4. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

TJ Šerkovice - SK Mostiště 1:5 (0:5;1:0; v čase 34:13 bylo utkání předčasně ukončeno)
Branky Trejbal bez asistence - Vojtěch Krejčí 2, Josef Svoboda, Syrový, Slavík, asistence Slavík 2, Novák 21, Syrový, vyloučení 6:5, navíc domácí Svoboda 20 min. OK za nesp. chování, Trejbal po předcházejícím udělení 10 min. OT25 min TH za nesportovní chování a najetí do rozhodčího s následným ukončením utkání, využití 0:1, rozhodčí Fiksa, Hájek, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
V neděli 2. 1. 2011 na sebe v dohrávce 4. kola narazila dvě dosud neporažená mužstva. Jestliže však někdo čekal napínavou podívanou, musel být zklamán. Pouze dvě pětky domácích od první minuty čelily soustavnému tlaku hostů. V polovině čtvrté minuty Vojtěch Krejčí využil velké chyby domácího brankáře a o minutu později Josef Svoboda zvyšoval již na 0:2. Domácím se i nadále nedařilo vymanit se z tlaku, naprosto jim vázla kombinace a tak se nebylo čemu divit, když skóre narůstalo v jejich neprospěch. Na začátku 13. minuty při hře čtyř proti čtyřem dorážel střelu odraženou od zadního mantinelu opět Vojtěch Krejčí, v polovině 14. minuty zvyšoval na 0:4 Syrový. Skvělou první třetinu ze strany hostů završil na začátku 17. minuty při přesilovce Slavík. Utkání tak již bylo rozhodnuto. Ve druhé třetině sice domácí celkem vyrovnali hru, ale veškeré jejich pokusy snížit končily buď na nepřesnosti střelců, případně na výborném brankáři hostů. V 30. minutě se nakonec domácí dočkali alespoň jedné branky. K čestnému úspěchu jim nakonec pomohlo dvojí mostišťské nedorozumění a následná přesná střela Trejbala. Víc už toho šerkovičtí nezvládli. V 35. minutě, když byl domácí Trejbal vylučován na 10 minut za nesportovní chování, došlo k jeho úmyslnému najetí do hlavního rozhodčího Fiksy, který na základě toho zápas ukončil. STK v tomto případě rozhodla o kontumaci ve prospěch SK Mostiště s tím, že byla odehrána více než polovina utkání, takže byl ponechán výsledek 1:5, dosažený na hřišti a přiznány jednotlivým hráčům vstřelené branky a asistence do celkového hodnocení.

TJ Náměšť - HC Spartak V. Bíteš B 10:3 (2:0;4:1;4:2)
Branky: Kejda 4, Bauer 2, Kohút 2, Obereiter, Toth, asistence Obereiter 2, Sázavský 2, Kozárik, Kohút, Bauer, Pejchal, Toth - Pohl 3, asistence Rozmahel 2, rozhodčí Fiksa , Mahel, Klíma, hráno na ZS v Náměšti.
Hosté přijeli k utkání pouze v jedenácti hráčích, přesto v první třetině předváděli výborný hokej a byli domácím zcela vyrovnaným soupeřem. V 18. minutě se hostům zranil brankář a musel být vystřídán, do výstroje se musel převléct hráč z pole, který odchytal zápas až do konce. Hosté pak už nestačili především fyzicky, kdežto domácí ve dvou zbývajících třetinách už excelovali a nepustili soupeře k vážnější akci.

HC Sokol Křižanov - HC Nedvědice 3:4 (1:3;1:0;1:1)
Branky: Jakub Mahel 2, Aleš Komínek, asistence Aleš Komínek 2, Jakub Mahel - Prudký. Sís, Krejčí, Prudký, asistence Jíra, Prudký, Štarha, Tálský, vyloučení 9:12, z toho Aleš Komínek (Křižanov) 10 min. OT za nesportovní chování a Dinga (Nedvědice) 25 min. TH (trest ve hře do konce utkání) za najetí do rozhodčího, rozhodčí Maloušek, Toman, Sysel, 150 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
V průběhu první třetiny hosté získali, dvoubrankový náskok, pak už bylo utkáním vyrovnané jak herně, tak i po stránce dosažených branek. V utkání dvou soupeřů z konce tabulky byli hosté nakonec šťastnější a úspěšnější, vyhráli nejtěsnějším rozdílem a získali první dva body v soutěži.

Skupina B

RH-Centrum Brno - HC Zastávka 8:1 (4:0;3:0;1:1)
Branky: Zavřel 3, Sochorec 2, Jaško 2, L. Kerbler, asistence Navrátil 3, Křetínský 2, Badin 2, Vykouřil 2, Kalík 2, Jaško, Badin, Mrkvica, Stejskal - Kocourek, asistence Sedmík, Gros, vyloučeni  2:4, využití 1:0, navíc Fišer (Zastávka) 10 min. OT za nesportovní chování, rozhodčí  Bártek, Víšek, hráno na ZS v HDM Brno.
Tým domácích byl po celý zápas lepším týmem, kontroloval hru a soupeře jen sporadicky pouštěl na svoji polovinu. Zastávce pak výborně zachytal brankář, který řadou fantastických  fantastických zákroků zabránil dvoucifernému skóre. Soupeře, který byl převážně složený z mladíků, je třeba pochválit za velmi srdnatý výkon, který ale na zkušenějšího soupeře nestačil.

SK Minerva Boskovice B - Tatran Hrušky 5:2 (2:1;1:1;2:0)
Branky: Peša 2, Žáček, Krejčíř, Hasoň, asistence Hofman 2, Soldán 2, Hruška, Hasoň,  Peša - Hausnec, Šmerda, asistence Uher, vyloučení 3:4, využití 1:0, rozhodčí Trmač, Scheiner, hráno na ZS v Boskovicích.
Ve vyrovnaném utkání začali lépe domácí a odskočili hostům o dvě branky. Minutu před koncem první třetiny se Hruškám podařilo snížit na rozdíl jediné branky a do druhé třetiny nastoupili s jasným cílem - vyrovnat. V druhé části hry se více bojovalo o každý metr hřiště, nikdo nechtěl udělat chybu, domácím i hostům se podařilo vsítit po jedné brance, a tak bylo utkání i po druhé přestávce stále otevřené. V poslední třetině přidali hráči Boskovic na důrazu, vytvořili si mírnou převahu, podařilo se jim vstřelit dvě branky a dotáhnout utkání do vítězného konce.

HC Veverská Bitýška - HLC Bulldog Brno 8:4 (4:2;2:1;2:1)
Branky: V. Živný 2, Kadlec, Sokolovskij, Skalník, Hofírek, Gejdoš, Slanina, asistence Klíma, Žofka, Sokolovskij, V. Živný, P. Živný, Skalník, Blecha, Vacek, Brychta - Šebor 2, Ambrož, Jirásek, asistence Šebor 2, Marčík, Houdek, vyloučení 8:4, využití 0:1, rozhodčí Szendiuch, Coufal. 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích u Brna.
Hosté sice šli už ve třetí minutě do vedení, ale jinak to byla jednoznačná záležitost domácích. Jedinou překážkou jim byl opět brankář hostů, který si v průběhu střetnutí připsal třicet devět úspěšných zákroků a ?pouze" osmkrát inkasoval. Buldoci hráli dvakrát přesilovku pěti proti třem, ale v podstatě ani jednou nevystřelili a v dalších dvou přesilovkách pěti proti čtyřem dokonce dvakrát  inkasovali. Domácí svojí žalostnou koncovkou ušetřili soupeře od dvouciferného výprasku, ale i tak dospěli k pohodovému a zaslouženému vítězství.