9. kolo OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

HC Nedvědice B - TJ Šerkovice 5:5 (1:0;3:4;1:1)

Branky: Štarha 2, Radek Krejčí, Petr Krejčí, Roman Sís - Martin Flígl, Smrček, Zdeněk Prudký, Jan Pospíšil, Vít Pokorný, 150 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.

Souboj o poslední místo tabulky začaly lépe hráči Nedvědice, která si vytvořila čtyřbrankový náskok, který si však nedokázala udržet. Po vypjatém závěru zápasu skončil nakonec spravedlivou remízou.

TJ Náměšť - HC Spartak V. Bíteš B 12:1 (2:0;6:0;4:1)

Branky: Kohút 2, Fiala 2, Štiřík, Kejda, Sázavský, Strnad, Tóth, Němec, Bauer, asistence Kejda 2, Fila 2, Staněk, Štiřík, Fiala, Bauer, Čada - Holík, vyloučení 5:7, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Utkání začalo za mírného sněžení, které hokeji nepřidalo na kráse. Hosté nastoupili do utkání pouze s deseti hráči a stačili odolávat stálému tlaku domácích jen v první třetině. Ve druhé třetině domácí zcela ovládli hru, dali najevo, že právem patří do čela tabulky okresního přeboru, a hostům prakticky do konce utkání nic nedovolili. Až v 59. minutě se hostům podařilo vstřelit čestnou branku, když se domácí už viděli v kabině.

SK Mostiště - TJ Řečice 9:3 (2:2;5:0;2:1)

Branky: Novák 2, Vojta Krejčí, Šlapal, Musil Freibauer, Jiří Svoboda, Pól, Smejkal, asistence Vojta Krejčí 2, Musil 2, Novák 2, Václav Krejčí ml. 2, Freibauer 2, - Kuchař 3, asistence Drdla 2, Šustáček, Juda, Diviš, vyloučení 5:6, využití 2:0, oslabení 2:1, střely na branku 54:27, rozhodčí Maloušek, Pospíšil, Rosický, 70 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

V první třetině si žádné z mužstev s bráněním moc hlavu nelámalo. Domácí měli mírnou územní převahu, hosté zase těžili z dlouhých přihrávek na nedbale bráněné vysunuté útočníky, takže během prvních dvaceti minut jeli na mostišťského brankáře pětkrát sami. Jako první se nádherně trefil řečický Kuchař. Vzápětí domácí svého soupeře mocně přitlačili a po sérii střel Radek Novák zpoza branky vyrovnal. V desáté minutě hosté opět vedli, když Kuchař v oslabení proměnil jeden z brejků. Na další odpověď domácích se čekalo trochu déle, ale nakonec jim pomohlo, že ve velmi slušně hraném zápase soupeř v první třetině třikrát pykal za zdržování hry a v osmnácté minutě Novák přesilovkovým zásahem vyrovnal. Všechno se zlomilo hned po přestávce. Už po 23 vteřinách dal vedoucí mostišťskou branku Vojta Krejčí. Hned nato hráli hosté přesilovku, ale místo vyrovnání v ní z hole Šlapala a Musila inkasovali dvě branky a jakmile skočil Jirka Svoboda z trestné lavice zpátky na led, odrazila se k němu od tyčky střela Vaška Krejčího a po třech minutách druhé části to bylo už 6:2. Sedmou branku pak přidal v sedmadvacáté minutě Freibauer. Ve zbytku třetiny domácí zodpovědně bránili řečické hroty a celkově si počínali mnohem chytřeji než v úvodu zápasu. Hrály se dlouhé časové úseky bez přerušování a také bez odpočinku pro hrstku hostujících bojovníků. Ve stejném duchu probíhala i poslední třetina až do chvíle, kdy po neproměněném brejku skončila zpětná přihrávka Aleše Póla poosmé v brance hostů. Po pár vteřinách zkompletoval řečický Kuchař svůj hattrick. V sedmapadesáté minutě přidal v přesilovce po pěkné kombinaci devátý mostišťský gól Smejkal. Přítomní diváci už nějaký čas vyvolávali ?desítku?. Domácí ještě v závěru přitlačili, vytvořili si několik šancí, ale skóre už nezakulatili.

HC Sokol Křižanov - HHK Velké Meziříčí B 3:3 (3:0;0:2;0:1)

Branky: Veselý Martin, Komínek Aleš, Květoslav Škrob, asistence Libor Malý, Květoslav Škrob, Aleš Komínek - Radek Navrátil, Jiří Vondráček, Martin Bradáč, asistence Zdeněk Šlapal, Tomáš Pelíšek, Jiří Malec, rozhodčí Kavina, Todorov, Pospíšil, 100 diváků. Tresty za domácí Veselý Leoš 5 + do konce utkání (OK), Komínek David 5 + do konce utkání (OK), za hosty nebylo hlášeno. 

Domácí nastoupili do první třetiny s velkým nasazením a po velkém tlaku tuto třetinu vyhráli. Ve druhé  a třetí třetině domácí hodně polevili, proto se hostům podařilo zkorigovat výsledek alespoň na remízu.

HC Veverská Bitýška - volno