2. kolo play-off OP - sezóna 2009 / 2010

Zpět

Letošní ročník Okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou se blíží svému vyvrcholení. Tento víkend proběhla odvetná utkání nadstavbové části play-off, příští víkend už budou zahájeny prvním utkáním finálové boje o titul Přeborníka okresu.

SK Mostiště - HC Veverská Bítýška 4:4 (2:1;1:1;1:2)

Branky: Jiří Svoboda, Václav Krejčí, ml. Musil, Syrový, asistence Novák 2, Šlapal, Toman - Václav Živný, Klíma, Přemysl Živný, Milan Hakl, asistence Václav Živný 3, Přemysl Živný 2, Kadlec, Gejdoš, vyloučení 8:9, využití 3:1, 150 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

Domácí se rychle dostali do dvojbrankového vedení a dlouho to vypadalo, že by pro ně postup nemusel být zcela nedosažitelným, ale Veverská Bitýška má dostatečně zkušené mužstvo a má také Václava a Přemysla Živné, kteří měli prsty ve všem, co se hostům podařilo. Domácí opět pouze s jedenácti hráči srdnatě bojovali, a ještě po druhé třetině vedli 3:2. V poslední třetině hosté dokázali vyrovnat, v osmapadesáté minutě se ale domácí dokonce znovu dostali do vedení 4:3, v samém závěru ještě odvolali brankáře, ale šestnáct vteřin před koncem inkasovali do prázdné branky. Díky tomu, že první utkání play-off vyhrála Veverská Bitýška 6:3, stačil jí k zaručení postupu do finále i nerozhodný výsledek.

 

TJ Náměšť - HHK V. Meziříčí B 8:1 (2:0;3:1;3:0)

Branky: Fiala 2, Sázavský 2, Kohút, Vinkler, Špiřík, asistence Strnad 4, Sázavský 2, Kejda 2, Němec 2, Vondrů - Hrnčíř, asistence Kudláček, vyloučení 6:10, využití 2:1, rozhodčí Fiksa, Klíma, Mahel, 250 diváků, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Domácí nastoupili do utkání s tím, že vzhledem k tomu, že první utkání play-off bylo kontumováno 5:0 ve prospěch HHK V. Meziříčí B (za neoprávněný start hráče TJ Náměšť po předcházejícím dvojnásobném udělení osobního trestu do konce utkání - OK), a chtějí-li postoupit do finále OP LH, musí vyhrát nejméně o šest branek a tomu podřídili vše. Už od první minuty nasadili vysoké tempo a bojovali o každý puk. Útoky se střídaly z obou stran a utkání bylo vyrovnané a probíhalo za dobrého výkonu rozhodčích, kteří minimálně zasahovali do hry, Vedoucí branku utkání se podařilo domácím vstřelit v 9. minutě a to byl signál k ještě většímu úsilí a bojovnosti. Minutu před koncem první třetiny po střele Strnada a následné teči přidali domácí druhou, důležitou branku soupeři ?do šatny?. Druhá třetina probíhala ve stejném tempu jako v úvodu utkání, za povzbuzování svých početných příznivců soupeři střídali útoky na obou stranách. Domácí měli více důrazu a ve 24. minutě zvýšili vedení, hosté však pět minut na to ještě zkorigovali na 3:1, to však už byla jejich labutí píseň. Domácí tato branka nedeprimovala, pokračovali ve velmi dobrém výkonu a do konce třetiny vstřelili ještě dvě branky. Ve třetí třetině se začali domácí stále víc prosazovat a získali převahu, kterou dokázali proměnit v další branky a utkání vyhráli přesvědčivým rozdílem. Hosté se sice snažili uhrát přijatelný výsledek, ale výkon domácího týmu včetně jejich brankáře Sázavského, byl tentokrát nad jejich síly.

Do finále tedy postoupila družstva TJ Náměšť n. Osl. a HC Veverská Bitýška. Podle rozlosování bude první utkání sehráno o víkendu od 19. do 21. března 2010, domácím družstvem a tedy pořadatelem je TJ Náměšť, následující víkend bude sehráno odvetné a rozhodující utkání, kdy domácím bude HC V. Bitýška. O pořadí ve finále rozhoduje počet bodů, skóre z obou vzájemných zápasů, v případě rovnosti se po druhém zápase prodlužuje 5 minut a pak následují samostatné nájezdy do rozhodnutí.