1. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - TJ Šerkovice 9:2 (1:1;2:1;6:0)

Branky a asistence Chlubna 3, Šlapal, Trnka, Peterka, Malec, J. Tůma, Pelíšek, as. Peterka 3, Šlapal 3, Šoukal 2, Malec 2, Pelíšek, Chlubna, Kudláček, Tůma - J. Flígl, Prudký, as. Dubský, Pospíšil, vyloučení 9:9, navíc Šlapal (D) - Dubský, Z. Pokorný (H) - všichni OT (10 min) za nesportovní chování, využití 5:1, rozhodčí Kavina, Todorov, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Úvod utkání byl charakterizován nerozehraností obou soupeřů, především pak u domácích, kteří byli favority v tomto zápase. Ti se do trvalejšího tlaku prakticky nedostali a soupeřovu branku ohrožovali pouze častou střelbou z dálky. Sice se dostali do vedení, ale hosté vzápětí stav vyrovnali. Druhá třetina byla bohatá především zbytečnými fauly domácích, které však hosté využili pouze jedenkrát, když srovnali stav na 2:2. Domácí se do konce první třetiny třetí brankou dostali do vedení. Třetí třetina už byla plně v moci domácích, kteří dokázali využívat přesilovky a v polovině už vedli o čtyři branky. Hosté rezignovali a domácí dovedli s převahou zápas k vysokému vítězství. Z průměru utkání lze snad vyzvednout pouze hattrick Luboše chlubny z mužstva domácích.

TJ Řečice - HC Sokol Křižanov 8:5 (3:3;5:1;0:1)

Branky a asistence Brůha 3, Kuchař 3, Zídek, Kříž, as. Mitrenga 3, Petr Trejbal 3, Kuchař 2, Zídek, Klement - Škrob 2, Bílovský, Veselý, David Komínek, as. Aleš Komínek 2, Jan Musil, Jiří Veselý, David Komínek, Škrob, vyloučení 6:3, využití 1:0, 20 diváků, rozhodčí Fiksa, Kopeček, hráno na ZS ve Žďáru n. S.

V průměrném utkání se hosté překvapivě ujali vedení, domácí však vyrovnali a pak už hosté jen dotahovali. Ve druhé třetině se hostům podařilo ještě srovnat na 4:4, ale pak domácí zlepšenou kombinační hrou získali rozhodující náskok. Poslední třetina opět upadla do průměru a tak hosté dokázali už jen korigovat výsledek. O celkovém výsledku utkání rozhodli domácí Brůha a Kuchař svými hattricky.

HC Spartak V. Bíteš B - SK Mostiště 1:5 (0:2;0:2;1:1)

Branky a asistence Petr Holík, as. Vlček - Solař 2, Václav Krejčí, Slavík, Svoboda, as. Solař 2, Novák, Slavík, vyloučení 6:6, vyloučení 6:6, navíc Jiří Holík (D) OT (10 min), využití 1:1, hráno na ZS ve V. Bíteši, další podrobnosti nehlášeny.

HC Veverská Bitýška - TJ Náměšť 4:4 (0:1;3:2;1:1)

Branky a asistence Václav Živný 3, Přemysl Živný, as. Přemysl Živný 2, Brychta, Skalník - Ondrůj 2, Čada, Sázavský, as. Kejda, Bauer, Franěk, vyloučení 7:6, Využití 0:1, rozhodčí Musil - Král, Coufal, 60 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Utkání přineslo rychlý, tvrdý a nadprůměrně kvalitní hokej se zaslouženou dělbou bodů. Hosté byli lepším týmem v první polovině zápasu, když se dokázali dostat do vedení nejprve 0:2 a poté 1:3, domácí ale ve druhé třetině dokázali vyrovnat a na začátku třetí třetiny se naopak dostali do vedení 4:3 oni. Hostům se však do konce utkání podařilo vyrovnat na konečných 4:4

HC Nedvědice B - volno