6. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

TJ Šerkovice - TJ Náměšť 9:3 (3:1;2:0;4:2)
Branky Trejbal 2, Topalov 2, Kuchař 2, Jiří Fligl, Pospíšil, Císař, asistence Brůha 3, Martin Fligl 2, Prudký, Darkwah, Trejbal - Kejda, Vozárik, Strnad, asistence Fiala, vyloučení 7:8, navíc Trejbal (Šerkovice) 10 min. OT za nesportovní chování, Brůha (Šerkovice) 10 min. OT za nesportovní chování, Pokorný (Šerkovice) 10 min. OT za nesportovní chování a následně 25 min. TH za vulgární urážku rozhodčího, využití 1:1, oslabení 1:0, rozhodčí Fiksa, Štětina, 70 diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
Utkání mužstev z horní poloviny tabulky skupiny A přineslo dobrý hokej, i když hosté nastoupili s minimálním počtem hráčů. Začalo se velmi svižně a brankáři se opravdu nenudili. Po několika šancích na obou stranách se jako první radovali domácí, když se ve vlastním oslabení trefil Trejbal. První vyloučení hostů bylo už po třiceti vteřinách potrestáno druhým gólem v jejich síti, střelcem byl po hezké kombinaci celého útoku Topalov. Náměšť ještě víc přidala a výsledkem tlaku bylo snížení ve 13. minutě z hole Kejdy. Kdo však mohl tušit, že to je téměř naposled, co jsou náměšťští hokejisté domácím výsledkově na dohled? Hrál se i nadále vyrovnaný bojovný hokej, ale když už se zdálo, že se do šaten půjde za stavu 2:1, sehráli domácí opět krásnou akci a Topalov zvýšil na 3:1. Ve druhé třetině skórovali jen domácí, na 5:1 zvyšovali Jiří Fligl a Pospíšil. Hned v úvodu závěrečné části vzal hostům naděje na zvrat Kuchař a o pět minut později Trejbal. Ve 48. minutě to bylo 7:1 a bylo rozhodnuto. Náměšť ještě kosmeticky upravila stav v 50. minutě Vozárikem při přesilovce pět na tři, a další tentokrát už definitivní poslední brankou na 7:3, ovšem do konce zápasu Šerkovice zvýšily vedení na 9:3 brankami Kuchaře a Císaře. Snaha o vstřelení desátého gólu už vyšla naprázdno, i když příležitosti k tomu domácí měli.

SK Mostiště - HC Sokol Křižanov 6:3 (1:1;3:1;2:1)
Branky Pokorný 2, Josef Svoboda, Solař, Musil, Toman, asistence Musil 2, Smejkal, Pokorný, Novák, Václav Krejčí st., Solař, Homola - Mahel, Andrla, Valdhaus, asistence Malý, vyloučení 6:4, využití 1:2, rozhodčí Pospíšil, Sysel H., Toman, 60 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Domácí začali trochu rozpačitě a odpovídala tomu i jalová přesilovka pěti proti třem, kterou v úvodu celé dvě minuty hráli. Křižanov byl přece jen pohyblivější a za bojovnost byl odměněn vedoucí brankou Mahela, který potrestal mostišťské defenzivní zmatky. V desáté minutě už bylo srovnáno, když Josef Svoboda pomohl do branky střílené přihrávce Smejkala. Celé první třetině dominovali oba brankáři, protože se opravdu hodně střílelo (poměr střel byl 17:19). Hosté byli o něco nebezpečnější, zlobili především z dorážek, ke kterým dostávali hodně prostoru, ale skóre už se do přestávky nezměnilo.
Ze začátku druhé části se Křižanov dál tlačil do útoku, hrozil hlavně v přesilovce, kterou na přelomu třetin hrál, ale chyběl tomu moment překvapení a kvalitnější zakončení. To domácí hráli sice bruslařsky úsporný, ale maximálně efektivní hokej. Ve čtyřiadvacáté minutě vyslal Pokorný do brejku Solaře a ten získal vedení. Ve třicáté minutě se před křižanovskou branku natlačil rozjetý Toman a i on mířil přesně. A když o chvíli později úspěšně zakončil přesilovkovou akci domácích Pokorný, bylo o vítězi rozhodnuto. Hosté bojovali a z hokejky Andrly se dočkali alespoň snížení. To jim darovali domácí sami, když v oslabení nesmyslně kombinovali ve vlastním obranném pásmu. Hned po druhé přestávce zvýšil vedení domácích Musil a stejný hráč byl i u šestého domácího gólu, na který ve čtyřiačtyřicáté minutě přihrával Pokornému. Ani v této situaci to křižanovští nezabalili a odměnou jim byla šťastná přesilovková trefa z padesáté minuty. V posledních sedmi minutách hráli domácí ještě třikrát v oslabení, ale soupeř, který odehrál celé utkání jen se dvanácti hráči, už neměl dost sil na to, aby nepříznivý výsledek nějak zkorigoval.

HC Spartak V. Bíteš B - HC Nedvědice 7:0 (2:0;2:0;3:0)
Branky Budín 3, D. Komínek 2, Dočkal, Pohl, asistence M. Komínek 3, T. Rozmahel 3, Vlček 2, J. Holík, P. Holík, Marek, vyloučení 8:7, využití 1:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Říčan, Kopeček, Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši
Zápas se odehrál v jednoznačné režii domácích. V první třetině padly sice jen dvě branky, ovšem šancí měli domácí alespoň na deset. V brance hostů však stál zkušený Tuháček, který držel naděje hostů alespoň na přijatelný výsledek. Ve druhé třetině domácí malinko polevili a vlastními chybami pouštěli hosty do náznaku šancí. Ani jednu ovšem hosté nevyužili a tak domácí dále navyšovali své vedení. Ve třetí třetině domácí vstřelili další branky, jednu i ve vlastním oslabení, a zcela zaslouženě v tomto utkání zvítězili.

Skupina B

HC Zastávka - SK Minerva Boskovice B 4:5 (2:3;0:2;2:0)
Branky Sedmík, O. Klima, Diviš Kubiš, asistence Kubiš, Burian, Fišer - Peša, Krejčíř, Hruška, Hrbáček, Tlamka, asistence Tlamka, Krejčíř, vyloučení 7:9, hráno na ZS v Rosicích u Brna.
Ve vyrovnaném utkání hosté získali po dvou třetinách třígólový náskok, který se domácí snažili ve třetí třetině smazat, avšak i přes závěrečnou power-play se jim to nepodařilo. A tak šťastnější hosté si odvezli všechny body do Boskovic.

HLC Bulldog Brno - RH-Centrum Brno 8:10 (2:2;2:4;4:4)
Branky Pospíchal 2, Ambrož 2, Šebor, Kuta, Jirásek, Marčík, asistence Marčík 2, Balabán 2, Buček, Ambrož, Jirásek - Vítek 3, L. Kerbrel 2, M. Kerbler 2, Sochorec, Zavřel, Kalík, asistence Kalík 2, Vítek 2, M. Kerbler 2, Zavřel 2, Sochorec, vyloučení 5:6, využití 1:0, rozhodčí Manoušek, Ježek, Mazal, hráno na ZS v Boskovicích.
Utkání těchto soupeřů mívá vždy vysoké tempo a dobrou úroveň, tentokrát však tomu tak nebylo. Oba týmy zdecimované nemocemi a zraněními nastoupily v minimálním počtu deseti hráčů. Domácí si za tohoto poměru sil začali věřit na možné vítězství a chtěli překvapit favorita. Ujali se vedení, soupeř ale vyrovnal. Přidali druhý gól, měli dva samostatné nájezdy, které neproměnili a tak místo 4:1 soupeř v závěru první třetiny v čase 19:21 srovnal na 2:2. Ve druhé třetině už bylo vidět, jak se na holích hostů usazuje klid a přesnost a začíná hrát ve větší herní pohodě. Za stavu 4:4 hosté přidali dvě branky, které domácím v závěru chyběly. Třetí třetinu začali domácí náporem, srovnali stav na 6:6. Běžela 4. minuta poslední třetiny - zde byl prostor na srovnání hry, změnu rytmu, držet soupeře ve středním pásmu a v druhé polovině třetí třetiny opět do zápasu vstoupit útočně. Ne však Bulldoci. Pod taktikou ?hrrr na ně?, jako Husiti, Bulldoci nechali vozovou hradbu otevřenou a soupeř toho plně využil. Záhy šel opět do dvoubrankového vedení, na gól Bulldoků odpověděl svým gólem a utkání dovedl zaslouženě do vítězného konce.

Tatran Hrušky - HC Veverská Bitýška 2:7 (0:2;1:3;1:2)
Branky Šmerda, Holoubek, asistence Gzela, Malý - Žofka 2, Blecha 2, V. Živný, Brychta, Vacek, vyloučení 8:6, hráno na ZS ve Vyškově.
Rychlé a slušně hrané utkání rozhodli hosté díky výkonu v první a druhé třetině. Přijatelný výsledek si domácí pokazili v závěru utkání, kdy inkasovali po zbytečných chybách a vyloučeních dvě branky. Dobré úrovni utkání pomohli i kvalitním výkonem rozhodčí.