11. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

HC Nedvědice B - TJ Náměšť - nehráno z důvodu povětrnostních podmínek, utkání je odloženo a bude sehráno po dohodě obou soupeřů v náhradním termínu.

HC Veverská Bitýška - SK Mostiště 6:2 (3:0;0:1;3:1)

Branky: Václav Živný 3, Petr Živný 2, Hofírek, asistence Skalník 3, Václav Živný,Petr Živný, Klíma, Hajný - Musil, Solař, asistence Smejkal, rozhodčí R.Novák, Coufal, Zavadil, vyloučení 5:4, 40 diváků, hráno na ZS Rosicích u Brna.

O jasném vítězství domácích rozhodly nástupy do první a třetí třetiny. Nejprve mezi 8. a 15. minutou a potom mezi 41. a 43. minutou překonali bratři Živní hostujícího gólmana. Ve druhé třetině naopak diktovali tempo hry hráči Mostiště, ale buď měli vychýlenou mušku a nebo je vychytal opět skvělý Švaříček. Výhra Veverské Bítýšky však byla plně zasloužená.

HC Spartak V. Bíteš B - HC Sokol Křižanov 10:6 (4:1;3:3;3:2)

Branky: Dvořák 3, Budín 2, J. Holík 2, Dočkal, Vlček, Pohl, asistence Pohl 3, Vlček 2, Komínek D. 2, Dočkal, Dvořák, Koukola - Bílovský 2, Škrob 2, Opačitý, M. Veselý, asistence Mahel, Krátký, Opačitý, David Komínek, Aleš Komínek, Luboš Malý, vyloučení 8:10, využití 0:1, navíc Holík J. (VB) 10minut OT, hráč Křižanova (jméno nehlášeno) 2 minuty + OK, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Zpočátku byl zápas vyrovnaný, na první branku domácích odpověděli hosté již za dvě minuty. Pak se ale projevila herní kvalita u domácích hráčů a po první třetině vedla V. Bíteš o tři branky. Začátek druhé třetiny byl ve znamení té předchozí a domácí postupně přidávali dále branky. Ovšem i hosté sem tam zahrozili a nenápadně skóre korigovali. Domácí si stále ale udržovali minimálně tříbrankový náskok. V poslední třetině, kdy se častěji vylučovalo, než hrálo, padlo ještě celkem pět branek a utkání bohaté na branky skončilo po zásluze jasným vítězstvím domácích.

TJ Řečice - HHK Velké Meziříčí B 8:2 (0:0;1:1;7:1)

Branky: Roman Trejbal 3, Mitrenga 2, Kuchař, Šustáček, Zídek, asistence Brůha 3, Zídek 2, Roman Trejbal, Šustáček, MItrenga, Kuchař - Malec, Šlapal, bez asistencí, vyloučení 9:10, navíc Navrátil a Kudláček (V. Meziříčí) 10 minut OT, využití 3:0 (z toho jednou při hře 5 na 3 a následně 5 na 4), v oslabení 0:0, rozhodčí Homola, Fiksa, Hájek, 30 diváků, hráno na ZS ve Žďáru n. Sáz.

Úvodní třetina přinesla oboustranně hokej bez nápadů, bez přesných přihrávek, domácí jako už tradičně nastoupili s počtem hráčů jen těsně překračujícím povinné minimum, obě mužstva jakoby se teprve sehrávala a ani vyloučení (3:4) a následné přesilovky nepřinesly žádnou změnu ve skóre. Úvod druhé třetina vypadal jako kopie třetiny úvodní. Nebýt přesilovek (3:3), tak by asi brankáři usnuli a přítomní diváci zřejmě také. Obě branky padly až ve druhé polovině třetiny, hosty do vedení dostal z individuální akce Malec, za domácí vyrovnal v 37. minutě Roman Trejbal po snad jediné alespoň trochu plynulejší a pohlednější akci. V posledním třetině nastalo tak dlouho očekávané oživení hry. Nejprve domácí brankami Kuchaře a Romana Trejbala získali vedení 3:1, na které ještě hosté stačili odpovědět snížením na 3:2, kdy Šlapal proměnil svoji individuální akci, to však byla ze strany V. Meziříčí labutí píseň. V čase 54.07 domácí Šustáček zvýšil na 4:2, a tato branka jakoby zlomila i psychickou odolnost hostů. Jinak si nelze vysvětlit skutečnost, že v rozmezí jeden a půl minuty dostali hosté další tři branky na 7:2 a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Minutu před koncem pojistil vítězství domácích Mitrenga a utkání se zcela rozdílným začátkem a koncem skončilo zaslouženým vítězstvím domácích 8:2.

TJ Šerkovice - volno