15. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

SK Mostiště - TJ Šerkovice 7:3 (3:1;1:2;3:0)

Branky: Václav Krejčí ml. 2, Šlapal, Pokorný, Novák, Vojta Krejčí, Slavík, asistence Smejkal 3, Syrový 2, Musil, Slavík, Šlapal, Václav Krejčí st., Toman - Martin Fligl, Erik Fligl, Dufek, asistence Smrček, Prudký, Martin Fligl, Dufek, vyloučení 12:10, využití 5:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Kavina, Maloušek, Sysel, 60 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Utkání rozhodla produktivita mostišťských přesilovek. Domácí si brzy vytvořili tříbrankový náskok, který však po přestávce stačili hosté i z minima šancí téměř vymazat, když vyrovnali hru a začalo se jim dařit střelecky. Potvrzení mostišťského vítězství však přišlo až v úvodu třetí části, kdy už domácí zase dominovali a nenechali nikoho na pochybách, kdo je v tom to utkání favoritem a kdo bude vítěz.

TJ Náměšť - HC Sokol Křižanov 15:3 (7:1;4:0;4:2)

Branky: Fiala 3, Kejda 2, Bauer 2, Strnad, Kohút, Toth, Čada, Rous, Němec, Špaček, Fila, asistence Kohút 2, Staněk 2, Čada 2, Fiala 2, Sázavský 2, Bauer, Toth, Fiala, Rous, Špaček, Strnad, Němec - Komínek 2, druhý střelec a asistence nehlášeny, vyloučení 4:8, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Dosud neporažení domácí vstřelili svůj první gól už v 17. sekundě a podle papírového postavení obou družstev začali diktovat tempo hry, kterému hosté při vší snaze vůbec nestačili. Z pohledu domácích se pěkné hokejové akce střídaly jedna za druhou a hosté zaostávali za svým soupeřem jak v bruslení, tak především v organizaci obranné hry. Proto se stávalo, že domácí některé góly dávali do zcela prázdné branky a první třetinu tak vyhráli vysokým rozdílem. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině a domácí stále jednoznačnými pány na ledové ploše. Až v poslední třetině domácí ve svém úsilí poněkud polevili a umožnili hostů alespoň opticky korigovat konečné skóre. Domácí tak udělali další krok k hladkému získání prvenství v základní části soutěže.

HC Nedvědice B - TJ Řečice 11:5 (1:1;3:0;7:4)

Branky: Doubek 6, Štarha 3, Krejčí, Darkwah, asistence Krejčí 5, Prokeš 3, Burýšek 2, Štarha, Darkwah, Pospíšil, Doubek - Kuchař 2, Šustáček, Drdla, Diviš, asistence Brůha 2, Diviš 2, Kuchař, vyloučení 4:8, navíc Doubek (Nedvědice) 10 minut OT za protest a TS za faul Řečice (proměněno), využití 4:0, rozhodčí Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.

Hosté bez distancovaného Romana Trejbala přijeli k utkání už tradičně s minimálním počtem hráčů a navíc museli svůj tým posílit i hráči z B mužstva ze žďárské vesnické ligy V první třetině, která byla překvapivě vyrovnaná, vstřelili hosté sice v 7. minutě vedoucí branku, to však bylo na dlouhou dobu vše a navíc domácím se podařilo ještě před koncem třetiny vyrovnat. Ve druhé třetině se družstvo hostů, které sice bylo bruslařsky lepší, začalo vytrácet z ledu, přestalo kombinovat, a tak po řadě chyb v obraně byl po druhé třetině stav 4:1. Hostům se podařilo vstřelit svou další branku až za stavu 6:1 a tím současně otevřeli brankostroj na obou stranách. V rozmezí od 51. do 58. minuty padlo celkem devět branek, z toho čtyři padly do branky domácích a pět jich padlo do branky hostů. Přesto bylo o překvapivém, ale výrazném a zaslouženém vítězství domácích už rozhodnuto. Za zmínku stojí střelecká potence nejstaršího hráče na ledě, Libora Doubka, který vstřelil celkem šest branek, v poslední třetině dal v rozmezí čtyř minut dokonce čtyři a dosáhl tak čistého hattricku.

HC Veverská Bitýška - HC Spartak V. Bíteš B 6:2 (0:1;2:1;4:0)

Branky: Kadlec 2, Přemysl Živný 2, Skalník, Milan Hakl, asistence Sokolovskij 2, Skalník 2, Rumplík, Petr Živný, Kadlec - Holík, Dačev, asistence Rozmahel, Pohl, vyloučení 4:3, využití 0:1, 20 diváků, rozhodčí Černý, Coufal, Král.

Domácí vstoupili po dvoudenní oslavě narození M. Hajného juniora do utkání velice vlažně. Až do 25. minuty, kdy se hosté ujali vedení 0:2, jakoby na zimním stadionu nebyli ani přítomni. Do konce druhé části hry se jim však podařilo vyrovnat. V poslední dvacetiminutovce pak hostům viditelně došel dech, protože nastoupil jenom s deseti hráči. Zvýšené úsilí domácích, důraz a častější střelba, to byly atributy, které vedly ke konečnému zisku dvou bodů. Favorit se nakonec přece jen prosadil, i když to neměl vůbec jednoduché. Navíc se domácím konečně podařilo porazit Velkou Bíteš po třech předchozích porážkách v průběhu dvou uplynulých sezón.

HHK Velké Meziříčí B - volno