8. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

TJ Šerkovice - HC Sokol Křižanov 8:4 (2:1;1:0;5:3)
Branky Trejbal 2, Brůha 2, M. Fligl 2, Pospíšil, Kuchař, asistence Trejbal 3, M.Fligl 2, Kuchař 2, Císař 2, Brůha, Pospíšil - Andula 2, Mahel 2, asistence A. Komínek 2, Veselý, vyloučení 7:23, navíc Prudký (Šerkovice) 2 x 10 min. OT (celkem 20 min. OK) za nesp. chování, a Veselý (Křižanov) 10 min. OT za nesp. chování, využití 0:2, rozhodčí M. Homola, Hájek, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
V Nedvědici se o víkendu odehrálo zajímavé utkání. Šerkovice, které dosud neztratily ani bod, přivítaly na svém ledě v tabulce poslední mužstvo Křižanova. Ovšem kdo čekal jednoznačnou výsledkovou záležitost, spletl se. Domácí si sice vypracoval již v osmé minutě dvoubrankový náskok po hezkých kombinacích prvního útoku (stříleli Trejbal a Brůha), ale v dalším průběhu třetiny byl pro ně velkou překážkou jednak hostující gólman a jednak vlastní střelecká nemohoucnost. Výsledkem tak byla pouze herní převaha šerkovických, ovšem skóre nenarůstalo. A tak přišel trest: na začátku 19. minuty se v přesilovce trefil hostující Andula a rázem to bylo jen o gól. Hned po přestávce přidal svůj druhý gól Trejbal a zdálo se, že se domácí přece jen začnou více prosazovat. Opak byl pravdou. Hosté víceméně srovnali hru a několikrát domácím v jejich obranném pásmu zahrozili snížením. Šerkovicím se v té době vůbec nedařila kombinace, a pokud už trefili křižanovskou branku, spolehlivě v ní úřadoval gólman Neklapil. Do závěrečné třetiny vstoupili mnohem lépe hosté, když ve 44. minutě svítily na ukazateli skóre dvě trojky. Nejprve snížil Andula, a o minutu později vyrovnával Mahel. A moc nechybělo, aby byl výsledkový obrat dokonán. Zkoprnělí domácí se ze soupeřova vyrovnání téměř pět minut vzpamatovávali. Poté však absolvovali nejlepší šestiminutovku zápasu. Během této doby čtyřikrát rozvlnili síť za zády Neklapila a bylo rozhodnuto (stříleli M. Fligl dvakrát, Pospíšil a Brůha). Hosté ještě kosmeticky upravovali v přesilovce Mahelem, ale závěrečné slovo potom patřilo domácím, kdy půl minuty před koncem při hře čtyři na čtyři skóroval Kuchař.

HC Nedvědice - TJ Náměšť 4:5 (1:1;2:1,1:3)
Branky Loukota 2, Štarha, Jíra, asistence Prudký 2, R. Krejčí, Burýšek - Oberreiter 2, Spiřík 2, Sázavský, asistence Čada, Bauer, Strnad, Kejda, Špaček, vyloučení 6:6, hráno na ZS v Nedvědici.
Tento zápas začal lépe pro hosty, už v 1. minutě vedli 0:1. Výsledek jim ale dlouho nevydržel, hned ve 3. minutě domácí srovnali na 1:1 a to bylo ze střelecké potence obou soupeřů v této třetině vše. Do druhé třetiny nastoupili lépe domácí, ve 22. minutě se dostali do vedení 2:1, ale hosté nezaostali a ve 28. minutě srovnali. Domácím dlouho netrvalo a ve 29. minutě šli opět do vedení. Do poslední třetiny nastoupili lépe hosté a hned v úvodu vyrovnali, ve 46. a následně hned v 48. minutě odskočili domácím o dvě branky. Domácí se v 53. minutě dotáhli na rozdíl jediné branky a posledních sedm minut se snažili vyrovnat, ale kýžený vyrovnávací gól nedali.

SK Mostiště - HC Spartak V. Bíteš B 6:5 (2:1;3:4;1:0)
Branky Jiří Svoboda, Toman, Solař, Homola, Pokorný, Musil, asistence Slavík 3, Syrový 2, Vojta Krejčí, Pokorný, Musil - Rozmahel, Urbánek, Marek, Dočkal, Budín, asistence Budín, Řezáč, Petr Holík, Dvořák, vyloučení 8:12, navíc Solař (SK Mostiště) a Komínek (Spartak Velká Bíteš B) oba 10 min. OT, využití 3:2, rozhodčí Kavina, Musil, Strádal, 80 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Hosté v úvodu přečkali dvouminutové oslabení a pak na několik minut zatlačili soupeře do jeho obranného pásma. Z převahy však nic nevytěžili, a když v desáté minutě zafungovala spolupráce Syrového s Jirkou Svobodou, radovali se z vedení domácí. Ti pak udávali tempo až do chvíle, kdy minutu před přestávkou zamířil na trestnou lavici jejich první vyloučený. Stačilo deset vteřin a bítešský Rozmahel pohodlně vyrovnal. Mostišťské branka do šatny nezaskočila a po vydařené akci prvního útoku stačil Toman ještě osm vteřin před sirénou odpovědět druhým gólem. Ve druhé třetině přibylo vyloučených a přesilovky přinesly i góly. Zatímco mostišťskému Musilovi na střídačce ošetřovali krvavé zranění, využili jeho spoluhráči dvě udělené dvojminutovky ke vstřelení třetí a čtvrté branky. Ve třicáté minutě vrátil Bíteši naději Urbánek, jehož střelu domácí brankář vůbec neviděl. Za domácí odpověděl dalším přesilovkovým gólem Homola, který od modré čáry prostřelil všechno, co měl před sebou. S tříbrankovým vedením však domácí naložili hanebně. Už za minutu v oslabení vyrobili hrubou chybu, která poslala dva soupeřovy útočníky na osamoceného brankáře. Akci zakončoval do odkryté branky Marek a hosté byli zpátky ve hře. V šestatřicáté minutě domácí v pravou chvíli opět dokonale zakryli výhled svému nešťastnému gólmanovi a byla z toho kontaktní bítešská trefa. Dvě a půl minuty hrůzy dovršili domácí dalším kiksem, po němž Budín v osmatřicáté minutě vyrovnal. Nerozhodný stav pak už vydržel až do přestávky, kterou toužebně očekávali především hráči SK Mostiště. Ti přeskupili řady a do třetí části vstoupili aktivněji. Bíteš nejprve jednou zachránila tyčka, ale v sedmačtyřicáté minutě už hosté zase prohrávali, když po řadě přihrávek střílel zblízka Musil. Nervózní zápas pokračoval dalšími vyloučeními, ale i v přesilovkách se bojovalo převážně ve středním pásmu, oba celky zodpovědně bránily a příležitostí ke změně stavu bylo málo. Hosté to samozřejmě zkoušeli až do konce, ale vyrovnání už jim nepřinesla ani hra bez brankáře, umocněná přesilovkou.

Skupina B

HC Zastávka - HLC Bulldogs Brno 3:3 (0:1;2:2;1:0)
Branky Gross, Fišer, Sedmik, asistence Hrabina, Gross, Burián - Pospíchal, Marčík, Pospíchal, asistence Jirásek, Irein, Balabán, vyloučení: 8:7, navíc Diviš (Zastávka) 2x 10 min. OT, využití: 1:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Bartoněk, Coufal, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích u Brna.
Ve vyrovnaném utkání se zrodila zasloužená remíza. Domácím se podařilo vyrovnat ve vlastním oslabení. V utkání podal výborný výkon brankář domácích Ševčík.

SK Minerva Boskovice B - HC Veverská Bitýška 5:5 (3:0;1:4;1:1)
Branky Peša 2, Soldán 2, Hrbáček, asistence Ježek, Soldán, Tlamka, Hasoň, Žáček, Hrbáček - Přemysl Živný 2, Blecha, Skalník, Hajný, asistence Václav Živný 2, Kadlec, Vacek, Rumplík, vyloučení 4:9, využití 0:1, rozhodčí Tanenberger, Scheiner, hráno na ZS v Boskovicích.
Celé utkání mělo velmi vysokou úroveň, domácí vsadili na zabezpečenou obranu a díky několika brejkům do otevřené obrany útočně naladěných hostů se jim podařilo po úvodní dvacetiminutovce vést o tři branky. Po 90 vteřinách druhé třetiny snížili hosté na rozdíl jediné branky, zápas pokračoval nadále ve vysokých obrátkách a do šatny se šlo za nerozhodného stavu. V závěrečné třetině vsítili domácí pátou branku, a když už se zdálo, že by si mohli ponechat oba body doma, podařilo se Bítýšce jeden a půl minuty  před koncem utkání při přesilové hře spravedlivě vyrovnat. Domácí si zasloužili bod za bojovnost a obrannou hru v čele s brankářem, hosté za útočný a kombinační hokej.   

HC RH Centrum Brno - Tatran Hrušky 4:2 (1:0;2:1;1:1)
Branky Navrátil 21, Zavřel, L. Kelbler, asistence M. Kerbler 2, Vykouřil, Stejskal, Jabůrek, Navrátil - Holoubek, Huml, asistence Hlásenský, V. Laichman, Uher, vyloučeni 9:4, využití 1:0, rozhodčí Šustr, hráno na ZS brněnské haly DaM.
V dohrávaném utkání bylo vidět, že je hráno těsně po vánoční přestávce, a to hlavně na straně domácího mužstva, které během prvních čtyř střídání postupně nevyužilo vyložené šance, které dokázal bravurně zlikvidovat hostující brankář. Pod dojmem, že si soupeř snad nastřílí  branky sám, se dostali i hosté do 2-3 brejkových situací a zase jen díky dobrému výkonu domácího brankáře Miroslava Zumra byl stav po první třetině jen 1:0. V dalších dvou třetinách hostující mužstvo velmi dobře bránilo, ale hostující brankář Lukáš Bubeníček i nadále podával velmi dobrý výkon. Závěrem si domácí sami zkomplikovali život několika zbytečnými vyloučeními a jen díky tomu, že soupeř nezvládl přesilové hry 3:5, hrané s malou přestávkou celkem šest minut, nakonec utkání skončilo hubeným vítězstvím domácích.