14. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - HC Spartak V. Bíteš B 8:2 (0:0;3:0;5:2)

Branky: Chmelíček 4, Prudký, Pospíšil, Erik Fligl, Martin Fligl, asistence Smrček 3, V. Pokorný 3, Jiří Fligl 2, Erik Fligl, Martin Fligl, Dufek, Gajda, Císař - Tomáš Rozmahel, Vlček, asistence Marek, Pohl, vyloučení 9:5 (navíc v čase 35:57 proti domácím nařízeno trestné střílení - neproměněno), využití 2:0, 57 diváků, rozhodčí Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.

V první třetině tohoto zajímavého zápasu byla hra vyrovnaná. Na každé straně bylo několik možností ke skórování, ale konta brankářů zůstala nedotčena. Ve druhé třetině postupně narůstala převaha domácích a konečně začaly padat branky. V polovině utkání během necelých čtyř minut domácí třikrát rozvlnili síť za hostujícím gólmanem. Velkou příležitost ke snížení měli hosté v 36. minutě, ale trestné střílení zůstalo nevyužito. Do závěrečné třetiny nastoupili domácí s vědomím náskoku a hosté několikrát zahrozili. Jejich šance však zůstaly nevyužity a tak opět udeřili domácí. Ještě než si brankáři v polovině třetiny vyměnili strany (utkání se hrálo na otevřeném hřišti), bylo to 5:0 a zápas byl rozhodnut. Za zmínku stojí střelecká aktivita domácího Chmelíčka se čtyřmi góly.

TJ Řečice - HC Veverská Bitýška 1:10 (1:3;0:3;0:4)

Branky: Brůha, asistence Kuchař, Roman Trejbal - Václav živný 2, Přemysl Živný 2, Rumplík 2, Hakl 2, Vacek, Skalník, asistence Václav Živný 2, Přemysl Živný 2, Klíma 2, Hofírek, Gejdoš, Vacek, Slanina, Skalník, Hakl, vyloučení 8:6, navíc Roman Trejbal (Řečice) TH (25 minut) do konce utkání za nesportovní chování na trestné lavici, využití 0:3, rozhodčí Fiksa, Kopeček, Hájek, 30 diváků, hráno na ZS ve Žďáru n. S.

Utkání začalo oboustranně opatrně, první přerušení bylo až v čase 2:34. Začátek utkání byl vyrovnaný, do desáté minuty měli domácí, kteří už tradičně nastoupili s minimálním počtem hráčů, dokonce o něco více šancí než hosté a tak se ujali vedení 1:0 při hře 4 na 4, což se nakonec ukázalo jako jejich labutí píseň. Hosté si to nenechali líbit, zpřesnili hru, vyrovnali na 1:1, dokázali nekompromisně využít chyb domácích a v 15. minutě v rozmezí 18 sekund otočili výsledek na 1:3. Začátek druhé třetiny kopíroval třetinu první, domácí opět měli mírnou převahu, ale ve 14. minutě hosté z ojedinělého brejku zvýšili na 1:4 a vzápětí na 1:5. Domácím začala váznout kombinace a začali kupit chybu na chybu. Poslední třetina začala náporem hostů, kteří poprvé využili přesilovou hru, úroveň hry však začala klesat. Domácím evidentně docházely síly a hosté hráli jen to, co museli. Ještě dokázali využít další dvě přesilovky a v 53. minutě byl stav 1:10. Hra se začala rozpadat na osobní potyčky a ztrácela na celkové plynulosti. Hosté tentokrát předčili domácí v kolektivním pojetí hry, v kombinaci a především v bojovnosti a snaze o co nejlepší výsledek a zaslouženě vysoko zvítězili.

HHK Velké Meziříčí B - HC Nedvědice B 18:0 (5:0;5:0;8:0)

Branky: Šoukal 4 Pelíšek 3, Malec 2, Tůma 2, Šlapal 2, Bradáč, J. Kudláček, Barák, Vondráček, Invald, asistence Šlapal 5, M. Kudláček 5, Šoukal 3, Malec 3, Peterka 3, Barák 2, Invald, Bradáč, Pelíšek, Vondráček, Tůma, Hrnčíř, vyloučení 2:5, navíc n ařízeno trestné střílení proti HHK za nedovolené bránění (neproměněno) a 10 min. OT (Nedvědice) za nesportovní chování, využití 1:0, v oslabení 1:0, střely na branku 55:15, 51 diváků, rozhodčí Kavina, Maloušek, Pospíšil, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Domácí hokejisté si udělali z obranného pásma hostů střelnici a přesvědčivě zvítězili. Do pohodového náskoku se dostali už během první třetiny a ve zbývajících dvou už jen plynule navyšovali skóre. Svědčí to o tom, že žádný okamžik zápasu nevypustili a měli chuť hrát až do šedesáté minuty. Nedvědici nepomohlo ke vstřelení čestného gólu ani trestné střílení v polovině zápasu a žádnou podobnou šanci už jim HHK neposkytlo. Kromě nuly brankáře Štourače stojí za pozornost čtyři branky Šoukala včetně čistého hattricku a třígólový příspěvek Pelíška.

SK Mostiště - TJ Náměšť 2:7 (0:3;0:2;2:2)

Branky: Musil 2, asistence Toman, Freibauer - Bauer, Michal Sázavský, Čada 2, Fiala, Špiřík, Ondrůj, asistence Čada 2, Kohút 2, Kejda 2, Strnad, Rous, Špiřík, Špaček, vyloučení 4:4, využití 0:2, navíc Jiří Svoboda (SK Mostiště) 10 minut OT a trestné střílení proti Náměšti, 100 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Hosté začali utkání velkým náporem. Už po pár vteřinách zvonila tyčka domácí branky a ve třetí minutě náměšťský Bauer otevřel skóre. Pak hráli hosté první přesilovku a na její využití stačilo Michalu Sázavskému pouhých dvacet vteřin. Neuběhlo ještě ani sedm minut a hosté vedli už o tři branky, když se trefil Čada, jejich zřejmě nejaktivnější hráč. Domácí se jen obtížně vyrovnávali s pohybem a důrazem soupeře. V osmé minutě jim sice svitla naděje na snížení náskoku, ale nařízené trestné střílení zůstalo nevyužité a při následném oslabení zažívali další krušné chvíle. Přesto hru postupně vyrovnali a hlavně při dvou přesilovkách, které v závěru první části hráli, se dostali do několika velkých šancí, ale když už se jim podařilo trefit náměšťskou branku, zkazil jim radost její strážce.

Po přestávce se chvíli zdálo, že by domácí mohli ještě utkání zdramatizovat, ale čtvrtá inkasovaná branka, tentokrát z hole Fialy, znamenala definitivní konec nadějí. Hrálo se sice častěji na polovině hostů, ale moc nebezpečí z toho pro jejich branku nehrozilo. Mnohem víc to hořelo na druhé straně při náměšťských protiútocích. Ve druhé třetině jeli hostující útočníci pětkrát sami na domácího brankáře a z jednoho takového brejku vstřelil Čada pátý gól. Podobně pokračovala i třetí třetina. V šestačtyřicáté minutě přidal v přesilovce šestou trefu Špiřík. Aleš Sázavský v náměšťské brance už mohl pomýšlet na udržení čistého konta, pět minut před koncem však využil jeho slabší chvilky Musil a dvěma zásahy mu alespoň trochu pokazil náladu. Poslední slovo patřilo opět hostům, za které dal v 57. minutě výsledku konečnou podobu Ondrůj.

HC Sokol Křižanov - volno