12. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - TJ Řečice 10:6 (2:1;4:5; 4:0)

Branky: M. Fligl 3, Topalov 2, Dufek 2, Prudký, E. Fligl, Chmelíček, asistence M. Fligl 4, Matuška 2, Prudký 2, Pospíšil, Chmelíček - Kuchař 3, Zídek, Vrbka, Roman Trejbal, asistence Roman Trejbal 2, Kuchař, Vrbka, Juda, vyloučení 9:9, navíc Šustáček (Řečice) 10 min. OT, využití 2:2, v oslabení 0:2, 55 diváků, rozhodčí Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.

Za stálého sněžení přivítaly poslední Šerkovice, toužící po prvním vítězství, aktuálně čtvrtou Řečici. Utkání bylo výsledkově dlouho vyrovnané, oba týmy se střídaly ve vedení a po dvě třetiny nikdo nevedl o více, než jeden gól. Nejprve v 11. minutě využil chyby domácích na modré Kuchař a nájezd proměnil - 0:1. Domácí srovnali velice rychle - už za 34 sekund to bylo 1:1, když se trefil Prudký. Šance se střídaly v rychlém sledu na obou stranách, mužstva si s bráněním moc starostí nedělala a gólmani se měli co ohánět. Šerkovice se poprvé dostaly do vedení v 18. minutě po dorážce E. Fligla. Diváci, očekávající brankové hody (loni ve dvou vzájemných zápasech padlo 39 branek), se dočkali branek až v prostřední části hry. Hosté nejprve vyrovnali na 2:2, domácí díky Dufkovi vedli 3:2 a pak ve 24. minutě Vrbka a ve 27. minutě Kuchař naposledy dostali hosty do vedení 3:4. Do konce druhé třetiny ještě padlo 5 branek a stav při odchodu na druhou přestávku byl 6:6. Za zmínku stojí to, že hosté ze svých pěti gólů v této části hry dva vstřelili v početní převaze 5 na 3 a dva ve vlastním oslabení. Poslední třetina se nesla v podobném duchu jako ta předchozí - spousta šancí na obou stranách. Nutno ovšem podotknout, že domácí jich měli přece jenom víc, dostali se do zaslouženého vedení a už ho tentokrát nepustili. Góly už padaly jen do řečické sítě. V rozmezí necelých sedmi minut mezi 51. a 58. minutou zaznamenal hattrick domácí M. Fligl a s bilancí 3+4 se stal nejproduktivnějším mužem zápasu. Domácí se tak překvapivě dočkali prvního vítězství a opustili poslední místo tabulky.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak V. Bíteš B 6:6 (3:1;0:3;3:2)

Branky: Šlapal 3, Navrátil 2, Pelíšek, asistence Bradáč 2, Komínek, Invald, Šlapal, Šoukal - Pohl 3, Budín, Marek, Dačev, asistence Rozmahel, Budín, Michal Komínek, David Komínek, Holík, Dačev, vyloučení 8:6, využití 2:2, rozhodčí, Fiksa, Hájek, Jirčík, 50 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Utkání začalo ve svižném tempu a šance byly na obou stranách. Vedení se ujali hosté, ale tím se jejich účet v první třetině uzavřel a kromě tří tyček se už do branky netrefili. Domácí po dvou minutách vyrovnali a v rychlém sledu přidali další dva góly. Od druhé třetiny se začali meziříčští více prosazovat před brankou soupeře, ale z devatenácti střel nic neproměnili. Je ovšem pravdou, že jeden regulérní gól jim nebyl uznán. Zato Bíteš měla daleko lepší střeleckou potenci a třemi góly otočila skóre utkání. Stalo se to i díky dvěma využitým přesilovkám z toho jednou za stavu 5:3. Pravá přestřelka přišla v závěrečné části: 46. minuta z přesilovky 4:4, v téže minutě hosté opět odskočili o gól. O minutu později znovu vyrovnáno a v 52. zase padly dvě branky, po jedné na každé straně. Tím bylo skóre zápasu uzavřeno. Hráči HHK se sice ve zbývajících minutách snažili získat pro sebe oba body, ale bítešští hokejisté se místy i velkému tlaku ubránili. Domácí opět nad regionálním rivalem nevyhráli hlavně díky vychýlené střelecké mušce, o čemž svědčí celkový poměr střel 51:31. Tentokrát jim nepomohly ani body Šlapala (3+2). Hosty podržel brankář Škoda svou vysokou úspěšností zákroků a svým hattrickem přispěl Pohl.

HC Sokol Křižanov - HC Veverská Bitýška 3:9 (1:4;1:5;1:0)

Branky: David Komínek, Hudeček, Jiří Veselý, asistence Šěrba, Kotík - Skalník Břetislav 3, Václav Živný 3, Přemysl Živný 2, Hajný, Jan, asistence Přemysl Živný 3, Václav Živný 3, Hakl, Skalník Břetislav, Švaříček, rozhodčí Kavina, Maloušek, 40 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Vývoj utkání byl v režii hostů. I když se domácí hráči snažili, přesto byla vidět sehranost, kombinace a zkušenosti hostů, kteří první dvě třetiny utkání suverénním způsobem vládli. Až v poslední třetině hosté trochu polevili a domácím se ji podařilo vyhrát tím nejtěsnějším rozdílem. Více informací nehlášeno.

SK Mostiště - HC Nedvědice B 7:2 (2:0;2:1;3:1)

Branky: Syrový, Musil, Zahradníček, Freibauer, Toman, Jiří Svoboda, Jiří Svoboda, asistence Vojta Krejčí, Smejkal, Václav Krejčí st. - Darkwah, Dudák, asistence Darkwah, vyloučení 7:4, navíc trestné střílení proti Nedvědici, využití 2:1, rozhodčí Maloušek, Pospíšil, 85 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Domácí v úvodu zápasu zcela ovládli kluziště, často stříleli a po šesti minutách se dočkali vedení, když si Syrový v přesilovce najel z pozice obránce a zamířil přesně do horního růžku. Puk cinkl o tyčku a skončil v brance. Další mostišťský úspěch zaznamenal ve čtrnácté minutě Musil, který se dobře zorientoval před nedvědickým brankovištěm a se zakončením se neukvapil. Celá první třetina byla vlastně jen soubojem domácích s Liborem Dingou v nedvědické brance. Ten úspěšně čelil dalším devatenácti pokusům a měl hlavní zásluhu na tom, že mostišťský náskok nebyl vyšší. Po přestávce se ledacos změnilo. Už po pár vteřinách spálili hosté svou první velkou šanci, když dva osamocení útočníci nedokázali svůj nájezd přesněji zakončit. Hra se hodně kouskovala a nebezpečnějším mužstvem byli hosté. V sedmadvacáté minutě domácí špatně střídali, byli potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě, v přesilovce předvedl Darkwah na mostišťském brankovišti dostatek důrazu a snížil. Domácím se nedařilo a hodně jim pomohlo, když Zahradníček v polovině utkání pohotovou střelou zase zvýšil. Několikrát se zajiskřilo v osobních soubojích, přibylo nervozity a pohledné to moc nebylo. Až v závěru druhé části domácím došlo, že takhle to dál nepůjde. Opět začali soupeře přehrávat a odměnou jim byla čtvrtá branka, kterou krátce před druhou přestávkou vstřelil z trestného střílení Freibauer. Na začátku třetí třetiny se zaplnila trestná lavice, přesilovky však změnu skóre nepřinesly, i když domácí se museli bránit dokonce ve třech proti pěti. Až v osmačtyřicáté minutě protlačil Toman kolem tyčky do nedvědické branky pátý puk. Pět minut před koncem doklouzala po nepovedené fotbalové vložce hostujícího brankáře přihrávka Jirky Svobody od červené čáry až do branky. Tentýž hráč se radoval i ze sedmého mostišťského gólu, tentokrát rozvlnil nedvědickou síť střelou z pravého kruhu. Poslední slovo patřilo hostům, za které čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou korigoval skóre Dudák.

TJ Náměšť - volno