5. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

HC Spartak V. Bíteš B - TJ Šerkovice 11:3 (3:1;5:2;3:0)

Branky: Pospíšil 3, Pohl 3, Marek 2, David Komínek, T. Rozmahel, Žák, asistence Z. Rozmahel 2, Pohl 2, Pospíšil, T. Rozmahel, Tuček, P. Holík, Dočkal, Marek - Topolov 2, Císař, asistence Flígl 2, Matuška, vyloučení 13:12, využití 3:2, navíc Urbánek a Žák (VB) 5 + do konce utkání (OK), dva hráči Šerkovic 5 + do konce utkání (OK), Holík J.( VB) 10 minut OT, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Od začátku zápasu bylo vidět, kdo je favoritem utkání. Domácí se rychle dostali do vedení o tři branky, pak polevili a hosté snížili. A kdyby z velkých příležitostí hosté vytěžili další branky, mohlo být utkání ještě zajímavé. Domácí však podržel skvělý gólman, který tak nedal soupeři možnost na drama v utkání. Od druhé třetiny přidávali domácí branky nejen z přesilovek, ale i z oslabení a soupeř se zmohl již jen na střely z dálky. Závěr utkání byl ovlivněn řadou vyloučení a tak si v pohodě hrající domácí připsali zasloužené body za výhru.

HC Veverská Bitýška - TJ Řečice 12:3 (7:2;3:0;2:1)

Branky: Václav Živný 2, P. Hakl 2, Horáček, Sokolovskij, Klíma, Skalník, Vacek, Hofírek, Gejdoš, Slanina, asistence Václav Živný 3, Petr Živný 3, Skalník 2, Horáček, Slanina, Vacek, Hofírek, Gejdoš - Brůha 2, Kuchař, asistence Kuchař, Juda, Kříž, vyloučení 3:5, rozhodčí Boháček, Kohoutek, Mikoviny, diváků 30, hráno na ZS v Rosicích u Brna.

Domácí vletěli na soupeře hned od úvodního buly. Ve třetí minutě to bylo 2:0 a ve dvanácté minutě už 5:1, čímž bylo o dalším vývoji střetnutí rozhodnuto. Zbytek zápasu se dohrál v pohodovém tempu a bez zbytečně tvrdých zákroků. Hosté přijeli s minimálním počtem hráčů a po celých šedesát minut pouze přihlíželi pohledným kombinacím hráčů Veverské Bítýšky, které však jen málokdy skončily vstřelenou brankou.

TJ Náměšť - SK Mostiště 8:1 (1:0;5:0;2:1)

Branky: Fiala 3, Michal Sázavský 2, Staněk, Kohůt, Hradil, asistence Kejda, Ondrůj, Strnad, Kohůt, Martin Čada, Michal Sázavský - Solař, asistence Syrový, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Zápas těchto soupeřů už před začátkem sliboval kvalitní hokej a dobrý sportovní zážitek. Od prvních minut si oba soupeři nic nedarovali, nasadili vysoké tempo a útoky se střídaly na obou stranách. S přibývajícími minutami získávali domácí více ze hry, což v poslední minutě úvodní třetiny potvrdili vstřelením vedoucí branky, jejímž autorem byl Fiala. Ve druhé třetině se hra přiostřila, což mělo za následek časté vylučování. Už ve 2. minutě přidal branku Staněk a ve 3. minutě znovu Fiala. Od tohoto okamžiku mělo domácí mužstvo navrch a začalo ovládat hru. V dalších minutách se utkání značně rozdrobilo do osobních šarvátek a častým vylučováním na obou stranách se zápas protahoval. Hosté přestávali domácím stačit v tempu a byli také častěji vylučováni. Domácí ještě dvěma brankami Sázavského a jednou brankou Fialy potvrdili do konce třetiny svoji převahu a utkání bylo prakticky rozhodnuto. Do třetí třetiny obě mužstva nastoupila ve vlažnějším tempu, kterém bylo dáno jednak stávajícím stavem skóre a také ubývajícími silami obou soupeřů. Domácí ještě potvrdili výsledek dvěma brankami, hosté už jen korigovali v 53. minutě konečný výsledek brankou Solaře. U domácích si zaslouží pochvalu celé mužstvo, zvláště pak výkon brankáře Aleše Sázavského.

HC Nedvědice B - HHK Velké Meziříčí B 0:6 (0:3;0:2;0:1)

Branky: Šlapal 3, Šoukal, Tůma, Peterka, asistence Peterka 3, Barák, Šoukal, Bradáč, Tůma, Zelníček, vyloučení 5:2 navíc trestné střílení pro domácí, využití 0:0, oslabení 0:0, rozhodčí Štětina, Císař, 50 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

Celou první třetinu hosté diktovali tempo hry, chybělo jim ovšem přesné zakončení. Jejich střely domácí gólman buď viděl, nebo neměly patřičnou razanci. Až Šoukal dokázal pořádně vystřelit a vzápětí vedli 1:0. Do konce první části se jim ještě dvěma slepenými góly podařilo zvýšit na rozdíl tří branek. Domácí s hosty sice stíhali bruslit, ale žádnou herní činností nepřekvapili. Ve druhé třetině Nedvědice zvýšila důraz v osobních soubojích s cílem dostat hosty pod tlak. Ti jim to opláceli stejnou mincí a z toho vznikly čtyři přesilové hry domácích, ve kterých se hosté úspěšně ubránili. Navíc v polovině zápasu přidali další dvě branky a odcházeli do šaten s uspokojivým náskokem. V závěrečné části se hra poněkud vyrovnala. Hosté už tolik netlačili na pilu a soupeř na ně nic nevymyslel. Za zmínku stojí dovršený hattrick Šlapala, když předvedl po samostatné akci hezký blafák a potom Komínkem vychytané trestné střílení domácích, čímž potvrdil svoji neprůstřelnost.

Hokejisté Nedvědice vzhledem ke svému mládí mají před sebou určitě perspektivu být rok od roku nepříjemnějším soupeřem. Jenom dobrým bruslením a bojovností se však zápasy proti kvalitnějším mužstvům, jako bylo v neděli V. Meziříčí, nevyhrávají.

HC Sokol Křižanov - volno