7. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

HC Veverská Bitýška - TJ Šerkovice 5:2 (1:0;2:1;2:1)

Branky: Vacek 3, Klíma, Horáček, asistence Slanina 4, Hofírek 2 - Pospíšil, Chmelíček, asistence Prudký 2, vyloučení 8:12, využití 2:1, rozhodčí Boháček, Zídek, Kohoutek, 20 diváků.

Domácí měli po celou dobu utkání jasnou převahu, ale potýkali se s proměňováním svých šancí, měli tentokrát ?slabou? koncovkou. O jejich převaze jednoznačně svědčí i poměr střel na branku, který přesně vystihuje dění na ledové ploše - 33:14. Favorit z Vev. Bitýšky se však nakonec bez větších problémů prosadil a získal povinné vítězství a dva body.

HC Nedvědice B - HC Spartak V. Bíteš B 2:7 (0:0;0:3;2:4)

Branky: Petr Krejčí, Dinga, asistence Neugebauer - Marek 2, Dačev 2, Zdeněk Rozmahel, Tomáš Rozmahel, Holík, asistence Holík 3, Pohl 2, Dačev, Benda, David Komínek, vyloučení 6:5, navíc Dudak (Nedvědice) 5 minut plus OK (osobní trest do konce utkání), rozhodčí Kopeček, Štětina, 100 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

V utkání dvou mladých týmů byla první třetina zcela vyrovnaná, mužstvo Nedvědice však nedokázalo po vyložených šancích střelit ani jedinou branku. Ve druhé třetině po nedisci-plinovaných vyloučeních Nedvědice inkasovala branky, po kterých už hra domácích upadla do průměru. Hosté získali viditelnou převahu, která trvala i v dalším průběhu utkání, a čtyřmi brankami v poslední třetině si pojistili vítězství, dvě branky domácích už výsledek pouze zkorigovaly.

TJ Náměšť - HHK Velké Meziříčí B 5:4 (3:3;2:0;0:1)

Branky: Fiala, Kejda, Hradil, Fila, techn. branka, asistence Rous, Fila - Vondráček, Peterka, Tůma, Šlapal, asistence Pelíšek 2, Šlapal, Barák, vyloučení 10:9, navíc domácí 10 minut OT a Čada a Fila (Náměšť) 5 minut plus OK, Peterka (V. Meziříčí) 5 minut plus OK (osobní tresty do konce utkání), hráno na ZS v Náměšti.

Domácí tým postihla marodka a tak nastoupili oslabení o pět hráčů základní sestavy. Začátek utkání ale domácím vyšel velmi dobře, na začátku 5. minuty už vedli 3:0. Po takovém začátku si mysleli, že vše půjde samo. Když hosté vstřelili v 9. minutě první branku, utkání začalo měnit charakter. Ve 12. a 19. minutě hosté vyrovnali a utkání od druhé třetiny začalo mít zcela jiný ráz. Hra se rozdrobila do šarvátek a osobních soubojů, které rozhodčí nekompromisně trestali vylučováním. Domácím se podařilo ve 32. a 34. minutě odskočit o dvě branky, ale to bylo jejich poslední slovo. Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil, hosté se tlačili do útočné třetiny soupeře a podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky. Domácí dohrávali už jen v devíti hráčích, ale nakonec se jim podařilo nejtěsnější vítězství 5:4 uhájit.

SK Mostiště - HC Sokol Křižanov 8:5 (3:0,3:0,2:5)

Branky: Musil 2, Freibauer, Vojtěch Krejčí, Toman, Novák, Svoboda, Solař, asistence Freibauer 3, Slavík 2, Musil, Václav Krejčí ml. 2, Novák, Solař, Šlapal, Toman - Aleš Komínek, Škrob, M. Veselý, Hudeček, Valdhaus, asistence Hrčiřík 2, Aleš Komínek, Hudeček 2, M. Veselý, vyloučení 5:5, navíc L. Veselý (HC Sokol Křižanov) 5 minut plus OK (osobní trest do konce utkání) a v čase 34:50 trestné střílení proti SK Mostiště (neproměněno), využití 1:1, rozhodčí Kavina, Todorov, Horký, 70 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Než se domácí rozkoukali, už zvonila tyčka jejich branky, znovu to zacinkalo i při úvodní křižanovské přesilovce, ale pak se aktivita hostů pozvolna vytratila. Domácí se štěstím přečkali úvodní šance soupeře a v sedmé minutě Freibauer získal vedení domácím, kteří pak ještě do přestávky přidali další dvě branky a vypracovali si dostatečný náskok.

Druhá třetina už byla plně v mostišťské režii. Hosté se neprosadili při přesilovce, ani z nařízeného trestného střílení a náskok domácích utěšeně rostl. Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí hodně nekoncentrovaně a během necelých tří minut třikrát inkasovali. Moc důsledně se ale nebránilo ani na druhé straně, takže i když domácí řadu příležitostí nevyužili, udržovali si stále před soupeřem dostatečný náskok, především ve druhé třetině byla jejich převaha opravdu výrazná. Tyčkovým králem se stal domácí Míla Slavík, jehož střely hrály v průběhu zápasu na křižanovskou brankovou konstrukci jak na xylofon, ale kýžený gólový zápis mu tentokrát nepřinesly. V úplném závěru byli ještě za svou aktivitu odměněni dalšími dvěma zásahy hosté, kterým se tím podařilo výrazně zkorigovat výsledek a kteří ve třetí třetině vyslali na branku domácích 22 střel, ale na body už nedosáhli.

TJ Řečice - volno