18. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - HC Nedvědice B - utkání se neodehrálo z důvodu ukončení provozu na ZS v Nedvědici. STK rozhodne o kontumačním výsledku ve prospěch HC Nedvědice B.

HC Spartak V. Bíteš B - TJ Náměšť 1:4 (0:0;0:1;1:3)

Branky: Dočkal, asistence Dvořák, Žák - Winkler 2, Strnad, Rous, asistence Winkler, Staněk, Bauer, vyloučení 5:6, využití 0:2, v oslabení 1:0, navíc v čase 25:35 Fila (Náměšť) 5 minut + OK (osobní trest do konce utkání, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Zápas měl jednoznačného favorita a tím byli hosté. Nicméně od začátku byla hra velice vyrovnaná. Hosté působili hokejovějším dojmem, ale branku skvělému domácímu brankáři vstřelit nedokázali. Druhá třetina byla ve znamení častého vyloučení, kdy všechno začalo hrubým faulem hostujícího Fily, který byl v zápětí vyloučen do konce utkání. Dlouhou pětiminutovou přesilovku domácí nedokázali využít, dokonce ani hostujícího brankáře pořádně neohrozili. Tři minuty před koncem druhé třetiny ztratili domácí kotouč ve středním pásmu a z nenápadné střely od modré čáry šli hosté do těsného vedení, které si pohlídali až do konce třetiny. Do poslední třetiny vstoupili domácí s vědomím, že už nemají co ztratit. Přílišné nasazení ovšem přinášely i fauly. Hosté přesilovku ovšem nezahráli dost koncentrovaně a po brejku vyrovnal v oslabení domácí Dočkal, když dorazil vyraženou nedůraznou střelu obránce. Následně měli domácí možnost přesilové hry pět na tři, tu ale využít nedokázali. Naopak hosté následnou přesilovku využít dokázali a strhli vedení opět na jejich stranu. A když využili i další přesilovku po chybě domácích, zápas byl téměř rozhodnut. Domácí měli hodně šancí, tlačili se důrazně před branku hostí, ale jejich výborný brankář měl i dost štěstí. V závěru ještě přidali hosté jednu branku a odvezli si zaslouženou výhru.

TJ Řečice - SK Mostiště 8:6 (1:2;5:2;2:2)

Branky: Kuchař 6, Šustáček, Brůha, asistence Zídek 5, Petr Trejbal 3, Brůha 2, Vrbka - Solař 2, Toman 2, Václav Krejčí ml., Slavík, asistence Vojtěch Krejčí 3, Slavík 2, Toman, Václav Krejčí st., Svoboda, vyloučení 6:3, využití 0:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Kopeček, Hájek, Jirčík, 40 diváků, hráno na ZS ve Žďáru n. Sáz.

Utkání začalo svižně a oba soupeři se snažili využít sebemenší chyby protivníka. Domácí překvapili svým počátečním výkonem především po sérii neúspěšných výsledků ze zápasů v minulých kolech a ujali se dokonce vedení v čase 02:14 a to ve vlastním oslabení. Jejich radost však trvala pouze 25 sekund, když Mostiště dokázalo svoji přesilovku využít a vyrovnat a za necelé dvě minuty se pak dokonce dostat do vedení 1:2. V páté minutě přišla těsně po sobě dvě vyloučení hostů, ale domácí nedokázali využít téměř dvouminutovou přesilovku 5:3. Druhá třetina začala náporem hostů, kteří 17 sekund po začátku třetiny zvýšili vedení na 1:3, domácích se však podařilo vyrovnat hru, získali mírnou převahu a v 28. minutě bylo vyrovnáno, když Kuchař dovršil třetí brankou svůj čistý hattrick. Hosté stačili ještě jednou vyrovnat na 4:4, pak ale přišla další Kuchařova branka na 5:4 a stav na 6:4 upravil ?brankou do šatny? 35 sekund před koncem druhé třetiny řečický Šustáček ze samostatného brejku. Nejproduktivnějšímu hráči kanadského bodování soutěže řečickému Kuchařovi se střelecky dařilo, ke své první brance z úvodní třetiny přidal další čtyři. Poslední třetina pokračovala náporem domácích, kteří ve 44. minutě zvýšili Brůhou na 7:4, hosté dokázali ještě Tomanem v 51. minutě snížit na 7:5, na tři branky odskočili domácí Kuchařem znovu v předposlední minutě. Poslední branka utkání, kterou vstřelili hosté 15 sekund před koncem, však znamenala už jen drobnou korekci závěrečného výsledku V průběhu třetí třetiny hosté dvakrát nevyužili přesilovou hru a nejlepším hráčem domácích byl v této době brankář Dymák, který své mužstvo v kritických okamžicích dokázal podržet.

HHK Velké Meziříčí B - HC Sokol Křižanov 4:6 (1:3;2:2;1:1)

Branky: Horký, Peterka, Navrátil, Pelíšek, asistence Bradáč, Hrnčíř, Navrátil, Vondráček, J. Kudláček - Luboš Veselý, Malý, Valdhaus, Musil, Aleš Komínek, Smilek, asistence Aleš Komínek 2, David Komínek 2, Tůma, Horký, Opačitý, Luboš Veselý, Malý, vyloučení 5:2, navíc Horký (HHK) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:2, střely na branku 56:23, rozhodčí Maloušek, Todorov, Pospíšil, 40 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí

Křižanov letos HHK vůbec nesedí. V prvním zápase s ním získali pouze bod a v odvetě ani ten ne. Do zápasu vstoupili domácí velice vlažně a tak se nemohli divit, že po třetí minutě prohrávali 0:2. Poté sice začali hrát s větším nasazením, které jim vyneslo v půlce třetiny snížení skóre. Co však to bylo platné, když v patnácté minutě nechali ujet Valdhause, který po faulu a v pádu stačil potřetí zasunout. Druhá třetina probíhala v marné snaze Meziříčí o vyrovnání, ale díky dvěma využitým přesilovkám jim hosté vždycky znovu odskočili. Právě pro časté vylučování domácích byla prostřední část hry nejvyrovnanější z celého zápasu. Ve třetí třetině přimáčkli hráči HHK Křižanovské do jejich třetiny. Poměr střel na branku hovoří za vše (20:5). Ovšem vynikajícího Štěrbu se jim podařilo překonat pouze tři minuty před koncem. To už ale prohrávali o tři branky, když ve 48. minutě z ojedinělého útoku skóroval hostující Smilek. Navíc domácí přišli o agilního Horkého, který musel za nesportovní chování předčasně do kabin. Meziříčští, i když měli podstatně více ze hry, si na šikovné hokejisty Křižanova nepřišli. Ti dobře bránili svoje obranné pásmo a také díky výbornému brankáři brali oba body. Pro domácí to snad bude ponaučením do bojů v play-off.

HC Nedvědice B -  TJ Náměšť - odložené utkání 11. kola se neodehrálo z důvodu ukončení provozu na ZS v Nedvědici. STK rozhodne o kontumačním výsledku ve prospěch TJ Náměšť.

HC Veverská Bitýška - volno