13. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Náměšť - TJ Šerkovice 6:0 (nedohráno - třetiny se neuvádějí)

Branky: Kohůt 2, Fiala. Fila, Kejda, Rous, asistence Rous, Fila, Špaček, Toth, Vondrůj, Štiřík, Čada, vyloučení 0:3, navíc Smrček (Šerkovice) 20 minut OK, rozhodčí Zháňal, Matoušek, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Hosté přijeli s minimálním počtem hráčů a nestačili s domácími držet krok. Když se hostům ve druhé třetině zranil brankář a navíc jeden z hráčů byl vyloučen do konce utkání (OK), rozhodčí po dvou třetinách v souladu se soutěžním řádem LH utkání ukončili pro pokles počtu hráčů hostů pod stanovený počet.

HC Nedvědice B - HC Sokol Křižanov 1:4 (0:1;0:2;1:1)

Branky: Krejčí, asistence Štarha - Jiří Veselý  2, Leoš Veselý, Bílovský, Opažitý, rozhodčí Fiksa, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici, další podrobnosti nehlášeny.

HC Veverská Bitýška - HHK Velké Meziříčí B 3:2 (2:1;1:0;0:1)

Branky: Přemysl Živný, Skalník, Gejdoš, asistence Sokolovskij, Přemysl Živný, Václav Živný - Malec, Trnka, asistence Šlapal, Benák, vyloučení 7:4, 20 diváků, rozhodčí Černý, Růžička, Procházka, hráno na ZS v Rosicích u Brna.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a ve třetí minutě se ujali vedení. Následně si vypracovali několik dalších šancí, ale protivník vyrovnal při přesilové hře svojí vůbec první střelou na branku. Přesto do kabin odcházeli spokojenější domácí, kteří využili tlaku v závěrečné minutě prvního dějství. Od druhé třetiny se hrál zápas v režii hostí, kteří byli lepší jak po bruslařské stránce, tak i v kombinaci a v nasazení. Naštěstí pro domácí jim tak, jako ve všech předchozích vzájemných utkáních, vázla koncovka a tak jedinou branku vstřelili domácí, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. V závěrečné dvacetiminutovce vyvinuli hráči Velkého Meziříčí enormní snahu o změnu výsledku, ale dokázali jenom snížit v 54. minutě další využitou přesilovou hrou na konečných 3:2 pro V. Bítýšku. Oba týmy je však třeba pochválit za velmi kvalitní utkání, které svojí úrovní převyšovalo běžný standard utkání v okresním přeboru.

HM Spartak V. Bíteš B - TJ. Řečice 13:5 (5:1;3:4;5:0)

Branky: Dočkal 3, Pohl 2, Komínek M. 2, Marek 2, Budín, Dřev, T. Rozmlel, Vlček, asistence Pohl 5, Budín 3, Dočkal 2, Dvořák 2, Rozmlel T. 2, Komínek D., Marek - Brůha 2, Kuchař 2, Kříž, asistence Kříž 2, Klement, vyloučení 1:4, navíc Vrbka (Řečice) 5 minut + OK (osobní trest do konce utkání), využití 2:0, hráno na Z ve V. Bíteši.

Hosté jako už tradičně přijeli k dohrávanému utkání s minimálním počtem hráčů, ale ani hráčů v domácím týmu nebylo o nic víc. Zápas začal ve svižném tempu a už v šesté minutě vedli domácí o tři branky. Hosté sice snížili, ale do konce třetiny ještě dvakrát inkasovali a prohráli první třetinu o čtyři branky. Druhá třetina byla bankově ještě atraktivnější než ta první. Domácí přidali pátou branku, ale hosté zabrali a snížili na rozdíl tři branek, když během patnácti vteřin dokázali dvakrát skórovat a další šance ještě neproměnili. Vše se tak rozhodovalo až v poslední třetině, kdy hosté díky vyloučení Vrbky hráli pětiminutové oslabení, ve kterém inkasovali a zápas byl tak rozhodnut. Hlavním rozdílem v utkání byly brankáři. Brankář domácích zejména v první třetině své mužstvo podržel několika skvělými zákroky, na druhé straně do branky hostů padla snad každá druhá střela. Na branky bohaté utkání tak vyhráli domácí, kteří si tak poněkud spravili chuť po nevydařených zápasech s Nedvědicí a se Šerkovicemi.

SK Mostiště - volno