16. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - HC Veverská Bitýška 1:5 (1:1;0:4;0:0)

Branky: M. Fligl, asistence Topalov - Václav Živný 2, Přemysl Živný, Hofírek, Klíma, asistence Petr Živný 3, Vacek, Kadlec, vyloučení 3:10, navíc Martin Fligl (Šerkovice) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 1:1, v oslabení 0:1, 140 diváků, rozhodčí Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.

Hosté se ve druhé minutě ujali vedení, když hrubou chybu domácích potrestal Hofírek. Už za dvě minuty bylo vyrovnáno - početní výhodu zužitkoval Martin Fligl. První třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, šance se střídaly na obou stranách, ale zůstaly nevyužity. Do další části hry vstoupili opět lépe hosté, když Petr Živný ve vlastním oslabení vrátil vedení na stranu Veverské Bitýšky. Aktivním napadáním a rychlými kombinacemi si hokejisté Veverské Bítýšky vynutili převahu, naopak domácí v prostřední části hry byli hodně zakřiknutí. Stalo se jim to osudným v posledních šesti minutách, když hosté třemi brankami rozhodli o vítězi zápasu. V závěrečné třetině hosté potvrdili roli favorita utkání, zkušeně si již svůj náskok pohlídali a zaslouženě zvítězili.

HC Spartak V. Bíteš B - HC Nedvědice B 4:7 (1:0;1:5;2:2)

Branky: T. Rozmahel 2, Budín, Pohl, asistence Pohl 2, Dočkal - Štarha 3, Doubek 2, Čermák, Dinga, asistence: Doubek 2, Radek Krejčí 2, Darkwah, René Prokeš, Jakub Šibor, vyloučení 6:8, využití 1:2, navíc v čase 35.17 nařízeno trestné střílení proti V. Bíteši - proměnil Doubek, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Zápas začal převahou domácích, od kterých se to jako od favoritů očekávalo, ale ke skórování využili jen jednu šanci. Ve druhé třetině si prohodili se soupeřem role. Domácí přestali bruslit a hosté převzali iniciativu, dokázali svou převahu využít a otočili stav na 1:3. A i když domácí dokázali snížit po krásné kombinaci první formace, vzápětí opět inkasovali po úspěšně proměněném trestném střílení. Když pak za další dvě minuty hosté přidali další branku, šlo se do kabin za stavu 2:5 pro hosty. Kdo čekal ve třetí třetině tlak domácích a obrat ve skóre, ten se mýlil. Hosté na začátku přidali šestou branku a téměř rozhodli. A i když domácí zlepšili hru i pohyb na ledě, snížili pouze na rozdíl dvou branek. Kontakní branku domácí už ani po velkém tlaku nevstřelili. Naopak hosté na konci utkání ještě jednu branku přidali, dosáhli překvapivě vítězství a odvezli si i díky velmi dobrému výkonu brankáře oba body.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 8:3 (2:1;1:1;5:1)

Branky: Horký 3, Navrátil 2, Tůma 2, Šoukal 2, Pelíšek, J. Kudláček, asistence Horký 3, Peterka M. Kudláček, Trnka, Barák, Bradáč 2, M. Kudláček - Fila, Kohůt, Bauer, asistence Bauer 2, Kejda, vyloučení 10:12 ? navíc Fila 10 minut OT za zásah do oblasti hlavy a krku, Strnad 10 minut OT a následně OK za nesportovní chování a Hanulík 10 minut OT za nesportovní chování (všichni Náměšť), využití 2:0, v oslabení 1:0, poměr střel 35: 36, rozhodčí Kavina, Maloušek, Molek, 74 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí

Zápas začal podobně jako v prvním utkání v Náměšti - ve druhé minutě šli hosté do vedení. Naštěstí domácí vzápětí v následující minutě vyrovnali. Celá první třetina byla ve znamení častého vylučování, ve kterém vynikali zvláště hráči Náměště. Doplatili na to nejenom vedoucí brankou domácích, ale také dvěma deseti minutovými tresty a navíc přišli o kapitána Strnada, kterého rozhodčí ve čtrnácté minutě poslali pod sprchy. I ve druhé třetině pokračoval úporný boj o každý metr ledu. Hra z tohoto důvodu nebyla příliš plynulá, ale přesto měla dobrou úroveň.

Hostům se ve 26. minutě podařilo vyrovnat po nepozornosti domácí obrany, ovšem po dvou třetinách byli ve vedení opět meziříčští, když v poslední minutě se nekompromisně z mezikruží trefil Horký. Ve třetí části hokejisté Náměště přestávali stíhat bruslit, zřejmě se na nich projevila únava z časté hry v oslabení. Toho domácí náležitě využili a čtyřmi brankami během prvních deseti minut rozhodli zápas. Hosté sice ještě v 57. minutě korigovali stav, ale osmé brance v závěrečné minutě po nájezdu Navrátila stejně nezabránili. HHK zvítězil zaslouženě díky neustálé nátlakové hře a pozornému bránění středního pásma. Navíc je podržel vynikajícím výkonem gólman Štourač. Naopak hostům evidentně chyběl v brance Sázavský, ale hlavně doplatili na svou přehnanou tvrdost.

HC Sokol Křižanov - SK Mostiště 7:6 (3:3;3:2;1:1)

Branky: Aleš Komínek 2, Štěrba 2, Valdhaus, Flora, asistence David Komínek, Hudeček 2, Andrla, Valdhaus, Flora - Toman 2, Novák, Syrový, Solař, Musil, Freibauer, asistence Freibauer 2, Novák 2, Musil, Syrový, Josef Svoboda, vyloučení 3:3, bez využití, střely na branku 30:31, 100 diváků, rozhodčí Maloušek, Pospíšil, Strádal, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Hosté přistoupili k utkání podobně jako k ostatním soubojům s tímto rivalem z dolní poloviny tabulky. Tlačili se na soupeřovu branku a s bráněním si moc hlavu nelámali. Úvodní vedení 1:0 sice brzy ztratili, ale v jedenácté minutě už to bylo 1:3 a to ještě rozhodčí čtvrtý mostišťský gól pro posunutou branku neuznal. Domácí podle svých možností bránili, snažili se zahušťovat prostor před vlastní brankou a především sázeli na rychlé protiútoky. Po každé mostišťské ztrátě puku následoval křižanovský výpad v přečíslení. Osamělí zadáci hostí sice většinou prvotní nebezpečí zažehnali, ale vzápětí zjistili, že je jejich spoluhráči nechali zcela na holičkách a odražené puky ve druhé vlně snadno sbírají volní hráči soupeře. V šestnácté minutě už bylo vyrovnáno a do přestávky mohli být hosté za nerozhodný výsledek rádi. Druhou třetinu začali hosté opatrněji, ale s větší chutí hrající soupeř se za nimi vysouval až k jejich brance a úspěšné napadání také Křižanovu ve třiadvacáté minutě vyneslo vedení. Hostům se vůbec nedařila kombinace, přesto se v následujících minutách prokousali do několika šancí a v polovině utkání bylo zase vyrovnáno. Nerozhodný výsledek ovšem dlouho nevydržel. Domácí si sice v utkání nevytvořili žádný tlak, ale zato nekompromisně a překvapivě lehce trestali soupeřovy chyby. Po nedorozumění na mostišťském brankovišti se snadno vrátili do vedení a ve 34. minutě vedli už o dvě branky, když krátce předtím ještě mostišťské zachránila tyčka. Na hostech byla znát absence jejich nejčipernějších bruslařů. Měli sice puk mnohem častěji na hokejkách, ale skutečných šancí poskrovnu. Přesto před druhou přestávkou vydřeli alespoň snížení na rozdíl jediného gólu. Hned v prvních vteřinách třetí třetiny hosté zabrali a ze skrumáže vyrovnali. I nadále měli mírně navrch, postupně však opět začali sklouzávat k ?hurá stylu? z předchozích třetin a nabídli Křižanovu několik velkých šancí. Za zmínku stojí aspoň ta ze 45. minuty, při níž ve chvíli, kdy ji domácí útočník neúspěšně zakončoval, přejížděli první bránící hráči teprve červenou čáru. Tyto horké chvilky sice hosté přečkali bez úhony, ale v 50. minutě přesto zase prohrávali, když se ujala tuctová křižanovská střela od modré čáry. Sedm minut před koncem mohlo být vyrovnáno, ale volně ležící puk dopravili hosté do branky až po odpískání. Neuběhla ani minuta a kvůli neuznané brance se na druhé straně zlobili zase domácí. V závěru se hostům konečně podařilo křižanovské trochu zmáčknout a několikrát byli vyrovnání opravdu blízko, ale nadšeně bojující soupeř i s trochou štěstí těsné a především překvapivé vítězství udržel.

TJ Řečice - volno