10. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - TJ. Náměšť n. Osl. 3:13 (2:4;1:2;0:7)
Dudák, Sis, Štarha - Kejda 5, Sázavský 2,  Kalhotka 2, Doležal, Bauer, Fiala, Tóth, vyloučení 2:1, hráno na ZS v Nedvědici.
V zápase šli hosté po dvou rychlých brankách do vedení, ale pak trochu polevili a nechali domácí srovnat. Druhá a třetí třetina už ale zcela patřila Náměšti, tomu také napovídá i konečný výsledek.

HLC Bulldogs Brno - SK Mostiště 8:2 (2:1;2:1;4:0)
Sedlář 2, Jirásek 2, Irein 2, Houdek, Pospíšil, asistence Sedlář 2, Machala 2, Marčík, Jirásek, Irein - Radek Musil, Josef Svoboda, asistence Krška, Václav Krejčí, vyloučení 4:6, jedno trestné střílení domácích nebylo využito, rozhodčí Scheiner, Tanenberger, 15 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Začátek utkání patřil hostům, kteří v první minutě vstřelili úvodní branku. Domácí vyrovnali a ještě  jednu branku přidali. Přesto, že první třetina se hrála ve svižném tempu a šance byly na obou stranách, další branky nepadly. Druhá třetina nebyla herně tak zajímavá jako první, gólově skončila stejně. Vyloučení, která byla na obou stranách, ani jedno družstvo nevyužilo. Když v úvodu třetí třetiny domácí vstřelili dvě branky, začali si věřit, že herně kvalitní soupeř tento náskok nedotáhne. Ve 49. min. hráli domácí dokonce čtyři minuty přesilovku, ve které jim ale dobře bránící soupeř neumožnil vstřelit ani jednu branku. Hosté měli během utkání řadu vyložených šancí, několikrát se ocitli domácímu brankáři tváří v tvář, ten se ale rozhodl, že žádnou vánoční nadílku za svá záda nepustí.  

HC Veverská Bitýška - SK Minerva Boskovice B 10:1 (3:0;4:1;3:0)
Němčanovský 3, Píša 2, Jaroš, V. Živný, P. Živný, Ploc, P. Hakl, asistence Jaroš 3, Píša 3, V. Živný 2, P. Živný 2, Vacek 2, Slanina, Žofka, Sokolovskij, Němčanovský, Skalník - Krejčí, asistence Konečný, vyloučení 0:1, využití 1:0, rozhodčí Fiksa, Říčan, 24 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Drtivé vítězství domácích nad soupeřem, který dorazil s minimálně možným počtem hráčů, ale kterému se nedala upřít snaha. Boskovičtí na svého soupeře absolutně nestačili a zaostávali ve všech herních činnostech. Nejvýraznější podíl na nasázené desítce měl první útok domácích, který zařídil šest branek, jeho hráči si připsali dohromady třináct kanadských bodů a vše ozdobil hattrickem A. Němčanovský. Domácí hráči ukázali chuť, pohyb i líbivé a účinné kombinace a tak si poslední mistrovské utkání roku 2011 doslova užili a vychutnali.

Tatran Hrušky - HC Spartak Velká Bíteš B 6:7 (2:0;1:4;3:3)
Palát 2, Uher, M. Šmerda, R. Holoubek, J. Laichman, asistence Uher, R. Holoubek, Malý - Rozmahel 3, Holík 2, Pohl, Koukola, asistence Pohl, Dvořák, Budín, Urbánek, Rozmahel, vyloučení 5:4, 20 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Utkání bylo velice vyrovnané a hrál se velmi pěkný a čistý hokej. Jedinou slabinou byli rozhodčí. V první třetině se domácí ujali vedení, když ve vlastním oslabení vypíchl Holoubek puk ve středním pásmu a překonal brankáře hostů krásným blafákem. Ani ne minutu na to ujel Palát z vlastního obraného pásma a skóroval do šibenice. Do druhé třetiny jakoby nastoupila úplně jiná mužstva, a to jak na straně domácích, tak i hostů. Během první minuty už byl stav 3:1 a v čase 23:26 naopak hosté obrátili stav až na 3:4. Do konce třetiny se už hrál zase vyrovnaný hokej. Poslední třetina byla plná zvratů a ve vedení byl pokaždé někdo jiný. Hrušky byli dvakrát v brejku, ale nedokázali zakončit, zato hosté proměňovali především přesilovky krásnými kombinacemi. Hrušky poslední minutu hráli bez brankáře, ale ani to jim nepomohlo k vyrovnání.

HC Zastávka - HC Sokol Křižanov 3:1 (2:0;1:0;0:1)
L. Rouš 2, Klíma, asistence Kubiš, Knotek, D. Rouš D, Gejdoš - Komínek, asistence Malý, vyloučení 7:8, z toho domácí: Burián 10 minut OT a za hosty Veselý 10 minut OT, využití 2:1, rozhodčí Fiksa, Vlček, 42 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí měli po celé utkání více ze hry. V první třetině soupeře jednoznačně přehráli, ale dali pouze dva góly. Druhá třetina byla oboustranně nervózní a docházelo často k vyloučením. Ve třetí třetině hosté využili přesilovku a snažili se o zdramatizování zápasu, ale domácí nic takového nepřipustili a zaslouženě si oba body ponechali doma.

TJ Šerkovice - HC RH Centrum Brno 1:4 (0:3;1:1; 0:0)
Moučka, asistence Šebela - Martin Kerbler 2, Leopold Kerbler, Špaček, asistence Zavřel, Kalík, Leopold Kerbler, Martin Kerbler, vyloučení 0:9, bez využití, 55 diváků, rozhodčí Štětina, Císař, hráno na ZS v Nedvědici.
O výsledku utkání rozhodla čtvrtá minuta první třetiny, kdy se hosté během čtyřiceti sekund dostali do dvoubrankového vedení. A když v desáté minutě brněnští přidali třetí branku, vypadalo to s domácími všelijak. Od té doby se však hrál rychlý a hlavně vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Hráči RH Centrum potvrzovali své kvality a domácí jim i díky konečně kompletní sestavě byli důstojným soupeřem. Vítězství brněnských je zasloužené, u domácích převládl pocit, že rozdíl nemusel být třígólový, vzhledem k počtu vytvořených šancí.