1. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

SK Mostiště - HC Nedvědice  10:2 (4:1,2:0,4:1)
Smejkal 2, Pokorný 2, Solař 2, Musil 2, Josef Svoboda, Toman, asistence Novák 4, Musil 3, Jiří Svoboda 2, Pokorný 2, Josef Svoboda, Václav Krejčí st., Smejkal, Krška, Syrový, - Sís, Štarha, asistence Prudký, Krejčí, vyloučení: 4:6, využití 4:1, 52 diváků, pátek 14. října 2011 od 19:45 ve Velkém Meziříčí.
Hosté byli v úvodu hodně aktivní a v přesilovce se také dostali do vedení. Pak však začali domácí lépe kombinovat, ještě v průběhu první třetiny si vypracovali dostatečný náskok a v utkání jasně dominovali.

HC Veverská Bitýška - TJ Náměšť n. Osl. 2:6 (0:0;1:3;1:3)
Klíma, Hakl Milan, asistence Živný P., Sokolovskij - Keja, Bauer, Kohůt, Němec, Tóth, Staněk, asistence - Kohůt 2, Sázavský, Keja, Staněk, Bauer, vyloučení 3:4, z toho dvě trestná střílení pro domácí, 45 diváků, rozhodčí Fiksa - Mahel, P. Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zatímco domácí nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance, včetně dvou nařízených trestných střílení Žofkou a Milanem Haklem, hosté nekompromisně potrestali vše, co se jim naskytlo nebo co si vypracovali. Na úvod sezóny se hrál velice kvalitní a rychlý hokej, v němž o zisku bodů pro dvojnásobného vítěze minulých ročníků rozhodla nepoměrně úspěšnější koncovka.

Tatran Hrušky - HLC Bulldogs Brno 5:10 (0:1;1:4;4:5)
Holoubek 2, Uher, Laichman, Jakub, Palát - Nešpůrek 3, Balabán 2, Marčík 2, Houdek, Pospíchal, Sedlář, asistence nehlá-šeny, hráno na ZS ve Vyškově.
Na vyškovském zimním stadionu se v prvním letošním zápase střetl domácí hokejový tým TJ Tatran Hrušky s Bulldoky Brno. Po vyrovnanější první třetině, ve které inkasoval pouze jedenkrát domácí tým, byla druhá třetina už více v režii hostů. Vyšší počet vyloučených hráčů na obou stranách vedlo k mnoha vstřeleným gólům, po kterých skončil výsledek druhé třetiny 1:5 ve prospěch hostů. Domácí tým vstoupil do třetí třetiny brankou, po kterém se strhla gólová přestřelka v podání obou týmů. Rychlejší tempo třetí třetiny dovedlo zápas k vysokému výsledku 5:10, a potvrdilo tím jasnou převahu hostů.

SK Minerva Boskovice B - HC Zastávka 2:3 (0:3;2:0; 0:0)
Tlamka, Hruška, asistence Čupr, Tlamka - Rouš, Sedmik, Knotek, asistence Luriš, Klíma, vyloučení 8:10, využití 1:0, rozhodčí: Scheiner, Tanenberger, hráno na ZS v Boskovicích.
V první třetině dostali domácí lekci v proměňování brankových příležitostí. Hosté dokázali využít každého sebemenšího zaváhání obrany domácích a tak odcházeli do kabin s třígólovým náskokem. Boskovice od druhé třetiny přepnuly na vyšší rychlostní stupeň, dostávaly se nadále do mnoha šancí a zaslouženě se jim podařilo stáhnout náskok soupeře na rozdíl jediné branky, což zavdávalo dobrý základ na závěrečnou třetinu. Třetí třetina byla dramatická, domácí měli sice nadále mírnou převahu, šance se ale rodily na obou stranách. Žádný z týmů však již za posledních 20 minut  nedokázal vsítit branku, a tak se z výhry radovali poměrně nečekaně hosté ze Zastávky

HC RH Centrum Brno - HC Spartak V. Bíteš B 7:5 (třetiny nehlášeny)
L. Kerbler, Stanček, Kopa, Zavřel, Sochorec, M. Kerbler, asistence Stanček 3, M. Kerbler 2, Zavřel, Kopa, Vykouřil - Marek 2, Koukola 2, Dočkal, asistence Holík 2, Komínek, Komárek, Budín, vyloučení 6:5, využití 3:1, hráno na ZS HDM v Brně.
V utkání byla vidět velká snaha obou mužstev, z čehož pramenila zbytečná nervozita, která škodila oběma soupeřům. Bylo evidentní, že je  začátek sezony a ten má za důsledek nerozehranost obou mužstev.

HC Sokol Křižanov  - TJ Šerkovice 2:2 (0:0;0:2;2:0)
Aleš Komínek, Kotík, asistence Bílovský, Andrla - Matuška, Brůha, asistence Chmelíček, Erik Flígl, vyloučení 7:9, z toho domácí 10 min. OT, rozhodčí Mahel - Pekárek, P. Lisa, hráno na ZS ve V. Bíteši.
Překvapivá remíza, další podrobnosti nehlášeny.