brankou Chmelíček. Hosté vypadali poněkud zaskočeně a jen škoda pro domácí, že další dvě dobré střelecké možnosti nevyužili. Meziříčští ovšem také předvedli obrat. Po pěti minutách se probudili z letargie, mezi 17. a 19. minutou třikrát skórovali a opět tak vedli 3:4. Příležitost vyrovnat se domácím naskytla hned v úvodu druhé třetiny. V přesilovce však hostujícího Štourače vůbec neohrozili, naopak Chlubna využil svých zkušeností z vyšší soutěže, vybojoval puk a po samostatné akci zvýšil na 3:5. Ve zbytku třetiny se příležitosti ke skórování celkem pravidelně střídaly na obou stranách, góly však dávali jen hosté. Do šaten se šlo za stavu 3:7 a utkání tak bylo rozhodnuto. Od začátku poslední třetiny se domácí snažili alespoň kosmeticky vylepšit výsledek a jejich snaha byla korunována dvěma trefami ve 49. (Pospíšil) a 54. minutě (M. Fligl). Hosté však nedopustili případné drama a v 58. minutě předvedli málo vídanou věc - v rozmezí 31 vteřin (!) postupně Malec, Šlapal (hattrick) a Navrátil stanovili konečné skóre na 5:10. Lépe bruslící hosté si výhru určitě zasloužili, konečné skóre je však pro Šerkovice příliš kruté.

HC Sokol Křižanov - TJ Řečice 0:5 kontumačně

SK Mostiště - HC Spartak V. Bíteš B 6:2 (1:0;3:2;2:0)

Branky: Toman 2, Freibauer, Solař, Novák, Musil, asistence Musil, Toman, Šlapal, Smejkal, Vojta Krejčí, Solař - Dočkal, P.Holík, asistence Pohl 2, Dočkal, vyloučení: 10:4 bez využití, v oslabení : 1:0, 110 diváků, hráno na zs ve V. Meziříčí.

Hosté přivezli mužstvo, doplněné dvěma dorostenci a několika juniory. Domácí však tentokrát zřejmě dobře strávili vánoční a novoroční řízky a pohyb čiperného soupeře jim nedělal problémy. Když bylo třeba, tak zodpovědně bránili, bez větších problémů přečkali první čtyři oslabení, častěji stříleli a po třinácti minutách jim také Freibauer získal vedení. Hned po přestávce se začali prosazovat hosté, ale ve dvaadvacáté minutě jim puk sebral Toman, zatáhl ho přes celé hřiště a jeho zpětnou přihrávku poslal do bítešské branky Solař. Domácí si ovšem i nadále koledovali o problémy. V končící pětadvacáté minutě po zbytečných kudrlinkách na obranné modré čáře ztratili puk a Dočkal snížil. O pouhých šestnáct vteřin později už bylo vyrovnáno, když mostišťská obrana špatně pokryla další bítešský výpad a Holík měl na brankovišti snadnou práci. Domácí se moc nevzpamatovali ani při přesilovce, kterou vzápětí hráli a pak od jednatřicáté minuty v rychlém sledu nasbírali pět dvojminutových trestů a dlouhou dobu se museli bránit oslabení, z toho více než dvě a půl minuty o dva muže. Hosté pochopitelně cítili šanci, ale zkušenou domácí obranu jistil spolehlivý Marek Uhlíř a to byl pro bítešské střelce problém. V osmatřicáté minutě skočil z trestné lavice na led odpočatý Toman, v bruslařském souboji se mu podařilo udržet bítešské obránce za zády a stále ještě v oslabení vstřelil třetí mostišťský gól. Zbytek oslabení už hosté odehráli v útočném pásmu, a když se do hry vrátil vyloučený Novák, stačilo mu jen pár vteřin, aby vrátil domácím dvojbrankový náskok. Ve čtyřiačtyřicáté minutě pojistil mostišťské vedení Musil a to už měli domácí vývoj zápasu zase pevně v rukách. Nevyužili sice dvojité bítešské vyloučení, ale utkání nezadržitelně mířilo ke konci a v závěru ještě korunoval svůj výborný výkon šestým gólem Toman.

TJ Náměšť - HC Veverská Bitýška 7:3 (3:1;1:1;3:1)

Branky: Fiala 2, Rous, Štiřík, Kejda, Kohůt, Toth, asistence Strnad 2, Rous 2, Kejda, Bauer, Štiřík, Čada - Václav Živný 2, Skalník, asistence Václav Živný, Petr Živný, Skalník, Horáček, Srázník, vyloučení 4:11, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Dvě třetiny se hrál vyrovnaný zápas. Hosté byli kompaktním týmem, který se snažil hrát otevřený hokej. Domácí sice měli daleko více šancí než jejich soupeř, nedařilo se jim však tyto šance proměňovat. Na konci druhé třetiny a ve třetině třetí doplatili hosté na svoji nedisciplinovanost a nechali se často vylučovat. Domácí toho využili ke vstřelení dvou branek a tím soupeři ve vedení odskočili. Vítězství si už nenechali vzít a tak po zásluze zvítězili nad papírově slabším soupeřem.

HC Nedvědice B - volno