6. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

TJ Šerkovice - SK Mostiště 4:6 (0:2;2:4;2:0)

Branky: Císař, Smrček, Dufek, J. Flígl, asistence Pospíšil 2, J. Fligl 2, Matuška, Dufek - Vojtěch Krejčí 2, Toman, Solař, Václav Krejčí st., Musil, asistence Musil 2, Václav Krejčí st. 2, Václav Krejčí ml., vyloučení 3:3, navíc trestné střílení proti hostům využití 0:1, oslabení 0:1, rozhodčí Kopeček, Štětina 85 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

První, čeho si museli návštěvníci všimnout, byly poloprázdné střídačky obou celků. Hosté sehnali k brankářům jen jedenáct hráčů do pole a domácí na tom byli stejně.  Hokej to byl zpočátku opatrný, hrálo se sice více v obranném pásmu Šerkovic, ale moc nebezpečí z toho domácí brance nehrozilo. První větší šanci si pak vytvořili domácí, ale v končící jedenácté minutě ji nevyužili a o pár vteřin později je za to potrestal Toman, kterého před brankou našel pěknou přihrávkou Musil. Ve čtrnácté minutě předvedli akci "Já na tátu, táta gól" chlapi Krejčovi. Hosté měli jasně navrch, ale v první dvacetiminutovce už trefili jen tyčku šerkovické branky. V Nedvědici se odehrálo jedno z nejslušnějších utkání dosavadního průběhu OP. Hráči se věnovali pouze hře a rozhodčí na hřišti neměli téměř žádnou práci. Hosté potvrdili roli favorita utkání a po dvou třetinách bylo rozhodnuto. Poté však vsadili na ?údržbu? a sympaticky bojující domácí snížili na rozdíl dvou gólů, když další jejich šance zůstaly nevyužity. Hostům v tu chvíli nevycházelo vůbec nic a paradoxně jim pomohlo až vlastní dvojminutové oslabení, které vcelku s přehledem ubránili, takže poslední minuty už žádné velké drama nepřinesly.

HC Sokol Křižanov - TJ Náměšť 4:8 (3:2;1:2;0:4)

Branky: Aleš Komínek 3, Opačitý, asistence David Komínek, Aleš Komínek - Bauer 3, Fila 3, Sázavský, Toth, asistence Sázavský 2, Toth, Kejda, Rous, Fila.

Utkání bylo v prvních částech vyrovnané, svědčí o tom i nerozhodné skóre 4:4 po dvou třetinách. V poslední třetině se však projevila větší herní zkušenost hostujícího mužstva, které nekompromisně šlo za zabezpečením zisku dvou bodů za vítězství. Hosté z Náměště tak zůstávají jediným neporaženým mužstvem letošního ročníku OPLH.

TJ Řečice - HC Nedvědice B 15:1 (7:0;3:0;5:1)

Branky: Brůha 4, Kuchař 3, Roman Trejbal 3, Diviš 2, Vrbka, Kříž, Šustáček, asistence Kuchař 7, Brůha 3, Roman Trejbal 3, Petr Trejbal 2, Diviš 2, Mitrenga 2, Juda 2, Klement, Šustáček, Dymák - P. Krejčí, asistence R. Krejčí, vyloučení 5:6, využití 5:0, oslabení 1:0, hráno na ZS ve Žďáru n. S.

Od začátku utkání bylo zřejmé, že družstvo Řečice, když se sejde v kompletní sestavě, je velmi silné a stejně tak od počátku o výsledku nebylo pochyb. Již ve třetí minutě byl stav 2:0 a do konce třetiny domácí vedli 7:0. Ve druhé třetině, zřejmě pod dojmem vysokého vedení, se produkoval slabší hokej, domácí se snažili neúčelně kombinovat a mnohdy i sólovat a tak druhá třetina skončila pouze 3:0. V závěrečné třetině domácí přidali na důrazu a v prvních třech minutách přidali tři branky. Domácí velmi dobře zvládli přesilové hry, když ze šesti přesilovek vstřelili 5 branek. Velmi dobře jim zahrál první útok - autor 10 branek. Na dobře hrající Řečici neměl sice bojovný, ale nezkušený soupeř žádnou šanci.

HC Spartak V. Bíteš B - HC Veverská Bitýška 4:2 (1:1;1:1;2:0)

Branky: Dočkal, Marek, Vlček, Pohl, aistence Benda 2, T. Rozmahel, Pohl - Hofírek, Brychta, asistence Gejdoš, Václav Živný, vyloučení 3:6, využití 3:1, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Od začátku zápasu se hrál rychlý hokej s vysokým nasazením na obou stranách. Začátek utkání patřil hostům, kteří přijeli v plném složení. Již ve třetí minutě se ujali vedení, když rychlou kombinaci využil Hofírek. Pak se hra vyrovnala a hrály se dlouhé minuty bez přerušení. Vyložených šancí bylo na obou stranách pomálu, obě mužstva se soustředila hlavně na obranu. Na konci třetiny využili domácí první přesilovou hru, když se po předchozích třech neúspěších prosadil Dočkal, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Druhá třetina začala náporem domácích, čehož využil Marek, který tečoval střelu Bendy. Ovšem již minutu nato srovnal hostující Brychta, který od modré prostřelil skvěle chytajícího brankáře Škodu. Rozhodnutí tak padlo ve třetí třetině, kdy domácí Vlček a Pohl využili další dvě přesilové hry a domácí tak během jedné minuty odskočili soupeři o dvě branky. Hosté se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale jejich snažení překazila časté vyloučení nebo skvěle chytající domácí brankář. Skóre se do konce utkání už nezměnilo a domácí si připsali třetí domácí výhru v řadě.

HHK Velké Meziříčí B - volno