3. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Řečice - TJ Šerkovice 6:5 (1:1;4:2;1:2)

Branky: Kuchař 3, Roman Trejbal 2, Zídek, asistence Brůha 3, Roman Trejbal 2, Petr Trtejbal, Kříž - P. Pokorný 3, Fliegel, Topolov, asistence Císař 2, Vít Pokorný 2, Chmelíček, Matuška, Topolov, vyloučení 12:4, z toho Drdla (Řečice) OK do konce utkání po dvou 10 min OT, využití 0:0, oslabení 2:0, rozhodčí Fiksa, Kopeček, hráno na ZS ve Žďáru n. S.

Domácí měli v první třetině mírnou převahu, hosté z náhlých protiútopkjů nedokázali vstřelit víc než jednu branku a tak třetina skončila 1:1. Ve druhé třetině se hosté opírali vynikající výkon brankáře, který měl největší zásluhu na tom, že po druhé třetině byl stav jen 5:2. V dalším průběhu domácí zvýšili na 6:3, pak ale už polevili a v závěru hosté předvedli velmi dobrý hokej a zdramatizovali konec utkání, kdy se domácí báli o tvrdě vydřené vítězství. V celkově vyrovnaném utkání byl ke konci hosté bojovnější podařilo se jim konečné skóre korigovat.

HC Nedvědice B - SK Mostiště 2:5 (0:1;2:2;0:2)

Střelci a asistence nehlášeni.

Do poloviny utkání byl mladý tým HC Nedvědice více než důstojným soupeřem favorizovaného týmu Mostiště, který si však svou zkušeností výhru nenechal ujít. Z důvodu absence lední plochy v Nedvědici bylo utkání sehráno na ZS Velké Meziříčí.

HC Veverská Bitýška - HC Sokol Křižanov 5:4 (1:0;4:2;0:2)

Branky: Milan Hakl 2, Gejdoš, Václav Živný, asistence Kadlec, Rumplík, Slanina, Václav Živný - Aleš Komínek, Musil, Krátký, Veselý, vyloučení 8:5, navíc Škrob (HC Křižanov) 10 minut OT, rozhodčí Toman, Coufal, Král, diváků 30, hráno na ZS v Rosicích u Brna.

Domácí vstoupili do utkání velice nezodpovědně a nebýt vynikajícího Švaříčka v brance, asi by zbytek zápasu vypadal jinak. Od druhé třetiny však začali potvrzovat roli favorita, získali tříbrankový náskok a vše spělo k jednoznačnému vítězství. Díky vlastní nedisciplinovanosti však dovolili hostům snížit až na rozdíl jediné branky a udělali ze závěrečných minut nervózní drama. Nakonec se však domácí přece jen radovali z prvního dvoubodového zisku.

HC Spartak V. Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 6:2 (3:1;3:1;0:0)

Branky: Pospíšil 2, Urbánek, Pohl, Holík, Marek, asistence Holík 2, Dačev, Pospíšil, Rozmahel T., Komínek D. - Pelíšek, Trnka, asistence Šlapal 2, vyloučení 9:9, využití 0:1, navíc Z. Rozmahel a Benda (V. Bíteš) 5 minut + do konce utkání (OK), Malec (V. Meziříčí) 2+2 minuty + do konce utkání (OK), Komínek (V. Bíteš) 10 minut OT, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Zápas byl od začátku hodně vyhecovaný, neboť se hrálo místní derby. Skóre zápasu se měnilo již ve čtvrté minutě, kdy šli do vedení domácí zásluhou Pospíšila. Hosté vyrovnali o dvě minutý později. Do konce třetiny se však trefovali do černého pouze domácí (Pohl a Holík) a vyhráli tak třetinu 3:1. Druhá třetina začala brankou hostí, kteří tak využili jednu z mnoha přesilových her v tomto utkání. Pak dostali hosté možnost pětiminutové přesilové hry, avšak namísto vyrovnání šli domácí opět do vedení o dvě branky zásluhou Urbánka, který ztrestal rychlý únik po skvělé nahrávce Holíka. To hosty zlomilo a do konce druhé třetiny si už vyloženou šanci nevytvořili. Naopak domácí přidali ještě dvě branky (Pospíšil a Marek) a do šaten se šlo na stavu 6:2 pro domácí. Třetí třetina se nesla ve znamení mnoha vyloučení na obou stranách, domácí hráli hlavně na udržení stávajícího stavu a tak si bez větších problémů dobruslili pro první letošní výhru.

TJ Náměšť - volno