17. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

HC Sokol Křižanov - TJ Šerkovice 5:3 (2:1;0:0;3:2)

Branky: Hudeček 3, Aleš Komínek, Opačitý, asistence Opačitý, David Komínek, Malý - Pospíšil, Erik Flígl, Prudký, asistence Pospíšil 2, Prudký, vyloučení 9: 6, navíc David Pokorný (Šerkovice) 10 + OK, rozhodčí Maloušek, Pospíšil, Sysel, 50 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Jednalo se o souboj dvou mužstev z konce tabulky, která měla stejný počet bodů. Případná výhra vítězi umožňovala posun z předposledního místa výš. Utkání se vyvíjelo víceméně v režii domácích, i když první dvě třetiny byly téměř vyrovnané. V poslední třetině domácí přidali další tři branky a hostům dovolili už jen konečný výsledek zkorigovat. Další podrobnosti nehlášeny

SK Mostiště - HHK Velké Meziříčí B 2:4 (0:1;1:1;1:2)

Branky: Musil, Slavík, asistence Šlapal, Freibauer, Vojta Krejčí - Navrátil, Štěpánek, Hrnčíř, Trnka, asistence Pelíšek 2, Horký, Hrnčíř, Peterka, vyloučení 16:9, navíc Syrový (SK Mostiště) 10 minut OT + OK (osobní trest do konce utkání), využití: 0:3, rozhodčí Kavina, Todorov, Pospíšil, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Pro samé vylučování na hokej moc času nezbylo. Vyrovnané utkání zlomili hosté třetím gólem devět minut před koncem při dlouhé přesilovce pěti proti třem. Domácí si mohli tuto slabou chvilku v místním derby sousedů v tabulce dovolit, protože i po této prohře díky čtyřbodovému náskoku mají postup do play-off zajištěn. Naopak vítězství pro HHK Velké Meziříčí B znamená prakticky už jistý postup do play-off ze čtvrtého místa.

TJ Náměšť - TJ Řečice 10:2 (6:1;1:0;3:1)

Branky: Kejda 2, Čada 2, Sázavský, Staněk, Strnad, Štiřík, Fiala, Kohút, asistence Štiřík 2, Staněk 2, Kohút, Sázavský, Strnad, Toth, Bauer, Fiala, Kejda - Vrbka, Zídek, asistence Kříž, vyloučení 5:4, 80 diváků.

Řečice pokračovala ve špatných výkonech poslední doby a tak i utkání s vedoucím mužstvem tabulky nemohlo dopadnout jinak, navíc hosty čekalo druhý den odehrát odložené utkání ve V. Bíteši. Vývoj zápasu byl jednoznačně v rukou domácích hráčů, kteří počátečním náporem v první třetině prakticky rozhodli o výsledku. I když domácí v průběhu druhé třetiny polevili ve svém úsilí, pohodlně stačili kontrolovat další vývoj, V poslední třetině už nedali hostům žádnou šanci na zásadní změnu výsledku a tak jediná branka hostů byla pouze kosmetickou úpravou konečného výsledku. Utkání probíhalo v poklidné atmosféře a hosté, jak se zdá, jsou smířeni s tím, že po vítězství V. Meziříčí zřejmě do boje o play-off už nemohou zasáhnout.

HC Veverská Bitýška - HC Nedvědice B 7:1 (4:1;3:0;0:0)

Branky: Brychta, Přemysl Živný, Klíma, Kadlec, Vacek, Hajný, Petr Hakl, asistence Rublík 3, Václav Živný 2, Klíma, Gajdoš. - Dinga, asistence Dudák, vyloučení 9:3, využití 1:1, 20 diváků, rozhodčí Novák, Král, Coufal, hráno na Z v Rosicích u Brna (změna pořadatelství).

Druhý tým tabulky vstoupil do utkání aktivně, se snahou hned od začátku potvrdit roli favorita. V první i druhé třetině se to bez problémů dařilo. Hráči Severské Bítýšky byli aktivní, dobře bruslili i kombinovali a skóre bez větších potíží narůstalo v jejich prospěch. Třetí část hry však přinesla úplně jiný obraz. Totální anarchie a nedisciplinovanost, sedm vyloučených a tři přesilové hry hostí pěti proti třem a to vše po většinou naprosto zbytečných faulech domácích. Jen o trochu kvalitnější a hokejově chytřejší soupeř by této situace dokázal beze zbytku využít a zápas ještě notně zdramatizovat. Naštěstí pro hostitele toho protivník nebyl schopen a tak střetnutí skončilo jasným vítězstvím domácích.