1. kolo finále OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

Letošní ročník Okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou se blíží svému vyvrcholení. Minulý víkend proběhla odvetná utkání nadstavbové části play-off, z níž vyšli finalisté letošního ročníku OP LH - mužstva TJ Náměšť nad Oslavou a HC Veverská Bitýška, která se o víkendu utkala v prvním finálovém utkání o titul Přeborníka okresu.

TJ Náměšť - HC Veverská Bítýška 4:3 (0:1;2:2;2:0)

Branky: Štiřík 2, Tóth, Sázavský, asistence Petr Staněk, Čada, Kohút, Tóth, Fiala, Špaček - Václav Živný, Brychta, Gajdoš, asistence Přemysl Živný 2, Gajdoš, Kadlec, vyloučení 7:10, rozhodčí Fiksa, Jirčík, Mahel, hráno na ZS v Třebíči.

Utkání, hrané na třebíčském zimním stadionu se vyznačovalo od první minuty úpornou snahou obou mužstev dostat soupeře pod tlak. Hrál se ale opatrný hokej a obě mužstva se snažila vyvarovat případných chyb. Domácí přece jen měli více ze hry, ale jejich brankový efekt byl nulový. Naopak hosté v 18. minutě po skrumáži před domácí brankou vstřelili Brychtou vedoucí gól "do šatny". Na začátku druhé třetiny domácí po úvodním tlaku šli do vedení dvěma brankami ve 22. a 23. minutě, když skórovali postupně Štiřík a Tóth. Na dlouhou dobu to však bylo ze strany domácích všechno. I když se snažili, ani z vyložených šancí se jim nepodařilo skórovat. Naopak hosté dokázali po dorážkách ze skrumáže před námětkou brankou dvakrát skórovat a to ve 35. a 39. minutě a tak po druhé třetině byl stav 2:3 pro hosty. Třetí třetina se vyznačovala více urputností než pěknými hokejovými akcemi. Když už se schylovalo ke konci utkání a na ledě to vypadalo, že domácí odejdou poraženi, podařilo se dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčích Štiříkovi vyrovnat a v poslední minutě dokonce Sázavský ujel obráncům hostů a vstřelil velmi důležitou vítěznou branku. Přesto si hosté odvezli velmi přijatelný výsledek, který jim dává naději v odvetném utkání získat přebornický titul. Mužstvo domácích výsledek doslova vydřelo, nedařil se jim podat výkon z předcházejícího kvalifikačního zápasu.

O pořadí ve finále rozhoduje počet nejprve bodů z obou vzájemných zápasů, pak skóre z obou vzájemných zápasů, v případě rovnosti se po druhém zápase prodlužuje 5 minut a pak následují samostatné nájezdy do rozhodnutí.