4. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - TJ Náměšť 2:9 (2:3;0:4;0:2)

Branky: Dufek 2, asistence Matuška, M.Fligl - Fiala 2, Fila 2, Strnad 2, Kohút 2, Kejda, asistence Bauer 2, Sázavský, Kejda, Fiala, Němec, Rous, vyloučení 13:12, navíc Topalov (D) a Staněk (H) 10 min. osobní tresty (OT), využití 1:3, oslabení 0:0, rozhodčí Kopečekl, Štětina, 55 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

Začátek utkání byl o hodinu posunut vzhledem ke kvalitě ledu na nedvědickém stadionu. S tímto se v úvodu zřejmě lépe vyrovnali domácí, kteří favorizované hokejisty z Náměště zaskočili aktivní hrou a v 9. minutě na ukazateli svítil stav 2:0 po střelách Dufka od modré. Poté se hra vyrovnala a lépe bruslící a kombinující hosté pomalu přebírali otěže zápasu do svých rukou. Do konce třetiny výsledek otočili a zbytek zápasu byl plně v jejich režii.

HC Sokol Křižanov - HC Nedvědice B 7:3 (1:1;4:1;2:1)

Branky: Aleš Komínek 2, Škrob 2, Bílovský, Kotík, Smílek, asistence Malý 2, Škrob, Hudeček, Bílovský - Petr Krejčí, Radek Krejčí, Štarha, asistence Štarha, Petr Krejčí, Radek Krejčí, vyloučení  2:2, rozhodčí Maloušek.

První třetina byla pro oba týmy spíše oťukávání, až ve druhé třetině byli v převaze domácí, kteří si poslední část pohlídali a s přehledem dovedli zápas do vítězného konce.

HHK Velké Meziříčí B - HC Veverská Bitýška 2:3 (1:1;1:0;0:2)

Branky: Malec, Vondráček, asistence Střecha, Barák, Tůma - Hofírek 2, Hajný, asistence Rumplík, Hajný, Skalník, vyloučení: 2:7, navíc trestné střílení (D), využití 1:1, rozhodčí: Kalina, Maloušek, Todorov, diváků 42, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

V první třetině se hrál na obou stranách rychlý a kombinační hokej. Domácí měli sice mírnou herní převahu, z níž však  vytěžili pouze  vedoucí gól, když Malec prostřelil od modré betony hostujícího brankáře.  Hokejisté Bitýšky pozorně bránili svoji obrannou polovinu  a čekali na chybu. Ta přišla v 16. minutě, kdy obránci domácích za sebou nechali Hajného, který se ze samostatného nájezdu nemýlil. Ve druhé třetině přibývaly na straně hostů nedovolené zákroky a tím umožnili domácím hrát celkem šestkrát v početní výhodě, z toho  jednou dokonce proti třem. Domácí měli i výhodu trestného střílení, ale Troščák jej neproměnil. Přesilovky domácích však byly žalostné, ničím bránící čtveřice nepřekvapili a tak využili pouze Vondráčkem jednu po pěkné kombinaci druhého útoku. Jak se později ukázalo, byla to rozhodující fáze utkání. Závěrečná část zápasu byla zrcadlem té první. Domácí hráči se tlačili do útočné třetiny ve snaze přidat pojistku dvou bodů, ale naráželi na dobře zformovanou obranu soupeře, která je do žádných gólových šancí nepouštěla. Jakmile však Bitýška měla šanci k zaútočení, hned se nebezpečí přesunulo před branku domácích. To předvedli v polovině třetiny, kdy s přehledem využili svou přesilovku k vyrovnání skóre. Do 55. minuty  to už vypadalo na spravedlivou dělbu bodů, pak ale domácí propadli v útočném pásmu a nechali soupeře ujet do přečíslení - Hofírek se trefil. Závěr zápasu už byl ze strany domácích pouze křečí a hosté si vítězství v klidu pohlídali. Bitýška udělila lekci z produktivity, kdy využila obě větší chyby domácích ve hře a měla padesátiprocentní vyžití přesilových her. To byly dva hlavní rozdíly ve hře obou mužstev, které rozhodly o výsledku utkání. 

TJ Řečice - HC Spartak V. Bíteš B 8:6 (2:0;4:5;2:1)

Branky: Kříž 2, Brůha 2, Kuchař 2, Zídek, Diviš, asistence Mitrenga, Zídek, Klement, Roman Trejbal - Dačev 2, Budín, Vlček, Michal, Rozmahel, asistence Jiří Holík 3, Vlček, Budín, vyloučení 10:4, využití 1:3, rozhodčí Kopeček, Mahel, 10 diváků, hráno na ZS ve Ždáru n. S.

V utkání, bohatém na branky se domácí ujali vedení už v čase 00:24, v šesté minutě vedli 2:0, vzápětí se ubránili téměř dvouminutové přesilovce 5:3, do konce třetiny přes výraznou převahu domácích už branka nepadla. Ve druhé třetině hosté dokázali využít slabších chvil domácího brankáře a před koncem třetiny se dotáhli k vedení domácích na rozdíl jediné branky 6:5. V poslední třetině si ale domácí nenechali vzít naději na výhru, s přehledem kontrolovali stav skóre a zaslouženě zvítězili. Řečice byla lepší především v kombinaci a v hokejovém pojetí, hosté naopak těžili ze slabší formy domácího bran káře.

SK Mostiště - volno