11. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

TJ Šerkovice - HC Nedvědice 4:3 (1:0; 2:1;1:2)
Schramek 3, Moučka, asistence Klepsa, Erik Fligl, Martin Fligl, J. Fligl, P. Pokorný - Prudký, Krejčí, O. Pospíšil, asistence Dudák 3, Sís, Čermák, vyloučení 3:6, využití 2:0, rozhodčí Jirčík, Fiksa, 60 diváků, hráno ve středu 4. ledna 2012 na ZS v Nedvědici.
I když tomu výsledek nenasvědčuje, drtivou většinu zápasu měli hru ve své moci domácí. Poměr střel 47:12 o tom také svědčí. Nakonec hráči Šerkovic byli rádi za těsné vítězství. Herní převaha domácích zejména v první třetině však znamenala pouze jednobrankové vedení. Více jim vlastní střelecká nemohoucnost a hlavně skvělý gólman hostů nedovolili. Když v polovině zápasu Šerkovice zvýšily na 3:0, vypadalo to na klidné dohrávání zápasu. Ovšem do konce třetiny hosté z ojedinělé akce snížili, a když se jim pět minut před koncem dostalo dárku v podobě chyby domácího gólmana, zvýšili svoje úsilí. Výsledkem bylo vyrovnání za další minutu. Šerkovice vvstřelily vítězný gól 48 sekund před koncem a dosáhly tak zaslouženého vítězství. Počet nevyužitých šancí je však málem stál body.

HC Sokol Křižanov - HC RH Centrum Brno 1:7 (0:3;0:2;1:2)
Hudec - Martin Kerbler 4, Leopold Kelbler, Kinzel, Zavřel, asistence Stanček 2, Mrkvica 2, Zavřel 2, Růžička, Martin Kelbler, Leopold Kelbler, rozhodčí Fiksa - Mahel, P. Lisa, 80 diváků, hráno v pátek 23. prosince 2011 na ZS ve Velkém Meziříčí.
Vítězství hostů bylo zasloužené. Domácí na svého soupeře nestačili a zaostávali ve všech herních činnostech. Hráči RH Centrum po celé utkání dokazovali svoje kvality, především však jejich první pětka, a tak si poslední mistrovské utkání v roce 2011 oba dva soupeři doslova užili a vychutnali.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 4:0 (1:0;2:0;1:0)
Pohl 3, Dočkal, asistence Pohl, Rozmahel, Jabůrek, David Komínek, Řezáč, vyloučení 11:11, z toho Gros (Zastávka) 25 minut (TH), bez využití, v oslabení 1:0, rozhodčí Mahel - Rozmahel, Vlček, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zápas dvou sousedů v tabulce byl z počátku velice vyrovnaný, počáteční tlak  domácích  utlumila  přesilovka hostů 5 na 3, ovšem domácí se bez větších problémů ubránili. O chvíli později měli stejnou příležitost i domácí, ale naložili s ní ještě hůře jak hosté. Dlouho se pak hrálo bez  výraznějších příležitostí na obou stranách, když z nenápadné akce  otevřel skóre utkání Pohl, který se výborně zorientoval před hostující brankou. Začátek druhé třetiny opět patřil domácím a po nedůrazu před vlastní brankou dorážel do prázdné branky Dočkal. Hra se pak opět vyrovnala, hosté se snažili útočit, ovšem přes zlepšenou domácí obranu se prosazovali jen velice těžce. V polovině třetiny dostali hosté opět příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3, a to dokonce dvakrát po sobě, ovšem ani jedna brankou neskončila, největší  příležitost zlikvidoval tentokrát nepřekonatelný domácí brankář Los. Naopak ve vlastním oslabení se za hostující obranu dostal  Pohl a suverénně zvýšil už na rozdíl tří bra-nek. Ve třetí třetině měli domácí mírnou převahu, v přesilové  hře  nastřelili  tyčku, ale branku vstřelil znovu až domácí Pohl, který tak zkompletoval hattrick. Závěr utkání se odehrál za častého vylučování,  domácí  však už nic neponechali náhodě a zaslouženě si vychutnali  první  domácí  vítězství a v tabulce se přiblížili svému soupeři na rozdíl dvou bodů.

Tatran Hrušky - SK Minerva Boskovice B 1:1 (1:0;0:1;0:0)
Roman Holoubek, asistence Šmerda, Marek Hofman, bez asistence, vyloučení 7:8, navíc 1:1 po 10 minut OT, předehráno 20. 11. 2011 na ZS ve Vyškově.
Utkání bylo v první třetině vyrovnané a když Boskovice neproměnily herní přečíslení dva na jednoho, tak minutu na to Hrušky takovéto přečíslení proměnily. Tak se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Druhou a třetí třetinu byly Boskovice lepším mužstvem, ale Hrušky se úspěšně bránily jejich útokům. Díky tomu si zahráli přesilovku 5 na 3, kterou hosté proměnili a vyrovnali tak stav utkání na 1:1. Zaslouženě si oba celky rozdělily po bodu do tabulky.

HLC Bulldogs Brno - HC Veverská Bitýška 7:7 (2:0;2:4;3:3)
Jirásek 2, Machala 2, Němec, Nešpůrek, Šebor, asistence Machala 2, Pilas, Němec, Buček, Kuta, Marčík - Jaroš 2, Přemysl Živný 2, Němčanovský, Žofka, Slanina, asistence Žofka, Václav Živný 3, Přemysl Živný, Slanina, Vacek 2, vyloučení 3:3, hosté 1x 10min OT, v oslabení 0:1, TS 0:1 - hosté proměnili, 15 diváků, rozhodčí Tanenberger, Trmač, hráno ve čtvrtek 5. ledna 2011 na ZS v Boskovicích
V dohrávce 11. kola, přivítali na boskovickém ledě domácí Bulldogs favority z Veverské Bitýšky. A ti se do domácích pustili od prvního hvizdu rozhodčích s velkým nasazením. Domácí, tento tlak ustáli a byli to oni, kdo vstřelil první branku, přidali druhou a do šatny odcházeli s dvoubrankovým vedením. Druhou třetinu domácí nemohli začít lépe než vstřelením další branky a na světelné tabuli svítilo 3:0. Domácí střídačka začala věřit, že tímto výkonem má nakročeno k překvapení. Hosté jsou ale velmi zkušený a trénovaný tým, ve hře nepolevili, a když domácí v euforii z vedení 3:0 začali hrát bohorovně, tedy přestali bránit, otevřeli hru, čehož zkušení hosté okamžitě využili a třemi brankami skóre zápasu srovnali. V další hře, kde se útoky přelévali na obě strany oba týmy dali po jednom gólu a po druhé třetině byl stav 4:4. Třetí třetina ostatně tak jako celý zápas udržela diváky v napětí opravdu až do poslední minuty. Domácí inkasovali dvě branky a skóre rázem vypadalo 4:6. V té chvíli už málo kdo na tribuně věřil, že hosté neodejdou bez dvou bodů. Hokej se ale hraje do poslední minuty a domácí vstřelili v řadě tři branky a otočili na 7:6. A jsme u poslední minuty, domácí ztrácí puk na pravém křídle ve vlastní třetině před modrou čárou, obránce soupeře střílí a puk končí v síti a celé utkání 7:7. Diváci po utkání toto hodnotili jako nejlepší v letošní sezóně.

SK Mostiště - TJ Náměšť nad Oslavou 5:9 (1:1;1:5;3:3)
Novák, Krška, Toman, Josef Svoboda, Vojta Krejčí, asistence Syrový 2, Novák, Václav Krejčí ml., Vojta Krejčí, Krška - Tóth 4, Kejda 2, Bauer, Doležal, Pejchal, asistence Kejda 2, Bauer 2, Němec 2, Tóth, Rous, Michal Sázavský, Kalhotka, vyloučení 6:8, navíc Pokorný (Mostiště) 5 minut + OT do konce utkání, Pejchal (Náměšť) 10 minut OT, využití 0:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Maloušek - Strádal, Rous, 100 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V utkání, v němž si oba celky po předchozí dohodě vyměnili pořadatelství, domácí odolávali favoritovi až do hromadné potyčky v polovině utkání. Ve zbývajících deseti minutách druhé třetiny hosté zápas zlomili výsledkem 2:6 na svoji stranu a pak už se o vítězství připravit nenechali.